Etiketter

Utemat - bok

«Utemat», av Esben Johansen og Cecilie Skog.
Kjøpt på Mammutsalg 2016, til 129,- kroner. Veil. 349,-

160 sider er kanskje ikke allverdens. Paperback høres jo billig ut, og ja det er myke permer men de er solide nok for min del. Tjukke permer tar bare unødig plass i hylla spør du meg.

Innholdet:
Jeg var spent på om dette var en av disse kjendisbøkene uten innhold, eller om den faktisk ville være nytte i. Ei bok med alskens rar mat ingen spiser uansett? Eller ei bok med bare retter alle kan fra før?

Neida. Eller altså, banan med sjokolade i ER med. Så noe er det. Men her er også flere sære retter, men her er også helt vanlige. Cowboyfrokost, müsli, amerikanske pannekaker, ostesmørbrød. Ting man vet om fra før, men det er ikke dermed sagt at man kommer på at det kan være turmat. Eller de kommer i nye varianter, med gode tips eller råd.

Smørning til fisk - kjekt! Jeg har smakt mange varianter fisk med greier på, og det meste er godt. Men har ikke hatt oppskrift før nå. Og så er det selvsagt også ting jeg aldri i verden kommer til å spise, som sylting av fisk og camembert på bål.

Og da har vi kommet til det som gjør at jeg faktisk liker denne boka, tross kjendisfaktor på forsiden. (Som har gjort at jeg ikke tok sjansen på boka før nå.) Variasjonen! Den er rett og slett variert. Fra enkelt, til vanlig, til sært – og fra små retter, desserter, fisk, kjøtt – til ting man høster i naturen. Soppretter er en ting. Men her er også med ting som tyttebærte, bjørkesevje og bjørke-te.

I tillegg tar de opp forskjellige saker og ting, som det å fyre bål, brennere, tips som "piff opp posematen" og så videre. I oppskriftene står det eget punkt for hva du kan gjøre hjemme, og hvilket utstyr man trenger. Liker designet også, det er fristende bilder og i det hele tatt.

Jo, denne overrasket i grunnen positivt. (Dog ville jeg ikke kjøpt den til veiledende.) Skulle du finne den slengende igjen i en bokhandel noe sted, kan den være verdt å sjekke ut.

6 kommentarer:

 1. camembert på bål. Det er jo skikkelig snadder og det burde du prøve, anbefales på det varmeste, les bålet. En annen god dessert ting kan være chia frø, hvis ikke du har vært borti disse før så skal de bløtlegges i melk med smak, eks vanilje sukker, lages i det du kommer i land så er den klar til kvelden. Supergodt og veldig enkelt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Snadder og snadder. Det høres ikke ut som det. :) Chia frø har jeg aldri hørt om, så det kan jo være en ny favoritt for alt jeg vet. Hørtes enkelt og kjekt ut!

   Slett
 2. Jeg er så dårlig på turmat, kommer aldri på noe godt å lage så dette er bok for meg. Takk for boktips, jeg må innom bokhandelen og se om de har denne :) -Kamilla-

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skulle du vært på Vinterpadletreffet, der var workshop om sunn turmat på bål. Det var populært, og fikk også veldig gode tilbakemeldinger. Sånt skulle vi hatt mer av rundt om.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)