Etiketter

Kajakk på taket-utstyr

Her er det gamle systemet for å få kajakken opp på biltaket enkelt nok, alene. Det var bare sånn passelig enkelt - det var på denne Avocet'n rullet av (sideveis), og ramlet i bakken.

Hjemmelaget, med et feste på takstativet som man puttet stangen inn i, og så en pinne man stakk gjennom hull i festet og stanga, vips så satt den fast. Og så er det rulledingser. Den store fordelen var at 1. man fikk den opp uten å ha kajakken borti bilen - og den kunne rulle, ikke gli på de gummigreiene. Men den hadde noen svakheter også, som at den ikke lå fast - altså glei litt og skraper lakk på bilen. Kajakken kan rulle av. Pinnen var vaaanskelig å få gjennom de hullene, og dét måtte man få til for at det hele skulle funke.

Så, her for en stund siden fikk jeg disse dingsene, Malone X-rack. I utgangspunktet er de smarte, store sugekopper som fester dem på bilen. Det som viste seg, var imidlertid at bakruten min er for buet til at de vil sitte fast der. Men foran funker det, som her.

Ulempen med dette, er at jeg ikke når for å skyve den nok bakover. Da må jeg klatre opp på panseret, og det i seg selv er jo en heller dårlig ide.

Men sånn ellers funker det fint, så om de bare hadde gått med på å sitte fast på bakruta (jeg får festet den ene på taket), så hadde jo dette vært en helt grei løsning.

Jeg hadde tenkt å ha dette opplegget, men kjøpe meg et sånt Hull-a-pro, sånt som man kan legge ned, i tillegg. Ja, jeg var nokså bestemt på det, men så plutselig kom det en melding. Brukt Kari-Tek-stativ til salgs på Finn.no. Hm, skal man begynne å handle på Finn.no nå også?

Ja, det skal man. Så noen penger ut fra konto, men laaangt mindre enn et nytt et, og faktisk ikke så fryktelig mye mer enn en sånn Hull-a-pro, og vips så kom stativet i posten. Jeg har til og med montert det selv. Ja, det er ikke helt ferdig her da.

Her er den ferdig. Den glir ikke helt så lett og jevnt som jeg hadde planlagt, men slett ikke verst. Det var en del dingsedangser å justere på. En del skruing og mekking. Ikke blant mine favorittsysler – jeg har ikke tålmodighet til sånt her. Men tok en ettermiddag og kveld til hjelp, og nok mange oppmuntringspauser med godterier, fotorunder i hagen og sånt, så gikk det...

Har foreløpig ikke prøvd det med kajakk oppi, men det funker sikkert det også.

Tilføyelse: Sånn her ser det ut med kajakk oppi.

13 kommentarer:

 1. Kari tec er smart det men du skulle prøvd Easy lift ;ø), det er så lite skrammel på taket når det ikke er i bruk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så mye skrammel på taket når dette ikke er i bruk heller, det er sånn hurtigdings for å få det løs. Da står kun den tverrpinnen igjen, som står utenpå tverrpinnen som alltid er der uansett. Har ikke prøvd å kjøre med kun dette ennå, men jeg går ut ifra at det bråker noe mindre enn med hele greiene – og mindre stæsj er det definitivt. Mindre enn når jeg kjørte rundt med vuggene, til og med. :)

   Slett
 2. 😊 Håper siste anretning fungerer med kajakken oppi! Det hadde du fortjent...

  SvarSlett
  Svar
  1. Har testet å legge kajakken i med hjelp fra andre, det funket helt greit. Gjenstår å se hvordan det blir når jeg skal gjøre det alene, og få den helt opp på taket. Går sikkert greit, men kryss gjerne fingre for sikkerhets skyld. :)

   Slett
 3. Jeg drømmer om dette stativet til min WV Toran kassebil http://www.easylift.no/
  men ser at du har prøvd ulike metoder -Vet det er noen som fester en Tver rundstokk mellom takstativa for side entring av kajakken og skli den innpå

  SvarSlett
  Svar
  1. Easylift virker som solide greier. For meg ser den ut til å kreve for høy løfting, da er nok hydroglide et bedre alternativ sammen med de der X-rackene. For ikke å snakke om prisen. Kari-Tek er også dyrt, men ikke når man får kjøpt det brukt. :)

   Slett
 4. Har använt Thule Hydroglide i några år o det fungerar utmärkt för mig att lasta kajaken själv. Lägger på ett skydd, typ sittunderlägg, vid bakre lasthållaren för skydd av lacken. Skjuter sen på kajaken bakifrån.
  http://www.thule.com/sv-se/se/products/carriers-and-racks/water-sport-carriers/kayak-and-canoe-carriers/thule-hydroglide-873-_-873000

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå fikk jeg Easy Lift for to kajakker billigere enn to sett Hydroglide. ;) (Bra mye billigere, faktisk.) Jeg har også prøvd skydd-metoden, men det gnikker også på lakken. (Særlig når det ikke vil ligge i ro i vind, og flakser av gårde.) Jeg padler for ofte til at det er en bra nok metode. Hadde nok funket bedre om jeg hadde en rettere kajakk som kom kjappere i kontakt med stativet.

   Slett
 5. Fint at du tester ut det som finnes av kajakkstativ for meg så slipper jeg å gjøre det selv. Men her i huset er det muligens det å bytte ut det som er UNDER stativet som er løsningen i første omgang.......

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes en smulere dyrere ut, men det kan ellers fort være du er inne på noe. ;)

   Slett
 6. Brukte KariTec i mange år da jeg hadde VW Caravelle, og var storfornøyd med det. Den er nå i bruk hos en av mine gode padlevenner, som nyter livet med løsningen!

  SvarSlett
 7. Brukte KariTec i mange år da jeg hadde VW Caravelle, og var storfornøyd med det. Den er nå i bruk hos en av mine gode padlevenner, som nyter livet med løsningen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er ikke helt ideell på alle vis, men den funker. Foreløpig best av det jeg har prøvd. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)