Etiketter

Post 17 – Husvågen–Åsand og grilling

I dag var det flott vær, men Yr meldte 9 m/s så jeg var litt i tvil om hva jeg skulle gjøre. Men jeg synes ikke noe om å sitte i sofaen fordi meteorologene bommer, så jeg kledde på meg og forholdt meg til faktisk vind som var 1 m/s på det stedet de hadde meldt at det skulle være 9. Jeg tok turen til Husvågen som gir kort vei til Åsand - innaskjærs og gode muligheter for å klare seg greit selv om det plutselig skulle bli ni. (Det ble vel maks 3 på hele turen.)

"Kortfeil" var noe av det første som møtte meg på havet - det var bare å padle i land og bytte minnekort tvert. Uvisst om det er kortleser eller kamera som spiser minnekort, men jeg begynner med å kaste kortleseren. Kamera til tusenvis av kroner bør ikke spise minnekort. (Men det oppførte seg generelt rart på turen, så det er ikke helt frikjent.)

GoProen sto på for å ta bilder, dette er da en såkalt selfie. Kanskje ikke den mest vellykkede hittil… 

Nå var jeg i hvert fall klar, med kompaktkamera som virket. Husvågen, sett utover. Har aldri satt ut her før, men det blir neppe siste gang.

Vakkert? Ser du nøye så er det et massivt grustak fra høyre til venstre... Ikke så stygt når det er nedsnødd, altså. Ellers er det et fælt sår i landskapet, men skal man ha asfalt må man få tak i stein et sted. For eksempel her.

Spjelkvågen. Hit ned går det grei sti innbiller jeg meg. Jo det gjør det nok, det går jo en sånn der kyststi her så det er sikkert skiltet, til og med. 

Haversandøya. Det kom en mann mens jeg holdt på å rigge meg til for utsetting i Husvågen, han var noe skeptisk til at jeg skulle padle i blankstilla helt alene. (Mulig det var vinteren mer enn blankstilla han var skeptisk til, men dog.) Så han skisserte hvor hen jeg måtte padle, og det var på innsiden av denne øya. Siden det var planen min i utgangspunktet uansett, gjorde jeg som han sa...

Utsikt innover fjorden jeg har kommet ut. Nokså rett østover, altså, tatt innafor Haversandøya. (Se kart)

Her ser vi tracket fra turen. Har vært hjemme hos opphavet i jula, og samtidig fått fikset GPS'n. Den har funket generelt som den skal, bortsett fra overførsel til dataen… Nå funker det også, så nå har jeg fått opp kart fra flere turer i det siste. Blir lagt til de forskjellige innleggene etter hvert. 

Nærmere bilde av det horrible grustaket som ser nærmest idyllisk ut i vinterlandskap.

En favorittutsikt – Spjøten og Engnyken. 

Målet - Åsand. Ser litt annerledes ut om vinteren når selve den store stranda er snødd ned, men flott er det fremdeles?

I land på en Ti på skjæret-post, det må jo så klart dokumenteres. Dette er faktisk min femtende post, det er ikke så aller verst.

Jeg skal ikke skryte på meg noe som helst selfie-ferdigheter (jfr. den øverste), men her er i hvert fall dokumentert at jeg har vært på riktig sted.

Sånn her merking driver de og setter opp overalt. Dette så ikke helt for jævlig ut, og det er vel kjekt for folk å få vite at de er på rett vei. Slippe å lære seg kart og alskens greier, kjekt. (Til man har gått seg bort likevel, da blir det nok verre.) Har gått hele runden rundt fra Vikan til Spjelkvågen en gang, det er en fin tur. Men mye lettere å padle – og like fint.

Dette bildet synes jeg ble kult, om jeg får si det selv.

Flott strand litt opp i høyden også. Det er bare å notere seg en tur hit til sommeren, folkens.

I tilfelle den andre skiltingen ikke er nok, så var det satt opp flere sånne her (du ser to i bildet) i rask rekke bortover. Her skal man gå trygt, det er helt sikkert. Tror ikke det er mulig lenger å gå feil selv om man prøver så hardt man kan.

Et "kajakk på strand"-bilde må med. Det kunne nesten se ut som at sola skinte på Engnyken, men ettersom den ikke er over horisonten for tiden så gjorde den nok ikke det. 

I retur forbi Haversandøya igjen. Det var godt med liv i havet etter kulingen i går, så jeg padlet på innsiden av øya begge veier. Jeg hadde også egentlig lyst til å padle rundt øya utenfor Åsand, men droppet det for det var rimelig heftig på yttersiden. Og fralandsvind, det lille som var. 

Noen som ser hvor jeg skal hen her? Husvågen er nemlig inn til høyre et sted. Men det hvite feltet på tvers der - er det en øy, eller nederst på fjellet? Jeg var sannelig ikke sikker (husket ikke...), men satset på at jeg skulle til høyre før der. Så mest ut som en øy, men det var ikke det, jeg satset riktig. :) Ti poeng. (Og ni poeng i minus for dårlig hukommelse...)

Isflak! Tøft. Ikke så stort akkurat, men det var stilig i lyset. 

Vel tilbake i Husvågen igjen dukket opphavet opp med tjukkpølser, fancy brød og kakao til middag, så det ble bål.

Fjellduken med fôr var kjekk å ha, ble litt kjølig. Ellers slett ikke verst julemat dette.

Omgivelsene var heller ikke så ille...

Så et arkivbilde fra i går, da det var stiv og sterk kuling. Tok en tur ut til Hovden for å sjekke forholdene, det var rimelig heftig utpå. Ikke rart det var en del etterdønninger i dag.

7 kommentarer:

 1. Det bildet du synes er kult, synes jeg òg er veldig kult😊

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Takk for det, god romjul Kirsti! :)

   Slett
 2. Fin tur den der!! Må prøve å få reparert bilen slik at jeg kommer meg helt til Vesterålen også :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du, det er jo straks kvalsesong og alt.

   Slett
 3. Flotte bilder som alltid! Landskapet forandrer seg når det kommer snø, ikke rart man blir litt forundret og usikker på om det blir riktig når man padler. Riktig godt nyttår til deg, håper du får ett flott 2016 med mye padling og kos!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg antar det er særlig den flotte selfien i starten du sikter til, ha ha ha! :) Joda, det ble noen fine denne gangen. Fott område. (Spesielt når steinknuseriet på andre siden er nedsnødd)

   Slett

 4. life is about learning by the base of concept we provide studela. for the learning people it is very useful one. In studela we provide a video for maths coaching, science projects,bank exam, IAS exam,TNPSC group exam,RRB exam, other compatative exam, kids learning videos and some technology videos are availabe. watch more videos get your view smart

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)