Etiketter

Tørrdrakter - Kokatat Icon og Palm Element

Den siste drakten jeg har kjøpt, er Kokatat sin nokså nye Icon. "Custom"-bestilling viste seg å være oppskrytt, de kunne faktisk ikke tilpasse noe som helst annet enn fargen av de tingene jeg ønsket. Det gjelder visst kun om man er større/lengre enn standard. Er man mindre/smalere, må man bare leve med det. Attpåtil viste "chili" seg å være en helt annen rødfarge enn den "chili" rødfargen jeg har sett på en kjennings drakt. Så akkurat dette med Custom blir jeg ikke å satse på flere ganger, det er ikke verdt prisen.

Det få ting som trekker ned ved denne drakten, synes jeg. Men dette er en av de få. Hvorfor i svingende er ikke dette en løkke sånn at man kan hekte en finger (eller taubit) inni? Umulig å få tak i med stive, vinterfrosne fingre. Dette må jeg rett og slett fikse på selv. Det går jo helt fint å gjøre, men sånn burde det ikke være på en drakt til over ti tusen kroner, rett og slett.

Med glidellåsen plassert tvers over ryggen, hadde det vært veldig mye kjekkere med hempe. Ellers synes jeg det er helt ok med glidelåsen plassert sånn - det er nok en smakssak.

Halsen har latexmansjett, med neoprenmansjett utenpå. Neoprenmansjetten har ikke borrelåsstramming, noe jeg synes er helt greit. Mindre dikkedarier, tommel opp. Den er også ganske tynn og myk, stort sett behagelig - bortsett fra at sømmen (tror jeg det er) gnager meg skrubbsår på halsen hvis jeg ikke har dratt latexhalsen nok høyt opp.

En annen ting som trekker litt ned, er at det ikke er lomme på arm - men her på fronten. Har man noe her så vil det jo bule under vesten. Glidelås som ikke slipper så mye vann inn...

Men hva var vitsen med det? Som vi ser her er baksiden av lommen bare netting, men det er sånn dings man kan feste ting i. Streket på tvers nedenfor lommen er også et åpent felt, med netting innafor - her renner vannet som kommer innafor neoprenhalsen ut… Altså, det som er inni lommen blir vått straks man får vann mellom neopren- og latexhalsen. Obsobs. Pussig opplegg. (Men jeg kommer jo uansett ikke til å bruke lommen, så jeg trekker ikke for dét.)

Pyntedetalj på låret, for de som liker sånt. Flower power.

Føttene er av stoff, og det er greie borrelåser - kan imidlertid ikke strammes hvor mye som helst, det går ikke helt rundt. Men evig nok stramming for meg.

Midjebeltet er som det pleier å være på tørrdrakter, borrelåsen er nå der.

Samme opplegg ved håndleddene - latex innerst, og så neopren - uten borrelåsstramming, men jeg savner det ikke her heller.

Bakluke er kjekt å ha når det trengs. På Icon-drakten bruker ikke Kokatat metallglidelåser, men disse mykere som er i en slags svart plast. Heller ikke er det sånn beskyttelsesflaps utenpå som er festet med borrelås - her er det altså kjapt og greit å åpne når det haster. Hvor mye glidelåsen savner en sånn flaps vil vise seg - men jeg vil tro Kokatat har testet det såpass at de vet at den tåler vanlig bruk, og vel så det.

Glidelåsen er ellers plassert på ryggen, tvers over fra skulder til skulder. Heller ikke denne har flaps, så når man bare får ordnet seg hempe man kan hekte fingeren i så går det greit å åpne denne glidelåsen også.

Palm Element
Palm Element har også føtter av stoff. Her er det borrelås i massevis hele veien rundt. Denne fungerer fint både for å stramme inn rundt ankelen, og for å samle sand. Litt stivt i forhold til Kokatat'n, men det skader ikke.

Denne har flaps utenpå glidelåsene. Med borrelås HELE veien, sånn at det blir mest mulig kronglete når man skal åpne. Spør helst om hjelp - dette er ikke drakten man bruker om man er alene og urven i magen, for å si det sånn. Det er ikke hempe på denne heller, men en tjukk dings er i hvert fall grei å få fatt på og holde i.

Glidelåsen er også på denne plassert tvers over ryggen. På Kokatat'n synes jeg ikke det er noe problem, men med denne som har borrelåsflaps over så er det slett ingen smal sak å få opp ved egen hjelp, spesielt om vinteren. En annen sak er å få flapsen brettet ned når man tar den på. Og ett eller annet med plasseringen gjør også at selve glidelåsen er vanskeligere å få dratt igjen enn på Kokatat sin Icon-drakt.

Bakluke på denne også. Det er absolutt å foretrekke, jeg tror aldri jeg skal kjøpe uten det igjen. Nødvendig luksus, i regn og vintersesong.

Også denne drakten har både latexmansjett og en utover der. Den ytterste har her borrelås. Personlig synes jeg et er mest i veien, det er nokså stive greier. Ikke sånn at jeg irriterer meg, bare skjønner ikke hvorfor de har tatt seg bryet.

Palm elsker borrelås, her ser vi hva det har for funksjon. Armer, føtter, hals og midje - alltid er det noe som henger fast i ett eller annet (gjerne også genseren jeg har på meg, og helt sikkert om jeg hadde langt hår også). Intet stort problem - bare et jevnt irritasjonsmoment.

Liten lomme på ermet.

Dreneringshull så vann renner ut, markert med refleks.

Også på halsen er det borrelås. Jeg ville heller hatt uten, da halsen blir "skjev" på grunn av den. Halsen er også stiv og kjennes at den er der. (I tillegg bråker det veldig når den gnisser mot neoprenhetta.)

- Jeg liker begge draktene. Kokatat sin er en del dyrere enn Palm sin, og det synes jeg er med god grunn - om det kan forsvare hele prisforskjellen er jeg mer tvilende til. Stoffet er mykere og mer behagelig, og selv jeg som er lite plaget med svetting merker at den puster bedre.

Obs, dette er etter rundt et halvårs bruk, så hvordan de holder seg i lengden vil tiden vise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)