Etiketter

Gisløyskaga per kajakk

I dag var det litt tungt å komme av gårde, men melding på Facebook nådde Kristian, som ville være med. Det ble til at vi padlet fra Gisløy ut forbi Gisløyskaga. Sist jeg var ved lykta så spaserte jeg ut, så da passet det jo fint med en tur i kajakk nå.

Vi samkjørte litt redningsmetoder, og så satte vi kursen utover. Det var lite vind i dag. Da passet det jo ypperlig for en som ikke har padlet så mye å få kjenne litt på storhavet uten å få så mye vindbårer oppå. Det var ikke allverdens til fugleliv i dag, men vi så både gåseflokk, ender og teist i hvert fall. Helt sikkert noen måker også.

Det er ikke så langt ut til Gisløyskaga der lykta står.

Vi padlet derfor forbi, men det var litt drag i havet i dag. Litt mye til at det var noen hensikt i å padle dit jeg først hadde tenkt. Så vi satte heller kursen litt utover, til større dønninger. Her var det for øvrig kommet et par tilskuere på land.

Det fikset han bare fint. På ett tidspunkt kom det en stor dønning som begynte såvidt å bryte på toppen akkurat mens han var sidelengs, men det gikk aldeles fint. Støttetak satt så det plasket etter! Ikke noe åre rett til værs her nei.

Vi gikk i land og tok en tur bort til lykta også. Her skulle det bli et flott bilde med utsikt og innramming, men det slo jo litt feil til venstre. Men dere ser nok hvordan det egentlig skulle være?...

Kajakkene våre i steinfjære imellom havet og vannet der borte.

I veggen på det lille skuret ved lykta satt to damer og en hund og koste seg med utsikten. De hadde visst syntes det så litt skummelt ut da vi padlet der ute, men som dere ser var det helt fine forhold. Dønninger er jo runde og fine.

Steinfjære, som nevnt. Jeg fikk noen nye merker i kajakken, men den må jeg fikse på nå snart uansett. Gruer meg litt til å sjekke nøye, men. Det er en bruksgjenstand. (Må man i hvert fall minne seg selv om.)

Komme seg ut derfra gikk i grunnen bedre enn inn, faktisk.

En båt som kom forbi. Synes dette bildet ble litt som et kult maleri. Dagens kunst?

På returen tok vi turen innom Årvågen, der har jeg faktisk ikke vært før. Ved siden av rester etter ett eller annet bygg sto den her. Hva er det for noe? Vi syntes det lignet mest på en gongong, men hvorfor skal man ha en gongong her? Pussig greie.

Her er cirka rute vi padlet i dag, ble ei drøy mil. Passelig med så pass lang kjøring og så sein start på dagen. Kom seint nok hjem med tanke på at det skal pakkes til overnattingstur i morgen igjen. Da blir de nemlig havheng! Gøy.

Kristian sørger for å få tatt noen bilder. Det må man ha.

Imens kledde jeg på meg hette og neseklype, og tok noen ruller da vi kom inn til stranda. Det blir fortsatt brainfreeze etter to stykker tross hette. Huff. Men jeg fikk dem i hvert fall til. Scullinga var det litt verre med, men jeg hadde løse ting som dævlet att og fram i kajakken.

Kristian bestemte seg også for å øve, egenredning i hans tilfelle. Det innledet han med øving på støttetak, noe han tydelig tar seriøst.

Omsider velta han, og testa åreposeredning. Disse Haslene er ikke ideelle for egenredning synes jeg. Høye på bakdekk, og hva er det egentlig med det lave festet på dekkslina? Ikke bare å legge åra under så den ligger i ro, sånn som det er på min.

Jaja, karen kom seg oppi igjen etter hvert, og spør dere meg så ser det ut som han er ganske så klar for flere turer om ikke så lenge. Det må ha vært en ok tur når folk ser sånn ut når de kommer i land?

Ellers kan det igjen varmt anbefales å sette ut her. Det er blitt veldig godt med parkering, det er strand, og det er både skyllemuligheter, toalett, dusj og et oppholdsrom med kjøkken som det er lov å bruke for en valgfri penge. Oppholdsrommet og kjøkkenet ble riktignok arbeidet med for tiden, men så blir det nok veldig flott når de blir ferdige om ikke alt for lenge. Virkelig bra tilbud som er der.

Og gjett hva - den er en 10 på skjæret-post! Da har jeg bare én post igjen før jeg har samlet alle loddene i år. Etter havhenget blir det bare bonuspadling resten av året, er planen nå.

2 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)