Etiketter

Ta din åre fatt - Reinøya

Turlagstur! En av årets kuleste tur-ideer syntes jeg, at de som digger stille ferdsel på sjøen drar på tur sammen. Vesterålen turlag, Øksnes kystlag og Vesterålen padleklubb gikk sammen om en tur fra Sommarøy til Reinøya.

Kystlaget i Øksnes er ett av de råeste i landet tror jeg, de finner på alt mulig hele tiden. Blant annet lærer de Øksnes-unger å ro (jepp, det finnes en ro-knapp!), og de har adoptert Reinøya som vi skulle til, for strandrydding. Det var de som inspirerte padleklubben til å gjøre det samme, faktisk. (Ikke sikker på om de vet det selv, men de gjorde det kan jeg bekrefte.)

Kystlaget og turlaget har hatt tur sammen her tidligere, men det var første gangen vi også ble med. Det helt store oppmøtet ble det ikke, men det kunne vært verre.

Her er vi framme ved Reinøya. Vi hadde egentlig en plan om å padle rundt, men droppet det fordi vi var litt seint ut fra start. Tid til bål var viktigere.

Filmsnutt

Her ankommer de siste padlerne - og Redningsselskapet på rescuerunner. Det var jo også stas at de ble med.

Stasvær hadde vi jo også, det var rett og slett en staselig dag.

Fin plass for bål, grilling kom fort i gang.

Dette fjøset kunne vel blitt et bra bål, men vi hadde med egen ved.

Pølser og grønnsaker, i hovedsak. Grillspyd fungerte nok noe bedre enn min aluminiumsform, må innrømmes.

Denne her karen lå på land, men var ganske livløs. Praktisk, for når de lever er de jo enten skjult inni skallet, eller så springer de av gårde i full fart og er vriene å få tatt bilde av.

Antagelig har en måke eller noe sluppet den på land, og så har den ikke funnet tilbake til havet igjen, så har den daua i forsøket. Det var jo steiksol tidligere på dagen. Rest in peace.

Etter hvert tuslet kystlaget bortover til kirkegården (ironisk nok), for å gjøre noe til gagns. Ja, for de har som sagt mye forskjellig for seg, så tror du jammen ikke at de driver og sloss mot den hersens Tromsøpalmen også. Svartelistet plante, som ruver og sprer seg, og passer veldig dårlig på en kirkegård. Flott at de orker, for det er nok litt av en jobb. Håper de får has på den!

Vi tok kajakken fatt bortover på returen, for å se på kirkegården. Har vært såvidt innom Reinøya en gang før, men da var jeg strengt tatt ikke på land.

Men vent - finn 1 feil... (Hersens Goprokamera som skal stå bak der og dokumentere alt hele tiden)

Jeg kom heldigvis på at ett eller annet var feil, og sjekket hva det var. Så var det bare å ordne det. Det er ulempen med glidelås på ryggen - ellers synes jeg det funker helt fint så lenge det ikke er borrelåsklaff over, men akkurat dette med glidelåsen glemmer jeg av fra tid til annen når den er bak der.

Herved har vi dokumentert 10 på skjæret-posten, som er ved naustet her, også.

Dette er en av de gamle kirkegårdene i kommunen.

Livskraftige vekster. Disse ble gravd opp med rota i forrige runde, men det hindrer ikke dem i å vokse videre oppå torva... Nå er de riktignok litt mindre enn de som har stått i fred, men likevel. De gir ikke opp så lett, nei.

Hilde klar for retur, etter et kjapt besøk på kirkegården. Her har ho for øvrig dokumentasjon av posten, tilfelle ho melder seg på 10 på skjæret.

Det var i grunnen et flottere område å padle i enn jeg hadde sett for meg, til tross for at jeg har vært her før (men ikke padlet samme strekningen). Disse spisse fjellene gjør jo susen.

Ikke like spisse fjell denne veien, men det var likevel fint  det også.

Rescuerunneren var med tilbake også. Grønt og rødt lys, så vet vi hva som er styrbord og babord på han!

Sola er forresten oppe hele tiden nå – vi har passert datoen for midnattsol. Men jeg er litt usikker på hva som er eksakt dato. Wikipedia sier 23. mai, da stemmer det kanskje.

Vi nærmer oss Sommarøya igjen.

Værgudene leverte et flott maleri på himmelen.

En flott tur var over. Synd ikke flere benyttet anledningen, spesielt til å ro. Men ikke en eneste kajakk fra Øksnes deltok, heller. Merkelig, man kan riktignok padle her når som helst, men likevel. Det er jo ikke så ofte man har sjansen til å slenge seg med en sånn fellestur her.

Uansett, takk for turen til alle sammen. Spesielt til ho som ville være med men ikke rakk det. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)