Etiketter

Til Guvåghytta, og et snedig sammentreff

Plan for dagen, padle til Guvåghytta. Jeg har nemlig fundert på om ikke det skulle vært en 10 på skjæret-post i Olderfjorden. Men da måtte noen få tatt et bilde der, på et sted som greit kunne lokaliseres. Så nå var planen å overnatte på Guvåghytta, og så starte derfra til Olderfjorden dagen etter.

Det var en fin dag med litt bygevær, så det var flott lys. Jeg satte bilen på Straumsnes, derfra er det vel rundt sju kilometer bort til hytta. Jeg hadde ikke padlet mange hundre meterne før jeg traff på en oter, men bildet av den klarte jeg å slette et øyeblikk etterpå dessverre.

Syv kilometer synes jeg var litt kort på en hel dag, selv om jeg ikke kom meg av gårde før litt utpå dagen. Kanskje det burde være en post inne i Jørnfjorden også, etter hvert? Jeg bestemte meg i hvert fall for å padle inn og se om det kunne være noe fint der inne å ha som mål. Været og lyset her inne var jo i hvert fall fint i dag.

Men først måtte jeg jo innom øyene i fjordmunningen. Der ligger det jo en post allerede, som jeg må få med meg.

Flott lys mot Lofoten. Her ser vi såvidt lykta på holmen utenfor Straumsnes.

Finnøya! Dermed var første post i dag i boks. Det var såvidt jeg ikke gikk glipp av den, for det var nesten flo og ikke mye strand som stakk fram her.

Dette var kult. Tett på fullmåne, altså ganske høy vannstand – og det kunne padles her! Det er slett ikke hver dag. Ikke at det ellers er noe spesielt med stedet – men det er jo gøy å padle nye steder, bare fordi man kan. I dag kunne man. Det gikk akkurat. Det var litt stas å padle sånn med havflata helt opp i snøen. (Selv om ærlig talt, nå må den gjerne forsvinne hvilken dag som helst.)

Et stykke inn i Jørnfjorden forsvant plutselig fjellene, jeg var tatt igjen av en eling.

Som om det ikke var vinterpadling nok, liksom. Hallo det er påske, jeg vil ha vår!!! Nå!

Der! Lykt på en holme, det må være et fint turmål? Setter kursen dit ja.

Her ser vi ruta, jeg startet i vest og er nå helt i nordspissen av sporet. Derfra padlet jeg til Guvåghytta, og en runde i munningen av Hellfjorden øst for hytta.

Dette var jo direkte innbydende?

Rett og slett ikke til å motstå. Det var bare en ting å gjøre - klatre opp. Her var det mulighet for kule lyktbilder.

Det var tøft lys også da jeg var her oppe.

Tøft? Vinterpadling. Men jeg vil ha vår når det er påske, i hvert fall muligheten til å innbille seg at det er det.

Det kom en ny eling, så ut fjorden fikk jeg litt dreis fra siden til hjelp.

Vips så var den forbi, og det ble kult lys igjen.

Ved Guvåg lå det et oppdrettsanlegg og duret i vei der jeg skulle padle. En grønn båt lå og holdt på med ett eller annet arbeid på merden, mulig de holdt på med rengjøring av nota eller noe sånt.

Guvåghytta! Vips så har jeg jammen samlet meg en ny 10 på skjæret-post i dag. Her var det stille og rolig, det tror jeg det pleier å være i påsken.

Planen var å padle en runde til for klokken var ikke blitt så mye ennå, men jeg tok meg en pause på land her først.

Ved hovedhytta var det koselig å sitte i solveggen. Mens jeg satt der slo det meg at det var nå dumt jeg ikke hadde avtalt klokkeslett for padlingen med Siv og søsteren to dager etterpå, når jeg dro av gårde og ble lite tilgjengelig på telefon og nett. Jaja.

Jeg spiste maten min, og tok fram telefonen for å sjekke Facebook før jeg fortsatte. Bladde et par-tre oppdateringer ned. ? «Guvåghytta neste» «Her er det fint»

? Hvem har postet – ruller litt opp igjen på skjermen – Siv?
Jeg hadde hørt unger inne, og hun har jo det... Jeg trampet inn for å se – og joda. På andre siden av veggen, altså bare et par meter unna, satt hun i sofaen og strikket. Snedig sammentreff!

Hadde jeg ikke sjekket FB, så hadde jeg godt mulig bare padlet videre, og gått rett opp på naustloftet når jeg kom tilbake, uten å oppdage at det var kjentfolk der, faktisk. Helt sånn gikk det ikke, men jeg fortsatte i hvert fall videre til Hellfjorden. Her ser vi Pikstauren og Bonnan godt opplyst av sola, rett inn i fjorden.

Mer østover lå det selvfølgelig et oppdrettsanlegg i åpningen av denne fjorden også.

Det lå selvfølgelig også litt i veien der jeg hadde tenkt å padle, men det fikk så være.

Hadde egentlig tenkt å padle videre inn fjorden men der var det skygge, så jeg padlet heller tilbake forbi hytta og videre imellom holmene utenfor. Da var jo sola forsvunnet bak skyer uansett da, men det visste jeg jo ikke da jeg bestemte meg... Flott område Guvåghytta ligger i? Den er verdt et besøk.

Vel tilbake på hytta fikk jeg beskjed om at det var fyrt opp på bålplassen. Det var også litt av et sammentreff, for jeg hadde faktisk med pølser for grilling! Så når jeg var ferdig å skifte av meg padleklærne, var bålet blitt varmt og det var bare å grille i vei. Litt av en service her, varm hytte kom jeg også til, og rommet "mitt" var til og med ledig.

Jeg glemte helt av å ta bilder, både av bålet og det meste før vi tok kveld. Men det var trivelig, og Siv og jeg fikk satt klokkeslett for padlingen noen dager senere. (Som allerede ligger i bloggen, HER).

4 kommentarer:

 1. Flott tur da gitt, morsomt med tilfeldige møter..... Vi har heldigvis fått mer vår her nede nå. ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det der var skikkelig pussig men veldig morsomt. :) Ikke så mye mer vår her nei. Fuglene kommer, men jeg tror de får seg en overraskelse, en etter en. Men SNART! Vår. Eller, jeg forventer egentlig at den hoppes over, plutselig er det sommer. :D

   Slett
 2. Snøvær er fint turvær. Blir mye fine bilder av snøbyger og alle variasjonene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i hveret fall når det ikke snør i ett. :) Bygevær.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)