Etiketter

Fullmånetur med hengekøya til Vikøya

 
I dag er det fullmåne, så utpå kvelden i går fant jeg ut at jeg skulle gjøre alvor av hengekøyetur til Vikøya. Fem kilometer hjemmefra, bare.

 
Sortlandbrua har fortsatt blå belysning på åpninga. Det er vel første gang jeg ser fra sundet? Omsider. Men jeg var seint ute, så jeg gadd ikke padle nærmere for å få skikkelig bilde, da ville det fort bli for seint. Jeg måtte jo henge opp hengekøya og alt sånt, og regnet med at det ville ta sin tid i mørket.

Ups, det var visst blitt minusgrader. Hm, det var en detalj jeg ikke hadde tenkt over. Jeg var egentlig ikke interessert i å campe i minusgrader, det synes jeg er for kaldt. Jaja, nå var jeg jo kommet av gårde så jeg gadd ikke snu heller.

Det ble en nydelig tur. Jeg har padlet her mange ganger før, men sjelden i mørket - og aldri i fullmåne med nordlys! Ja, for det er nordlyset som lyser opp skyene her, månen er i motsatt retning. Det er noe av det stiligste jeg har sett på lenge. Ikke så greit å få bilde av fra kajakken, man skal jo helst ha kamera støtt og lang lukkertid, men. Det var VELDIG fint og stilig, bølget seg hit og dit på himmelen. Skylaget gjorde det ekstra kult.

Det var så månelyst at det gikk helt fint å padle uten kart og kompass, bare etter det jeg så. Men etterhvert som jeg padlet syntes jeg det begynte å bråke så mye? Hvert åretak sa liksom PLASK PLASK. Hva var dette? Jeg var da ikke så sliten etter knappe fem kilometer at jeg mistet helt teknikken? Neida. Det viste seg å være en tynn hinne med is... De nevnte minusgradene...

Jeg fikk hengt opp hammocken (Exped Ergo), og slang tarpen over for sikkerhets skyld. Det kunne jo komme noe nedbør i løpet av natten. Det gjorde det heldigvis ikke, men Lofoten fikk sin dose så det var ikke veldig langt unna heller.

Det ble minusgrader, ja. Og det var kaldt. Dunsoveposen min skal være god, men jeg fryser. Til slutt kledde jeg på meg dunjakken også, da sovnet jeg etterhvert og fikk sove resten av natten.

Da jeg våknet opp var det knallvær. Fantastisk flott, endelig en skikkelig påskevær-dag.

Hengekøye er jo fint å sove i, men det er litt upraktisk for å få system i tingene. 

Uten tarpen

Kjekke "knagger" på trærne også.

Veldig kjekt å få hengt opp ting.

Det var selvsagt nokså fjære sjø da jeg kom, og enda mer da jeg skulle av gårde. Opp til campen var det uendelig langt med stein og tang. Jeg har funnet på noe smart, jeg har ikke brydd meg med liggeunderlag for isolasjon i vinter, men har begynt med det nå i han Tykje. For da kan jeg ta det ut og ha det under kajakken når jeg skal dra den opp noe sted. Det er litt kort så det blir nok noen riper likevel, men noe hjelper det nok på.

Bildet over er forøvrig det eneste vi får se fra GoProen. Om kvelden var det jo for mørkt, og i dag klarte jeg altså det kunststykket å slå det på mens jeg fortsatt holdt på å sjauet - så slo jeg det AV da jeg satte meg i og begynte å padle - og så PÅ igjen da jeg kom på land og begynte sjauingen igjen... Har rundt tusen bilder av at jeg bærer ting att og fram, og et kameras utsyn (eller rettere sagt mangel på) fra en utstyrsboks i bil.

Så var det på tide å padle hjem. Litt kjedelig flatt hav, men det var jo ikke krise i dette været. Og underveis var det masse fugleliv, blant annet traff jeg på en havelle-flokk som fløy i sirkel rundt meg noen ganger mens de sang ivrig. Det var virkelig stas. Det er en nydelig fugl, og herlig lyd. Dessverre  komlet jeg meg ikke til å ta fram kameraet, jeg ble så perpleks over at de kom så nært rundt meg.

Er litt fornøyd med hvordan rutene att og fram dekker rimelig godt over hverandre. Da har det liksom gått etter planen.

Is var det i dag også, men den varte nok ikke lenge i den steiksola. Det er på tide å lete fram solkremen folkens, om man ikke har gjort det ennå.

Fin tur, men det lover lite godt for siste kurshelg som er bare ei uke unna. Resten av dagen gikk rimelig i dass - jeg tåler ikke å sove ute på denne tiden av året. :( Men selve turen var fin!

6 kommentarer:

 1. Du er passe herlig du. Sov også i hengekøye i natt (kommer et innlegg snart) Nydelig fullmåne her nede også men minus for manglende nordlys, dere er heldige.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var en fin liten tur med nordlys og greier, men KALDT. Sove med dunjakke skal da ikke være nødvendig.

   Slett
 2. nice little trip... I see you are paddling the Nordkapp LV... it looks to be the same colour as my Nordkapp - white hull with maroon deck...

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, unfortunately. ;) (The hull was supposed to be black...)

   Slett
 3. What a great trip Mia, and in lovely conditions! :o)

  Kind Regards

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! Yes it was lovely. Short trips in the neighbourhood could also be very nice! :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)