Etiketter

Surf'n'Play - del 2

Det var klart for dag 2 på Delp - Grunnførfjord.  Del 1 finner du HER. Her er Mia og jeg på tur ut til revet for å se om det er noe skøy der ute i dag. Ellers en veldig rolig dag på havet.

Det er et stykke å gå når det er fjære. Men det er verdt det. Og naturen hadde laget flotte kunstverk for oss å rusle utover i. Det vil si, jeg fulgte etter Mia som gikk vannveien utover, og da gikk det jammen plutselig å sette seg i kajakken og flyte utover. Straks bedre enn å gå.

Fikk et lite risp i fingeren på et vondt sted, underveis. Benyttet anledningen til å teste tapen jeg har klar i vesten. Surret den rundt fingeren som var ganske våt – den viste seg faktisk å sitte på hele dagen. Det til tross for at jeg måtte surre den opp en gang fordi jeg hadde satt den for stramt på. Slett ikke verst, skjønner hvorfor den ble anbefalt.

Jeg funderte på om jeg skulle prøve meg på noe rulling for å få tilbake følinga med sånt, mens Mia heiv seg til ute på revet. Det var fint der ute i dag, oversiktlig og greit.

Wo-hooo…

Istedenfor å rulle fant jeg ut at jeg skulle varme opp i kanten først, der det ikke bryter så mye. Det var en stund siden sist her nå, så. Jeg fikk en grei surf selv om den ikke var så lang. Da jeg var ferdig kom det beskjed fra en som lå bortenfor, om at en kar hadde veltet. Hæ? Han stirret i en retning jeg ikke kunne forstå at vedkommende kunne befunnet seg.

Nuvel, vedkommende hadde åpenbart befunnet seg der likevel, og da var det ingen overraskelse at det gikk som det gikk. Her var det lærdom å hente for alle som var tilstede, kanskje noen enda mer enn andre.

Jeg hadde ingen grunn til å tro at den kameratredningen kom til å gå som smurt, selv om Mia er godt drillet på sånt. Som vi ser kom bølgene brytende i tur og orden, og dette med kameratredning var åpenbart flunke nytt for noen. (Joda, det var satt krav for å få være med at man behersker det. Men havet er ikke inngjerdet.) Så jeg antok at det var en god ide å slepe ut av området.

Neida, for når det da kom nye bølger så ble det krøll. Jeg hadde nemlig på den korte lina og fikk ikke helt gjort som jeg tenkte. På bølge X så gikk det sånn her. Skitt.

I mitt indre så jeg for meg at Mia måtte bale med to stykker i vannet, og det unnet jeg henne i grunnen ikke. Så jeg rullet meg heller opp igjen. Jeg tror kanskje Mia hadde sett samme scenariet for seg, for jeg hørte jubelen gikk til himmels da jeg kom opp.

Men nå var det nok, jeg kom på at det helt sikkert var bedre med den lange lina, byttet til den og deretter gikk det nokså greit. Vi kom oss ut derfra, alle var oppe i kajakkene sine, og vi padlet inn for å finne resten.

De andre lå ved skjæret midt i fjorden, og holdt på. Begge gruppene var her, så plutselig var vi alle samlet på samme sted.

Jeg tok en del bilder, men testet mest ut den der converteren til TG-4, og den synes jeg ikke helt at jeg fikk dreis på.

Men jeg fikk dette litt uskarpe bildet av Morten og Bob Bob.

Her inne øvde flere på kameratredning, veldig bra. Det må øves på for at det skal gå som smurt den dagen det trengs. Forskjellen på at det går til nød og går som smurt, kan ha en del innvirkning på totalopplevelsen når ting skjer.

Herlig dag, alle koste seg. Det virker ellers som at brilleraten på hvert treff er ett par. Forsvant et par på bølgesamlinga på Taen også.

Lunsj i helt ok omgivelser.

Etter lunsj fikk Wenche prøvd en kajakk. Hva det blir til vet hun ikke ennå, men én ting fant hun ut på et øyeblikk – hun skal i hvert fall ha ny. Haslen er fin til sitt bruk, men Wenche har allerede hevet seg med på såpass mye forskjellig at det er greit med en mer allsidig og velvillig kajakk.

Voi voi!

Velt og redning måtte jo også testes i prøvekajakken. Det gikk også minst like greit som i hennes egen. Odd som lånte den bort synes det var veldig morsomt.

Og så rett imot. Gikk bra det også.

Foto: Stein-Evert Pettersen
Her treffes vi midt utpå, straumgjengen var på tur innover til straumen igjen.

Jarle og Kristin i hver sin Skim Differ. Det var en sånn jeg egentlig skulle kjøpe, da jeg endte opp med Nordkappen. Differen var ikke like god for meg å sitte i, men jeg tror ellers det er en god kajakk å padle, hvis den først passer.

Foto: Stein-Evert Pettersen
Godt mulig dette bildet er fra dagen før, det husker jeg ikke helt. Men det var kult med all snøen på, så det får bli med.

Mens Stein-Evert padlet til odden for å gå på land og ta noen bilder, padlet jeg utover til revet der Tom Einar og Runar nå holdt på. Det var fine forhold, men også nå var det dessverre litt sånn at bølgene var mye i veien for bildene. Men sjekk her, hvor sykt godt Tom Einar vises i den psykogulgrønnishe kajakken! Runar så jeg bare innimellom. (Vanlig oransjegul over og hvit under)

Det var forutsigbart og fint her nå også. Bare ikke forbildetaking… Måtte være litt forsiktig når jeg brukte kameraet med converteren på, for det hadde jeg ikke sikkerhetsline på.

Så var en fenomenal helg over. Flotte folk, flotte forhold, og i det hele tatt. At alle tok med en porsjon baccalao til felles middag var en test, som fungerte veldig bra. Den ble jo kjempegod! :)

Takk til alle som bidro på forskjellig vis til helga. Knallbra!

4 kommentarer:

 1. Det var ei herlig og ytterst inspirerende helg. Ga mersmak. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra! Vi skal jo dit flere ganger! :)

   Slett
 2. Awesome, some really big waves and it looks cold there.

  Tony :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it was kinda cold, too. But I think it looks even colder at the pictures. :) That's what I like the most with this place, it has both small and larger waves, so you just pick whatever you want. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)