Etiketter

Straumsnes – Guvåghytta, tur/retur - med morild!

Helgen har vært kald. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å padle lørdag, men det drøyet. Minusgrader frister ikke så veldig – det er helt greit på havet, men den frysinga på land før og etter turen er jeg veldig lite begeistret for. Så jeg tok med meg utrustning for forskjellige ting, da jeg omsider satte kursen mot Bø utpå dagen. Som vi ser, så ble det en tur på havet likevel.

Termometeret i bilen viste minus seks–åtte grader hele turen, men da jeg parkerte bilen på Straumsnes sto det helt plutselig minus to. Varmere på havet, konstaterte jeg og pakket i en fei. Det stemte i grunnen ganske bra, men jeg pakket VELDIG fort for å slippe frysing.

Det var østavind, den er kald. Men når den står ganske rett imot der jeg skal, så er det jo lett å padle seg i varmen.

Siden det hadde drøyet langt ut på dagen før jeg kom meg av gårde, så var det flotte farger på himmelen. Her er månen også i ferd med å komme fram bak fjellet.

Turen bortover var helt grei. Ikke noe fiksfakserier, bortsett fra en skarv som lå og svømte på havet som fikk fullstendig sjokk av å oppdage meg tett ved. Sjokket mitt da han flakset av gårde var vel på samme nivå.

Framme ved hytta tok jeg fram mattermosen med ertesuppe på, og spiste middag. En gjeng med søringer dukket opp, de hadde vært her siden fredag. Trivelige folk, men jeg orket ikke å starte dagen etter med stivfrosne ting. Så jeg padlet i retur igjen, selv om jeg egentlig har et par ærend lenger inn i Eidsfjorden. Det får bli senere.

Det var skikkelig lurt, viste det seg. For straks jeg satte meg i kajakken oppdaget jeg morild! Stort bedre kan man ikke få det. Direkte magisk, å padle i retur til Straumnsnes, mens havet gnistrer rundt både baugen og åra – og bølgene som bryter. Dessverre var det ikke så lett å ta bilde av – men det bør uansett oppleves. Kom deg en kveldstur ut i kajakken og få det med deg før det er for sent. (Eller gå ned i fjæra et sted det er lite lys, og plask i vannet. Så får du også sett det. Evt. tramp på ei strand.)

Tilføyelse:
Fikk spørsmål om hvilket lys jeg bruker til å vifte med hvis det kommer båter om kvelden, og det kan jeg jo godt svare på her i tilfelle flere er interessert.

Normalt sett har jeg med en Navi light, rundtlysende hvit av den vanlige sorten, sånn HER. På skulderen på vesten har jeg et av disse små, blinkende hvite lysene, sånn HER. Så har jeg som regel en vanntett hodelykt, denne gangen hadde jeg med en som har rødt lys også, som man kan lyse med uten å ødelegge nattsynet. I tillegg hadde jeg med en See Mee-lykt, ikke helt den samme som denne HER, men samme merket. Den har vanligvis sittet på vesten, men nå hadde jeg den bare med løs.

Heldigvis var jeg den eneste sjelen på fjorden denne kvelden, så jeg trengte ikke bruke et eneste lys – og fikk maks ut av morilden. :)

8 kommentarer:

 1. Hadde ein tur i haust i morild- sjø. Veldig fasinerande. Som å padle i ein stjernehimmel...Elles fine dagar her også, sjølv om det også her er kald austavind.

  Helsing ein Søring :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stjernehimmel, ja. Og så med stjernehimmelen over. :) Men ikke nordlys, dessverre.

   Slett
 2. Det ser hustrig ut, det kjennes godt å sitte i ei god og varm stue nu. Men kanskje æ oppsøker ei strand for å oppleve morild igjen. Den fasinerer. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ikke så hustrig i kajakken. I en fjellduk på land på Guvåg var det heller ikke så hustrig. Men da turen var ferdig og det skulle pakkes inn i bilen igjen… *Hutre*

   Slett
 3. Prøvde også å ta bilete når åra gjekk i morilden..men det vart fullstendig mislukka. Trur ikkje det går an å ta vellukka bilete av slikt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, i hvert fall ikke med et vanntett kompaktkamera, det er helt sikkert.

   Slett
 4. It seems we are experiencing the same conditions. Winter is approaching but you are tough!

  SvarSlett
  Svar
  1. It definately is, but still there is snow only on the highest mountain tops. For once the south of Norway got the white stuff first. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)