Etiketter

Plan B - bølgepadling i Vik

Sist søndag var det postsamling på agendaen, det gikk ikke helt sånn. Dagen frør trengte vi egentlig vind og bølger for å øve, det fikk vi heller i dag når det egentlig ikke sto på planen.

Invitasjonen lød som følger:
«Padling i lufta! Om halvannen times tid-ish, fra Vik. Det melder en del vind (opp i kuling middelvind), så vi må se det an.  Kanskje får vi tatt Lille Skjervøya-posten, kanskje får vi øvet litt i vind og bølger - kanskje må vi lage en annen plan. Vi ser an det været som faktisk blir. For herjing og øving på redninger osv. i bølgene anbefales som vanlig hjelm.»

Eirik ble med til Vik, for å samle posten på Skjervøyan. Vi satte ut i Vik, ikke aller beste støer her, men grei parkering og geit nok. Det blåste hvitt på Sortlandsundet et stykke, men det stilnet vet flyplassen og her var det også stille. Men det hadde meldt en god del vind, så det kunne bli interessant. Greit sted å øve på den vindretningen, om så.

Ganske flatt hav i starten. Men det går en eling der borte.

Det økte på etter hvert som vi padlet utover. Ganske jevnt vind så det var i grunnen fine forhold, men medpadleren var ganske fersk. Etter hvert som vinden økte og bølgene ble større så gikk farta ned, og det ble etterhvert liten fremdrift. Best å snu mens man ennå har krefter igjen, og heller bruke dem på surfing innover. 10 på skjæret-posten får bli en annen dag.

Det var litt vind faktisk. Men denne ferskingen har fått seg kajakk som passer perfekt, og er vant på havet, så han velta ikke. Mange ville nok gjort det i disse bølgene. Var fint surfeføre faktisk.

Her er en filmsnutt fra turen.

Vi nærmer oss bilene, og gikk på land.

Men jeg ville øve rulling i bølger, og Eirik ble med ut igjen, det var jo tross alt gøye bølger. Som filmen viser rullet jeg og det gikk greit, men ut fra pulsen å dømme så var det helt nødvendig øving. Det skal ikke være så høy puls bare av at man skal rulle litt humpete.

Vi veltet hver sin gang da vi skulle på land igjen, fikk dessverre ingen av delene festet på film. GoProen ødela opptaket. Jeg klarte rett og slett ikke å få foten ut av cockpiten, og velta. Skikkelig klønete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)