Etiketter

Vedøya med kvalbiff

Lørdag, uten en klar plan for helgen. Været var litt så som så, med nordavind og gråvær. Opprinnelig plan var Trollfjorden, men jeg vil helst ha blå himmel i hvert fall innimellom når jeg skal dit. Ikke grå skyer som henger tungt like over hodet på meg. Nuvel – jeg kjørte ned til Raftsundet i hvert fall, for å svinge innom Vedøya og få meg et skjær til.

Litt vind var det her også, men langt mindre enn hjemme. At jeg satte ut fra Hanøy istedenfor Kaljord var rett og slett for å ha størst mulig sjanse for å få se Hurtigruta når den kom sørover. Det tar litt lengre tid fra Kaljord nemlig – men egentlig en minst like fin tur.

Det var mye trafikk opp og ned Raftsundet i dag. Først en lastebåt sørover, som straks møter en på tur nordover. Om hurtigruta hadde gått eller ei var jeg sannelig ikke sikker på.

Lastebåt i ferd med å ta nittigrader'n. Ganske tøft.

Her kommer den. Slett ikke verst, men laget lite bølger til å surfe på dessverre.

Post Vedøya dokumentert! Brygga til venstre, stranda til høyre.

Hurra, den var ikke gått forbi ennå!

Filmsnutten er nok for spesielt interesserte… Men jeg synes det er stilig.

Etter den var gått var det tid for mat. Jeg hadde med meg hvalbiff, og søtpotetmos med hvitløk i. Stort bedre mat får man ikke servert.

Det var veldig mye trafikk, faktisk. Disse her, og en seilbåt, blant annet. Og en grå sak som mest så ut som kystvakt-Elias.

Som sagt, herlig mat. Etter hvert kom det en båt til øya også, en sånn vanlig med påhenger. Den var full av folk og blomster, syntes det var litt pussig kombinasjon helt til jeg kom på at det er en kirkegård på øya. De kom for å stelle graver, og var nok like overrasket over å finne noen på et svaberg som stekte hvalbiff, som jeg var over deres blomster...

Seilbåten kunne ligne noe på en båt jeg visste var i området, så jeg måtte bort og sjekke den ut. Men det var en helt alminnelig tysker, viste det seg.

Jeg tok runden rundt Brottøya på retur til Hanøya, ellers ville det blitt en drøyt kort tur. Ikke spesielt mye å se underveis egentlig.

Litt stein, det eneste. Og noen hus her og der.

Sånn her ble den totale ruta. De store båtene svinger kommer altså nordover Raftsundet, og så svinger de vestover før Vedøya som jeg var på, og går mellom den og Brottøya.

Det var rett og slett en skikkelig grå dag. Fornøyd med at jeg klarte å komme meg ut i hvert fall, for det var rett og slett ikke særlig fristende. Men temperaturen var jo ok, det så bare så trasig ut.

I land på Hanøya. Fiks ferdig tur, som dessverre ikke ble med overnatting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)