Etiketter

Nyksund omegn i rooosa

Påsketur! Niks, null ski på beina, da hadde de jo ikke gått ned i en kajakk. Denne karen møtte oss i Nyksund bay, der vi satte ut. Ekte påskefugl, den var badet i gult lys som vi ser – såkalt vårsol. (Selv om det ellers var vinterlig. Tjeld og krykkje på turen vitnet om vår.) Endelig en tur der igjen, det blir gøy.

Joda, det ble gøy. Så gøye bølger at jeg ble litt småurven straks jeg så for mye på bølgene og for lite på land – så turen til Stø ble noe forkortet. Vi skulle jo komme i retur også. Så dermed ble det retur lenge før tenkt, som vi ser. Men det var ellers fint med ca. 2,5 m i signifikantbølge ifølge eksperten.

Så vi snirklet heller imellom holmene litt andre veien, og hadde det fint i påskesolen. Det ble litt kaldt på nevene etter hvert. Hutre. 

Snøen avdekket at oteren er litt av en fjellklatrer. Har merket sporene med rødt her. Jeg mener å ha sett at sporet gikk helt til toppen av lia, men det gikk ikke å tyde på bildet. Sånn var det flere steder bortetter fjellet.

Skarven var i topp stemning, mange som svømte rundt, og noen sto til pynt og tørket vingene.

Ny hjelm, den er jævlig rosa! Dog noe kulere enn den forrige, tross fargen. Egentlig skulle jeg ha svart, men de er jo egentlig veldig dyre. Denne var ikke så dyr (Jeg kan jo skjønne at de vil bli kvitt dem...). Svart er over tusen kroner mer, for å si det sånn. (Ny modell da, men dog.)

Men jeg er usikker på hvor lenge jeg kommer til å ha den, for stroppene som holder den fast (om man har dem festet slik man skal) var jævlig irriterende. Den ene ligger for det første på tvers, og for det andre så kommer de på hver sin side av øret, stramt inntil, sånn at man ikke hører en skit. Det er greit nok hvis man padler med folk det er mye skitprat på, men det er ikke SÅ ofte. (Og i de tilfellene bruker jeg sjelden hjelm uansett.)

Vi får se, jeg padlet i hvert fall mest mulig med den bare løst liggende oppå hodet, og "Ja d er jo vits i... Men beskytter mot luftangrep fra sinte måser da...", for å sitere en dame sørvestpå.

Etter runden var det tilbake inn i været igjen (gammelt fiskevær, ikke påskeværet). Og her var det lyd! Krykkjelyd!

Jippi huhei! Krykkjene har slått seg til, ergo er det vår. Vi så flere tjeld underveis på turen, og når krykkja også sier vår, da får det bare være så mye vintervær det vil for min del. Det er VÅR, ifølge fuglene og meg. (Kjøttmeis og ærfugl sier det samme.)

Sånn var det med den saken.

2 kommentarer:

  1. Fin liten tur det der, så flott det var i det "været" da. Rosa hjelm..... Jeg vet ikke.... Hjelm i det hele tatt.... Vet ikke... Flott innlegg ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Planen var å spraye den svart. Men det står i bruksanvisningen at det er IKKE lurt. Så vi får se. Rosa vises jo nesten like godt som psykogulgrønn, det er jo (på ett vis) bra.

      Slett

Kommentar - ja takk! :)