Etiketter

Romjulspadling rundt Børøya

Romjulspadling! Det går jo ikke an å avlyse når det er fint og flott, og nesten ikke vind, bare fordi det er minusgrader, så lenge havet er åpent. Da må man heller bare kle godt på seg. (I den grad man måtte ha plass i tørrdrakten etter julehelgen...) Jeg hadde kjøpt inn kokosmakroner som ble stående igjen på kjøkkenbordet, men om ikke annet kom jeg på å snu (etter et par hundre meter) etter varmvannet.

Det viste seg å være lurt. Det var minus 8-10 grader hele veien hjemmefra, så det lå an til en nokså kald fornøyelse. Først måtte jeg bruke varmtvann for å få åpnet låsemekanismen på takstativet. Så måtte jeg hale, slite, dra og røske for å få det ned på siden av bilen. Når det var gjort, så låsen på reimene sånn her ut... Mer varmt vann, så ordnet det seg også - glad jeg hadde det med, ellers hadde det spøkt for padlinga i dag.

Litt julepynt på kajakken, lyslenker denne gang. Hadde egentlig tenkt å ha på noen juleglitterstrimler også, men det viste seg at jeg ikke eier sånt. Så det ble ikke noe av.

Vi startet fra Markedsbrygga i sentrum, siden det er snø og dermed dårlig parkering ved klubbnaustet.  

Klare for tur. Litt høy flytebrygge, men ikke så høy at det ikke går. Ikke allverdens oppmøte, men Trude kom og dermed var vi jo dobbelt så mange som bare jeg.

Ups. Frossen drikke gir ikke mye energi.

Vi tok turen rundt Børøya. Ikke så lang tur, og så fikk vi litt sur trekk imot et stykke, men så sniktrekk bakfra det siste stykket som er noen hakk bedre.

Nydelige pastellfarger å padle i.

Det var en del fugler å se underveis, selv om det var få vi kom skikkelig nært. Så ingen ørn i dag såvidt jeg husker, det var rart. Men vi traff på både ærfugl, haveller, teist og skarv.

Det ble litt kjølig i ansiktet da vi fikk snikvind imot, men nisselua jeg hadde rundt halsen (for lang til å henge fritt ned) varmet bra. Her er vi rundt halvveis rundt øya.

Nei men hallo, der er månen også! Kjekt selskap på resten av turen.

Vi tok snarveien innunder brua i dag.

Trude hadde ikke bare tenkt på gløgg og kokosmakroner, hun hadde det også med.

Dermed ble det en liten tur i land på Sandøya, for en romjulsrast med nettopp gløgg og kokosmakroner.

De gærne har det godt, var det ikke så det het? Passelig kjølig i dag, det går jo greit mens man padler men det blir fort kjølig når man stopper opp, ikke minst om man går i land. Heldigvis hadde jeg både tenkt på og tatt med Jervenduken om ikke annet. Trudes gløgg varmet også, selv om den ikke var direkte kokvarm lenger.

Månen nærmet seg stadig Møysalen etter hvert som vi padlet, men ikke nok til at man kunne få den rett over i et bilde. Nuvel, her er Trude og månen på samme bilde, om ikke annet.

Siste biten av ruta fikk vi rene silkeføret.

Foto: Trude
Påskegul passet vel ikke helt i jula, men det tenkte jeg ikke på før nå...

Tilbake ved Markedsbrygga, juletre og huhei. Det var kjølig å komme på land igjen, men når man først har kommet seg ut så er det jo verdt det. Men det ble ingen julerulle, ettersom hetta ikke var med.

6 kommentarer:

 1. Härlig tur o likaså bilder! Gott slut o ett gott nytt paddelår 2018 önskes!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, håper du stikker innom bloggen i 2018 også. :) Godt nytt år. :)

   Slett
 2. Svar
  1. Ja, det blei det selv om de færreste ble med. Ise smise kaldt. Neste gang må hetta være med så det kan rulles. (Da helst i nærheten av ei varmebu...)

   Slett
 3. Flott blogg!! Rulle, alene, i kulda, med vannskrekk......ja,ja....hva blir det neste....?? Mvh Jan Viggo

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, si det! Her er det jo ingen grenser, så det kan jo bli hva som helst! Sånn høvelig, kanskje, kan være... Muligens.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)