Etiketter

Teknikktorsdag med klubben

Å padle effektivt rett fram er en kunst som bør øves på. Ellers blir man fort sittende som en hjulvisp, som dras sakte frem ved hjelp av armene. Det er mye lurere å la de store musklene i kroppen gå i et spleiselag, så holder kreftene veldig mye lenger. Denne uken sto framdriftsteknikk som tema for torsdagspadlingen.

Vi startet hos Chipo, som for anledningen hadde satt padlemaskinen ut fordi det så ut til å bli så pass mange!

Det var veldig praktisk å ha demonstrasjonen sånn på maskin, der hun kunne sitte skikkelig og vise, samtidig som hun satt i ro.

Som sagt, det kom ganske så mange! Rundt det tredobbelte av hva vi var i fjor tenker jeg. Plutselig hadde vi skikkelig finvær også!

Etter teori og demo hos Chipo dro vi til klubbnaustet og satte ut, for dette måtte jo prøves i praksis.

Noen ville samle seg et skjær, så da satte vi kursen mot Storskjæret. Underveis fokuserte vi på en og en detalj.

Framme ved Storskjæret oppdaget vi at her hekker det terner i år.

10 på skjæret-beviset! Er ikke så god på disse selfiene akkurat, fikk meg selv såvidt med på ett av fire forsøk... Nuvel, det kunne jo vært enda verre.

Hilde og Per var også med i dag, her dokumentert like etter skjæret.

Vi satte kursen tilbake til stranda ved brua for pause, for der var det ingen terner å se.

Geir Are, Heidi og Stig var også med i dag. Ja, vi var bokstavelig talt 10 stykker, men altså bare tett ved skjæret.

Skikkelig flott ettermiddag. Sannelig bra vi ikke nøyde oss med teori på land.

Fokusert i innspurten.

Kajakker i mange farger.

Med selvutløser får jeg også være med på bilde.

Såkalt billedskjønt. Himmelen var utrolig dekorativ i dag. Men det nærmer seg kveld, så vi må ta turen tilbake til klubbnaustet. (Ikke fordi det blir mørkt, for det blir det ikke lenger – men man skal jo på jobb fredag så...)

Nå kom Chipo også, ho hadde padlet for å finne oss men trodde vi skulle videre rundt øya. Vi snudde derimot ved Storskjæret og tok samme vei tilbake. Det var jo synd, neste gang får vi sørge for å ha avtale.

Surfski i nesten solnedgang.

Her er forresten Chipos tips for å få god bevegelighet for rumpa i kajakken. Sitteunderlag med teflon bakepapir på. (Ble det riktig, Chipo?)

Mens vi var ute og padlet kom plutselig en hurtigrute fra Raftsundet og svinge inn til Stokmarknes. Der ble den imidlertid ikke lenge. Hva holder den på med? Den er i hvert fall ikke i ordinær hurtigrute for det er helt feil tidspunkt. Er den ute på explorer-tur, kanskje? Men det er ikke lenge siden sist den kom forbi hos meg i vanlig rute, altså. Den kan ikke mer enn akkurat ha rukket ned til Bergen og opp igjen, i så fall. Trodde det var MS Fram, men etter sjekk på hurtigrutekartet ser det ut til at det var MS Spitsbergen, på vei til Svalbard. Fram er nemlig på Island nå, mens Spitsbergen er ved Bjørnøya.

Anyhow, takk for turen alle sammen, og supertakk til Chipo som stilte opp på kort varsel når Fredrik ble forhindret. Det ble en fin og lærerik ettermiddag. Spesielt artig å se at folk ble flinkere etter hvert som de øvde i praksis, det var god progresjon på mange i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)