Etiketter

Alsvågvannet

Lørdagsjobb, men ikke så mange timer. Kanskje det lot seg gjøre med en padletur direkte etter jobb, om jeg tok en tur direkte i nærheten? Ann Kristin var lett å be. Hun foreslo Alsvågvannet, og etter en kikk på kartet var jeg med på ideen, selv om jeg som regel foretrekker havet. Men så var det frosset om natta. Men så ble det mildvær utpå dagen, så vi prøvde likevel. Isen var borte der vi satte ut.

Jeg utfordret Ann Kristin til å starte fra vannet med en egenredning… Den tok hun på strak arm.  Litt mer tungvint enn å starte på vanlig vis, men gøyere. Det gikk ellers bra, to forskjellige varianter til og med. Like bra gikk det ikke med meg. Den Nordkappen er ikke like lett å gjøre det med som Avocet, og nå var det leeenge siden jeg hadde øvd. Det må helt klart gjøres mer framover.

Vi startet ovenfor Melen, så det første vi gjorde var å runde den. Ganske kul, egentlig. Ser litt ut som en tegneserievulkan.

Rundt oss gikk elinger her og der.

Det laget i grunnen et flott lys og fine tegninger på himmelen.

Så kom regnet også. Men det gjorde ingenting.

Alsvågvannet er ganske stort. Padler man rundt hele vannet er det nok godt over ei mil, litt etter hvor nært land man padler, og hvor mange snarveier man tar. Sånn som vi padlet i går, ble det nok ca. ei mil. Egentlig er jeg ikke så begeistret for padling i ferskvann, men som jeg kom på i går – det er jo aller mest grunnet mygg og klegg. Og det er det jo uansett ikke nå. Dessuten er ferskvannspadling ypperlig for å få skylt tørrdrakten skikkelig.

Jeg er litt på jakt etter nye 10 på skjæret-poster for tiden, vi må fornye litt til neste år. Øksnes er en av kommunene vi ønsker økt aktivitet i, og jeg vet jo at det allerede er flere som tar padleturer her. Så kanskje en post?

Denne bekken kan i hvert fall fungere som dokumentasjonsbilde, hvis det blir.

Like bortenfor var det også et par ørsmå strender å gå i land på. Det er for øvrig fisk i vannet også, det går opp fisk fra sjøen så man kan få kule ting her. Men man må ha fiskekort.

Denne her lurer vi litt på. Stokken er festet med en metallpåle i hver ende, så det må være meningen at den skal ligge sånn her. Hvorfor? Har ingen anelse.

Vi fant et par steder vi kunne snike oss imellom også. Men nå begynte det å skjømmes. Det skjer stadig tidligere. Det blir nok ikke så mye padling de nærmeste månedene.

Her fant vi noe særlig kult.

Ei kul trerot som mest så ut som en trestamme som hadde ombestemt seg noen ganger. Og så var steinen formet sånn at den nesten så ut som trerøtter nedenfor der. Stilig.

Vi kom oss ikke rundt de siste holmene på returen, rett og slett fordi der lå is. Men jeg fikk lekt isbryter et stykke, om ikke annet. Det er jo alltid gøy, men til slutt var isen så tykk at det i grunnen ble litt skummelt.

3 kommentarer:

 1. Bra dokker padla litt OPP i elva. Eller bekken. Nu e det ikke lenger nok å padle imella. Nu ska det være OPP også .

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ska selvfølgelig padles opp også, i tillegg til imellom. Og under, når det e mulig. Cluet e jo ikkje egnetlig opp, imellom, under osv – men å padle der som vi kan men ikkje andre båta. Fordi vi kan. Vi kan, derfor gjør vi. Om du skjønna.

   Slett
 2. Like the Stone Tree Roots. Your lake looks like places in Scotland - extremely homely and beautiful.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)