Etiketter

Han Tykje and the Baffins - til Olderfjorden

Forrige lørdag skulle vi møtes for å øve på litt ting, og padle etter vær og vind fra Holmstad. Det meldte løyende vind utover dagen, men den hadde allerede noen timer før den skulle løyet ganske så mye. Vi så litt hvitt langt utpå da vi kom, men før vi var klare var det blitt flatt hav. Jaja.

Vi padlet et stykke, før jeg kom på – selv om jeg har samlet Olderfjord, så har jo ikke disse to karene det. Det ble noe lengre tur enn jeg først hadde sett for meg, men skitt au. Det ville jo bli tredje gang jeg padlet hit i år, men også et tredje startsted og helt ulik rute fra de andre. Det siste stykket før fjordmunningen fikk vi også litt skvalp. Leif har bytta ut Hasle'n med en Baffin, det så ut som det var et godt valg.

Framme! Vi tok en liten pust i bakken, jeg var fri for mat så jeg tok en runde i lyngen etter blåbær, men synes de var små.

Etterpå øvet jeg litt på rulling og forskjellig, best å benytte de fleste anledningene nå som det bare er kjølig i vannet, ikke svinkaldt. Det blir snart nok svinkaldt, for å si det sånn.

Ikke mindre enn to stk framme med telefonen mens jeg holdt på.

Prøver å øve litt på å gå ned, og sculle litt før jeg kommer opp. Rett ned og rulle opp tvert før jeg har kommet helt ned, altså et slags høyt støttetak, også. Det går stadig bedre.

Her ser vi noe av det fine med Olderfjorden, holmene i innløpet.

Nei, nå var det på tide med retur, vi var jo etter skjema allerede bare ved å padle så langt. Vi måtte jo også innom Hokkabogen på returen, for jeg ville jo også samle en post jeg ikke hadde fra før.

Det ble en veldig fin tilbaketur, nydelig lys og dekorative skyer.

– Og god stemning, så klart. :) Gutta Baffins er godt fornøyde med skutene sine, begge to.

Det obligatoriske dokumentasjonsbildet ved Straumen.

Vi tok en liten beinstrekk på land, da fikk jeg med det samme tatt bilde av vannet innenfor Straumen. Gryttingvatnet ser det ut til å hete. Det må da være brakkvann? Rimelig sikker på floa må komme seg inn her relativt ofte - i hvert fall ikke direkte sjelden.

Stoppen her ble ganske kort, før vi kravlet i kajakkene igjen og padlet videre til Holmstad der bilene sto.

Som nevnt før - trives i nykajakken. Herved dokumentert ved bredt glis.

De holder ikke så verst fart heller, disse her.

Flotte skyer, det ble virkelig fint utover ettermiddagen. Men nå begynte jeg å bli virkelig sulten. (Ikke like tørst lenger, etter at Leif forbarmet seg over meg og delte ut vann fra ekstratanken sin.)

Ikke helt som planlagt altså, men det endte i hvert fall med en knallfin tur - og alle fikk seg en ny 10 på skjæret-post.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)