Etiketter

Kråkberget omegn, på strandsøk

Lørdag var Jørgen, Leif-Hermann og jeg blant de rundt åtti som stilte på Kråkberget for å lete etter Truls Johansen (23), som forsvant på havet for en drøy uke siden. Jeg hadde jo sikkert padlet uansett denne helgen også, og kunne så klart like gjerne være på utkikk. Heldigvis ble disse også med, og vi ble trippelt sett øyne fra kajakk.

Det var spesielt å se alle som kom for å bidra. Noen hadde kjørt langt også, bare Jørgen her som eksempel hadde kjørt milevis inkludert ei ferge. Andre hadde reist minst like langt, blant annet noen med redningshund. Fabelaktig, stort engasjement. Og dette var bare den ene dagen.

Begge redningsskøytene i Vesterålen var også med, så klart. Dagfinn Paust som er stasjonert på Andenes og Knut Hoem som til vanlig ligger på Myre.

Lilla naust var faktisk litt tøft, så her måtte jeg ta et bilde.

Vi sjekket grunne områder særlig nøye, der de som gikk til fots ikke kunne vasse ut, og motorbåter helst ikke går inn. Det var en del av det på «roden» vår.

Jeg gikk også i land på holmer og sjekket, der ikke mannskapet til fots kom til. På en holme fant jeg disse eggene (gås kanskje?), de var imidlertid helt kalde. Det blir neppe noe av dem med andre ord. Men det var alt jeg fant.

Hvert lag som trålet fjæra hadde hund og hundefører med, og søkte altså både med øyne og nese.

Etter en stund tok vi oss tid til en liten rast, mat og drikke må man jo fylle på med. Det gikk noen timer etter hvert.

Leif fant denne sjøstjerna, ellers var det lite å finne. Det var ikke så mye strandsøppel heller her inne, så det er kanskje ikke akkurat et sted det reker så mye i land.

Letingen etter den savnede fortsetter. Ennå i skrivende stund har man ikke funnet han, men letingen er ikke avsluttet.

Skulle du gjerne hjulpet men ikke hadde anledning sist helg, kan du ennå bidra på enkelt vis. Det er startet et minnefond til søket etter Truls Johansen, som blant annet skal dekke leie av ROV, som private har sørget for. (I tillegg til den som politiet har stått for i noen dager - man ville ikke spille tid mens man ventet på den.) Ellers er det vel fortsatt greit om man har øynene åpne om man ferdes i området, just in case.

Her kan du gi:
Kontonr. 4750 61 87385
Vipps 984 72 669
- Eller du kan støtte Redningsselskapet med medlemsskap eller donasjon, som noen har gjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)