Etiketter

Fanfariske farger, fra Vinjesjøen

Det var en seig morgen, men klarte til slutt å komme meg av gårde for å få frisk luft. Fargene var det ikke noe å si på i hvert fall. Lovende start.

Mot normalt kom det en skarv og satte seg da jeg padlet forbi, istedenfor å lette. Tøffing.

Her kunne det vært bilde av en oter, hvis jeg hadde tatt bilde av den. Men det gjorde jeg ikke, for å få se den lengst mulig. Den kom først svømmende. Så gikk den i land, med ei flyndre i kjeften oppdaget jeg. Det tok en god stund før den oppdaget meg, og selv da sto den lenge og betraktet denne kajakkeren, før den konkluderte med at jeg var uønsket selskap ved lunsjen. Den tok flyndra i kjeften igjen, og forsvant.

Det var østavind i dag, altså fralandsvind. Så jeg skulle bare holde meg imellom skjærene og sånt. Årets korteste tur antagelig – eh, det er nytt år så da er det jo foreløpig årets lengste også. Det var tydelig at det har vært godt med vær i det siste, for jeg padlet ikke langt før det var godt med liv i havet.

Innover var det mer rosa.

Litt rosa mot Gaukværøy også. Dette var ikke dagen for å dra dit ut, da ville jeg fort havne i mørket underveis.

Det vises ikke så godt på bildet, men jeg fant ut hvor hen det er det blir sånn surfebølge innover. Den går parallellt med leia, og er ganske kul.

Denne her var også kul. Det er Krushunden, nei Krusholmen var det kanskje den het. I hvert fall, den kom deisende innover (såpass bevegelse i havet ja), og etter den kom det kule surfebølger, juhu! Enda kulere var at jeg fikk varslet opphavet om at jeg hadde sett den ute, så da ble det fersk fisk til middags etter turen. Kjekt!

På vei inn til havna med middag.

Himmelen ble bare mer og mer farget. Jeg tror jeg satte kursetn innover tre ganger men snudde utover igjen fordi det var så fint, før jeg endelig padlet til land.

En siste tur utover.

Denne har nok sett sine bedre dager.

«Mørketid» my @ss. Visst blir det mørkt her når det ikke er snø og er overskyet, men da kan det nå bare være det samme. At man kaller tiden ut fra dét, istedenfor de dagene det er som dette, er bare for teit – hva er det for sur, gretten gubbe som har funnet på det? Uansett har det hett det så lenge at han er sikkert dau i alle fall, så da kan vi bare droppe det.

6 kommentarer:

 1. Det ser da slettes ikke så mørkt ut spør du meg.
  Godt nyttår til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant! Det er akkurat det. Godt nyttår til deg også.

   Slett
 2. Husker ikke hvem som sa det, kanskje svigerinnen min i Alta- anyway- mørketida i nord burde heller kalles for fargetid. Det tror jeg ville være et langt mer dekkende ord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en hel drøss med folk som sier det. Stadig vekk, og tilsynelatende flere og flere. Men så er det noen, blant annet Wikipedia og Meteorologisk Institutt, som holder fast på dette negative drittordet. Som verken er dekkende, eller en sunn måte å se ting på. Grrr.

   Slett
 3. Svar
  1. Rett og slett! Veldig presist konkludert.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)