Etiketter

Kringelskjæret, Fiskholmen og praktærfugl

Egentlig skulle jeg på overnattingstur fra lørdag til søndag, men den slo feil. Stadig sjukere utover uka, søndagens årsmøtepadling avlyst. For syk, og for laber interesse fra andre. Så kom Stein-Evert fra Ofoten, og skulle ta turen i mitt nabolag i alle fall... En liten tur bare? I sånt her vær er det umulig å sitte inne så lenge man klarer å løfte legemet. Og jeg var blitt litt bedre i løpet av lørdagen, faktisk. Ut.

Ikke er det så tungt heller, når man kan bare seile kajakken på snøen ned til havet, så det var jo greit nok. Ikke noe mekkking med takstativ og greier. Ikke noe å klage på. Siden det var fastelavn så har Pettersen tatt fram påskekajakken og kledd seg ut som kylling. 

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Vi satte kursen over sundet, for den veien har ofotingen ikke vært før. 

Fantastisk sikt i havet nå. Så havbotn leeenge før det som er vanlig om sommeren. Men hva skuer mine øyne framover mot Kringelneset?

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Jippi! Praktærfugler! Samme sted som i fjor vinter, faktisk. Her må det være god mattilgang eller noe som gjør at de liker seg her. Og Pettersen hadde kamera med zoom, hurra!

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Slapp padling i dag, men varmt nok - nå begynner det så smått å bli litt guffe i den sola.

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
"Da guiden venta på å få "padle imella". Men.....sjøen va jo begynte å fell. ", som han har mekket bildetekst til dette bildet. Sant nok, her ville jeg fått vente lenge.

I Holmen har det etterhvert kommet langt, nå tar de inn store båter her. Flott har det blitt.

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Vi så noen andre mystiske fugler etter hvert, det viste seg å være haveller. Det er en av de fineste det også, synes jeg. Men så er topplista mi nokså innholdsrik da. Tiendeplassen er sikkert delt av tjue sorter.

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Så, bort til Kringelskjæret. Det lå forresten flere seler i vannet her og fulgte med på oss, de kom nokså nært i grunnen. Sikkert for stor flo borte ved Fiskholmen til å ligge i sola, gjettet jeg.

Kringelskjæret må dokumenteres. Ikke mye strand igjen her på denne floa.

Så, bort til Fiskholmen også.

Her var det godt med straum. Det merket vi for såvidt allerede på tur over sundet, at det var i dag. 

Ofotingen med nyervervet julegave, veldig godt fornøyd. Litt i overkant fornøyd, faktisk - det er egentlig en beskjed om å huske på tøye-øvelsen jeg lærte han på forrige besøk. (Mest siden jeg er dårlig på det selv, og ikke regner med at andre er bedre.) 

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Ikke så overraskende at det også ble ny fotodings.

Plutselig var klokka alt for mye, så det var bare å sette kursen mot startsted igjen. Vi skulle jo på pizzarestaurant og årsmøte etter hvert.

(Foto: Stein-Evert Pettersen)
Agårekåre.

Dette bildet synes jeg ble litt tøft da?

Viktigste HMSn på dagens tur - se til høyre og venstre før kryssing av hovedvei. Flott tur!

6 kommentarer:

 1. Nest siste bildet blei tøft ja, veldig tøft. Ikke hvem som helst som ville kledd det bildet der. Om æ skal si det sjøl.
  Den plassen der kan æ tenke mæ å dra til seinere også. I jervenduk på skjær og holme for å jakte med kamera. På fugler og sel. Dèt må vi få til på en godværsdag.
  Kunne tenkt mæ å dra over når Hurtigruta kommer, skynde oss bort å slå åra i skroget. Æ kan bare foooorestille mæ kor turistan kommer til å skvette!!! Herved er ideen lansert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Merk at det er best å gjøre det om vinteren, det er da det er kulest fugl i området. Om sommeren er det mest måke som er rabiat der. (De pleier dog kun å skite, ikke hakke hull i hodet.) Det e ellers kult å sitte på holmen når Hurtigruta går forbi også. Men har ikke prøvd å kakke den i skroget.

   Slett
 2. Bravo to you on getting out in the cold!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! :) The sun is warming a bit, so it looks colder than it is, actually.

   Slett
 3. Herlige bilder. Vinterpadling ser både friskt og fristende ut. Men får vel vente til isen går før kanoen settes på vannet i Troms.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. :) Ja, det er nok en fordel at det er vann på overflata, glad vi har god tilgang på åpent hav her, ellers hadde vinteren blitt utålelig lang.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)