Etiketter

Vesterålsmat på tur

I 2013 hadde fire foreninger et samarbeidsprosjekt som het Vesterålsmat på tur. Først møttes vi flere fra hver forening og ble kurset av Kjell og Erling i å lage noen enkle retter. Så hadde vi en turdag, der vi laget disse rettene for en hel masse folk som dukket opp i gårvær. Det var veldig morsomt, og maten var god.

I ettertid har jeg lurt på oppskriftene, og for en tid siden fikk jeg dem tilsendt på nytt. Så jeg legger dem like godt ut her, til alles benyttelse. Det er jo ikke akkurat spesielle oppskrifter, men det var det der med å komme på ting, eller huske.

Rett 1
Ost og skinke på tortillalefse, med tomat og sennep. Halve lefsa dekkes og rulles sammen. Stekes i aluminiumsfolie i bålet, 3-4 minutter.

Rett 2
Fiskeburger i rundstykke. Purreløk, revet ost og tomat. Pakkes i aluminiumsfolie og varmes i bålet.

Rett 3
Laksefilet, salt, rød- og grønn paprika pluss en rømmedott. Pakkes i aluminiumsfolie og stekes i bålet cirka 10 minutter.

Rett 4
Ostesmørbrød. En skive grovbrød, en skive skinke, en halv ring ananas, en skive hvitost og litt persille på toppen. Stekes i folie i bålet.

Rett 5
Banandessert. Snitt bananen på langs med skallet på. Ha sjokoladebiter og hakkede nøtter i snittet. Pakkes i aluminiumsfolie med åpen topp. Stekes på glør til sjokoladen er smeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)