Etiketter

Verholmen og februarrulle

I går lurte jeg på å padle til Vikholmen og overnatte i hengekøya der. Men det var flatt hav, og meldte ikke vind før laaangt utpå dagen. Det ble for kjedelig. Så jeg tenkte heller padle en tur på morran i dag, gå i land noe sted og teste Biolite'n, og så heller padle en helt kort tur i bølgene når vinden kom.

Den gikk ikke. Da jeg sto opp om morran, var det helt hvitt ute, så null niks. Det snødde som f*, og blåste kuling. Når jeg åpnet vinduet hørte jeg bølgene surfe inn mot land på sundet - det er sjelden det gjør. Hadde vært rimelig værfast på Vikøya nå om jeg hadde stolt på Yr. Jeg ble så sur at jeg la meg tvert ned og sov tre-fire timer til...

Da jeg sto opp seinere på dagen var det roet seg, og egentlig blitt ganske fint. Litt sprekker i skydekket her og der, så jeg rasket ihop sakene og kom meg ned. Denne her var ikke lett å se - hadde neppe sett den om jeg ikke visste den var der. (Lettere å se på bildet faktisk, enn det var egentlig.)

Det var nesten roet i meste laget ned med vinden, men jeg regnet med det kunne være litt tungsjø når jeg kom lenger bort mot Verholmen.

NOF har bestemt at havella er årets fugl i 2015. Jeg traff disse fire på turen, så jeg får vel legge det inn som observasjon på artsobservasjoner.no. Definitivt en favoritt.

Dette er jo egentlig vær som jeg liker. Elinger som suser forbi med ekstra vind i forkant, blå himmel her og der og mørke, skumle felter her og der. 

Bortover retning Verholmen var det imidlertid mest grått. Jeg ventet meg nedbør med den der. Nå hadde imidlertid snø/is på kajakken smeltet, så da var det plass til ny.

Inspirert av Bent testet jeg det kule effekt-modus på kompaktkameraet. Blir jo veldig mye tøffere enn vanlig modus, men ikke akkurat så nært virkeligheten. Så det spørs jo hva man er ute etter. Artig effekt, i hvert fall.

Litt drag i sjøen ved Verholmen, men ikke allverdens.

Dette her var spooky. Jeg er helt sikker på at dette er en landsby, men er mer usikker på hvem det er som bor i hver tue. 

Etterhvert kom den ventede nedbøren og GoProen fikk dårlig sikt. Til tider haglet det, gjorde ganske vondt i ansiktet. Heldigvis hadde jeg husket buff som jeg kunne dra litt opp. (Men den sklir jo fort ned igjen!)

Etter nedbøren forsvant alt av vind. Kjedelig for returen... Jeg padlet et par runder rundt øya mens jeg funderte på neste trekk. Her er jeg i land på stranda (som sto under vann i dag), og skifter til neoprenhette. I dag må det rulles, for jeg går glipp av bassengtreninga.

Heldigvis tok vinden seg opp mens jeg rundet øya, så jeg fikk god fart tilbake. Noen steder bygger det seg litt opp også, så jeg fikk et par surfer også. SPOING!

Her er sporet. Det er visst litt synlig at jeg var litt ubestemt til tider - men forbausende mye mindre enn jeg trodde, he he.

Det var fortsatt så lyst at jeg fant det best å vente på biltom vei før jeg startet rullinga. Det tok sikkert et kvarters venting, hva er det alle driver og kjører rundt en søndags ettermiddag for? I hvert fall, det gikk selvsagt skeis. Helt mislykket. Reentry - rulle - check! Det var straks lettere.

- Men det var SVINkaldt i havet fremdeles, så da var det bare rett på land og få kommet seg inn i varmen. To forsøk var evig nok. Jeg som egentlig hadde tenkt å teste ut egenredning også... Det ble ikke i dag.
Men tur ble det - tross Yrs lureri.

4 kommentarer:

 1. Viktigere med tur en rulle, rulla kommer igjen, bare vent. Kule bilder som vanlig og historie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. :)
   Joda, rulla kommer nok igjen - det er vannskrekken jeg må bli kvitt igjen, bare. Og frykten for å bli sittende fast. Tror jeg.

   Slett
 2. Jeg kan trøste deg med at havtemperaturen fortsetter å synke frem til slutten av mars......men reentre og rulle var ikke verst, synes gjerne det er mye vanskeligere jeg da. Hvilket jeg i grunn burde prøve ute i virkeligheten med Romanyen snart

  SvarSlett
  Svar
  1. For min del er reentry lettere, for da slipper jeg å være redd for å ikke komme meg løs før jeg er fri for pust. ;) Pluss at da er det jo vann i kajakken. Akkurat dét er en veldig ulempe nå på vinteren da, veldig kaldt det vannet.
   - Tror ikke temperaturen synker så mye mer nå. Det ligger på fire grader jevnt nå, pleier ikke bli lavere. I fjor lå det i hvert fall jevnt på det i flere måneder.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)