Etiketter

Vik - Skjervøyan - Holmsnesøyene

Korteste vei til yttersia, det måtte bli en tur til Skjervøyan, fra Vik.

Her tror du kanskje du ser et vanlig naturbilde fra kjøreturen til vik. Det er det jo, for såvidt. Men jeg tenkte da jeg kjørte, at kanskje jeg skulle få se noen ørn på turen. Nå begynner det å bli ørnetid, tenkte jeg... Jeg hadde ikke kjørt langt før jeg passerte disse tre. Yes, I knew it, tenkte jeg på dårlig engelsk, og kjørte videre.

Sola skein flott gjennom skyene litt lenger fram, så det ble et bilde til. Ja, det er jo sola så klart, men du ser kanskje... Ørna som sitter der også...

Litt lenger fram var det sånn merkelig greie i en busk... Jada, det er en ørn til... Vi kunne nok fortsatt, men jeg tror vi bare slår fast – det ER ørnetid.

Det var ikke helt etter planen å dra fra sol til eling, men det var ikke enkelt å vite før jeg dro at det var sånn det kom til å bli. Da jeg var framme, var det bare å sette ut og håpe at det ville gå over.
Som du ser - litt finere retning hjem...
 
Jeg skulle mer i denne retning. Skjervøyan først, når jeg først er i området så må jeg jo sjekke 10 på skjæret-posten.

Denne lille stranda har jeg ikke lagt merke til før, men den var merket med ett eller annet så jeg måtte bortom og sjekke nærmere.

Jeg vet ikke helt hva denne skal bety, men det var den jeg hadde lagt merke til... Rækgods, sikkert.

Prøvde meg på et bilde av månen, men måken fly inn og snek seg til det meste av oppmerksomheten. Frekkas.

I land på Lille Skjervøya, og sjekket boksen. (Oppe i venstre hjørne.) Her har det visst ikke vært noen siden i fjor, i hvert fall ikke som har skrevet i boka. Lurer litt på hva det er slags luring som har fjernet de to første arkene i boka - og ikke minst hvorfor. Hvorfor bare de to første? Merkelig.

Skulle ikke forundre meg om det var de samme som har gjort dette her. Sikkert hatt det kjempegøy med stort bål. Det ser bare trasig ut i ettertid, spesielt med plasten smeltet utover steinen. Natursvin.

Det lyste litt opp imellom skyene innimellom i hvert fall.

Jeg padlet videre rundt Store Skjervøya. Riktignok fikk jeg ikke den solnedgangen jeg hadde satset på, men det ville jeg nok ikke gjort hjemme heller. Her ute fikk jeg i hvert fall lyden av yttersia, selv om det var flatt hav. Tungsjøen ga god lyd fra seg.

Jeg liker skjær med piggsveis, sånn som dette. De blir kule på bilder.

På yttersiden av Store Skjervøya var det straks mer bevegelse i havet. Det var ganske stor fjære, så det var i grunnen få av de vanlige stedene det gikk an å padle imellom.

Det skjæret som pleier å gjøre mest av seg, dundret godt i dag også. Dessverre er det litt rotete her, og som vi ser så reiser bølgen seg før stein og bryter bratt ned, så den er litt dust sånn sett.

I dag var steinene godt oppe også, vanligvis kommer de bare til syne på de største bølgene. Nå var det mer hele tiden.

Nuvel, jeg lå og beundret kreftene i havet ei stund før jeg padlet videre. Fant noen steder her og der hvor det gikk an å padle imellom og ha det litt skøy. Og ett sted det ikke så ut til å være så veldig skøy bare padling imellom, helt til jeg var akkurat imellom - da kom tydeligvis den ene store bølgen, så jeg fikk god surf gjennom. Gøy så lenge det går bra... (Det var stedet før Goproen tok bildet her.)

Jeg droppet å gå i land på stranda denne gang, det var ganske så kjølig. Jeg holder meg best varm i kajakken, så jeg padlet videre.

Jeg tok turen innom øyene utenfor Holmsnes. Jeg har nemlig innført rulling hver måned igjen - i hvert fall forsøk på det. Kravet er ikke at jeg må få rulla til, for det er jeg jo ikke garantert - men jeg skal i hvert fall prøve.

Her syntes jeg det var fint å prøve. Men turen i land for å lete neoprenhetta fram fra dagluka var nokså bortkastet - den hadde jeg nemlig glemt i bilen. Skitt.

Jaja. Det beste er jo uansett å øve realistisk - og det er ikke så realistisk at jeg padler rundt med neoprenhette. Så det ble rulling med lua jeg hadde på meg under padling isteden. Ti poeng. Dette er da ikke rulling, men sculling. Prøver på det litt for å få inn at hodet skal att og ned. Nuvel, jeg ligger ikke akkurat noe særlig ut på siden av kajakken her... Men har en anelse om at jeg gjorde det inni hodet... Skal filme scullinga en gang jeg kommer på det, så får jeg sjekket.

Rulleforsøk, bevis. Årets første brainfreeze! Det ble vel tre forsøk, som alle gikk sånn høvelig ad undas. Planen var å gjøre en med grønlandsåra for å få det til, men etter brainfreeze droppet jeg det. Får nøye meg med at det ene forsøket NESTEN gikk bra. :)

Nå begynte det å bli merkbart mørkere, så det var på tide å vende baugen mot bilen igjen. Det ble en fin tur rundt øyene.

Tenkte kanskje det ville være noen her ved Årnesan og gamma der, men det så ikke sånn ut. Så forresten en mørk skapning på land som spratt i vannet da jeg kom, må ha vært enten en skarv eller en oter. Det gikk for kjapt til å se, men tror mest på det siste.

Det var slett ikke verst tur, dette. Det ble ikke helt de fabelaktige fargene jeg så for meg før turen, men så lenge det er litt brus fra havet så er det herlig å være ute uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)