Etiketter

Offersøy – Vestre Oksøy - Havheng

Helg. Jeg hadde luftet Svellingan-tur for et par stykker, men ingen slukte agnet rått. Noen antydninger til napp, men så var det dette med ski og jobb og greier. Jeg kom meg ikke av gårde fredag, men lørdag fikk jeg pakket og dro ut på ettermiddagen fra Offersøy.

Forresten så begynte denne turen lenge før jeg kom til Offersøy, som er åtte mil hjemmefra. Jeg stoppet nemlig først for en flokk rein, og knipset. Etter en stund kom jeg forbi en flok til, de var enda flere. Men det var litt som saueflokken med lamaen midt i – det var liksom noe som skurret bak i flokken der. Liksom litt større?

Jada. Tre elger kom akkurat forbi reinflokken, beitende på samme marka. TØFT!

Tilbake til vanns. Ny GPS, sånn ser det ut når man ikke har fått til å flytte de gamle kartene over til den nye… (Streken er tracket mitt, hadde ikke tegnet inn rute på forhånd.)

Nei, her var det bare å dra frem kartet. Er det et sted vi kan trene på kartbruk, så er det her ute, med alle holmer og skjær. Det er fort gjort å gå i ball, og hvor langt har man egentlig kommet? Den holmen, hvor stor er den på kartet tro? Hmmm...

Sånn her skulle det sett ut. Om ikke annet får jeg sett det i ettertid, for på dataen har jeg fortsatt kart. :)

Siden jeg var litt usikker på når det kom til å bli mørkt hadde jeg plottet målet inn som veipunkt på GPSn skal innrømmes. Hadde jo kun med hengekøye, så det var ikke bare å gå i land hvor som helst for å campe denne gangen. Det første stykket padlet jeg langs land, det er jo nokså bankers.

Det ble flottere lys jo lenger jeg kom. Det hadde meldt god dreis delvis bakfra, men det var litt oppskrytt. Det var ikke mye ekstra fart nei.

Blåtime? Blått i hvert fall.

Framover var det flere farger, for der gikk sola ned. Og om lag nå var det at det gjaldt å holde tunga rett i munnen for å havne på riktig øy.

Men jeg hadde god tid, også til å sjekke kart, når himmelen ser sånn her ut. Jo, og så fisket jeg med den (igjen) nye fiskestanga. Lite fisk da, som forventet.

Flott lys på andre siden av Vestfjorden også.

Bingo! Riktig strand på første forsøk, ingen uplanlagte omveier.

Så var det å få opp hengekøya – det gikk bare fint selv om det var en stund siden sist. Satte opp tarpen også i tilfelle regn og ikke minst vind. Myggnettingen holder ikke mye vind ute.

Hadde med mini hunter-fjellduken, som jeg la under meg. Det var litt kjølig der jeg lå hardest mot underlaget, men ikke mer enn at det gikk greit å sove.

God natt, til denne utsikten.

9 kommentarer:

 1. Så bra. Flott tur. Hadde jeg visst om det hadde jeg slått følge. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ja særlig. Det ble for surt vær for noen, dette. ;)

   Slett
 2. Fine bilder og beskrivelser! Padling ser fristende og kult ut, men jeg kjenner ikke at jeg tør. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvorfor det, har du vannskrekk? Hvis ikke man har det så er det ikke skummelt i det hele tatt. Verste utfall er jo stort sett å bli våt. :)

   Slett
  2. Jeg har jo sagt fra til Sverre at han må komme seg til i år, forresten. Du kan jo hive deg med. :)

   Slett
 3. Riktig luftkonditionering! ;-) Är det Expeds hengekøya? Vilket härligt paddelområde! Ser väldigt läckert ut på satellitbilden.
  Paddla säkert o fortsätt njuta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er Exped Ergo jeg har, med tilhørende tarp. Svellingan er et flott område, fin skjærgård. Men det er greit å ha en idé om man skal campe, for noen steder er strendene lurt litt unna. (Satelittbilde er trikset, om man ikke har lokalkjennskap.)

   Slett
 4. Hmm Hvis du ligger rett på bakken i et telt, funker liggeunderlaget da? Synes det er rart at du finner et "hardt" punkt under rompa når du henger. Myggnetting for meg demper trekk og vind veldig mye, såpass mye at noen ganger så må jeg nesten lufte litt, særlig på vinterheng. Bra historie, ops skal sende oppover en brikke om litt. ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det funker, men når det er kaldt på bakken så skjer jo det samme. Jeg fryser nok lett, ja.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)