Etiketter

Rulleinstruktørkurs i Tromsø

Arctic Womens Playground inviterte til rulleinstruktørkurs sist helg, med Mia (tidligere norgesmester i rulling, selv om hun ikke akkurat skryter av det selv) og Jannie. Stort bedre kursledere skal man slite med å finne? Jeg satte kursen nordover etter jobb på fredag, og stoppet hos Aud hvor jeg fikk overnatte. Lørdag våknet jeg til overiset bil – ikke så dumt at jeg la om til vinterdekk før jeg kjørte.

Det var flott vær videre nordover også. Jeg rakk en tur innom XXL for shopping før kursstart, hurra. Lørdag begynte vi med teori, om pedagogikk, HMS og forskjellig. Etter en pause der jeg fikk svidd av noen flere kroner på padlestæsj hos Alfa Fritid, var det tid for basseng og å teste ut noe av teorien i praksis, med hverandre til prøvekaniner.

Nuvel, det var søndag det virkelig bar til stykket. Oppmøte ved Håkøya, ikke alt for tidlig om morran. Arctic Womens Playground ordnet bål og kaffe.

Mia og Jannie finpusser dagens plan – eller skravler om noe helt annet, hva vet jeg.

Teori først denne dagen også. Først planlegge et kurs på papiret, etter metoden vi testet ut litt dagen før. Så kom det tre prøvekaniner, som vi skulle lage plan til for å lære rulle. Jeg havnet på gruppa som skulle lære Carina å rulle, helt fra scratch. De andre gruppene fikk ei som kunne rulle men sleit litt, mens en skulle få nye utfordringer.

Arrangørene disket opp med god suppe til lunsj, det gjorde seg. Vi må også sørge for å nevne sjokoladekaka som dukket opp seinere, den gjorde også susen på helt riktig tidspunkt.

Carina stilte blid og spent, og vi gjøv løs på oppgaven med å lære henne å rulle. Inger Johanne fikk styringa, etter at Ketil hadde demonstrert.

Mia og Jannie fordelte seg mellom gruppene, og steppet inn ved behov når det buttet imot eller vi ble rådløse. Utrolig flott med kursledere som både gjør som de lærer bort, og er flinke til å veksle mellom metoder etter hvordan det passer best. Ikke noe oppheng i enkelte metoder, eller annet tøv. Steike gode forbilder. Jeg lærte mye om det å lære bort rulle, som var temaet for kurset. Men jeg lærte minst like mye om generelt det å lære bort, siden de er så gode på det. Forbilledlig, rett og slett.

Jeg skal ikke avsløre så mye av hva vi fikk utdelt i godteposene våre fra dem, men det var ikke lite. Raust og flott. Været var også på den rause siden denne dagen, som vi ser. Flotte omgiveler på Håkøya.

Mot slutten av kurset kom det ei dame forbi, sjekk hva hun har på bakdekket! En diger hund! Steike tøft, men det så ikke direkte überstabilt ut når den satte seg opp og ned, eller la seg på tvers…

Kurset ble avsluttet rundt bålet i flotte farger og omgivelser, med høytidelig (nesten) utdeling av kursbevis selvfølgelig.

Jeg har vel ikke direkte tenkt å holde rullekurs, men det er nå greit å kunne lære litt fra seg nå og da. Det er også greit å bli flinkere på å identifisere hva man gjør feil, når det ikke funker optimalt, også for egen del. Har allerede fått tak i prøvekanin som jeg skal se om jeg får til å bruke metodene i praksis når det er bare meg, ikke et helt team. Det vil vise seg.

Ei flott helg var det i hvert fall. Trivelige folk som gikk godt ihop synes jeg. Mange artige gjensyn fra tidligere forskjellige treff. Denne gangen ble også mannfolk invitert inn i varmen, det synes jeg ikke gjorde noe. (Spesielt siden de fikk diplom de også, med "I paddle like a girl, try to keep up", he he.)

Takk til Hege og Monica for påfunn og gjennomføring, til Mia og Jannie som øser sine kunnskaper og ferdigheter over oss, til alle «hotellene» jeg var innom, og til Nils Jacob, Ingrid, Anna, Inger Johanne, Monica, Ketil, Frank og Kjell Arne for å ha vært trivelig og lærerik kursgruppe. Og ikke minst til Carina, Hege og Bjørn for å ha vært steike tøffe som stilte opp som prøvekaniner for en hel, fersk gjeng.

Får du sjansen neste gang (for det må det bli), så er det ikke noe å lure på. Bli med.

2 kommentarer:

  1. Så kult, god mat, vått hav, bål kan man egentlig bedre ha det? Joda på Camp RR ;ø)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ha ha! Joda, en dag skal jeg nok sjekke om det stemmer. ;)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)