Etiketter

Torsdagspadling Risøya

Da er Vesterålen Padleklubb i gang med torsdagspadlingene igjen. Lavterskeltur! Det er egentlig alle torsdagspadlingene våre, men når vi skriver det i headingen så ser det ut til at flere tør å komme, så da gjør vi det innimellom.

Vi ble totalt seks stykker i dag, det er ikke verst på første etter ferien. Lite vind var det også, selv om det noen steder i området blåste friskt. Det gjør det ikke i le.

Det var for mye vind til en tur til Gjæva i dag, noen hadde jo lurt på om det ble tur i det hele tatt. Men vi tok en tur bort til Risøya, da hadde vi le bortover. Der er det jo også fint, med alle strendene.

Gjengen hadde god kontroll på kajakkene sine, skegjustering og det som var. Ingen på vilstrå eller noe som helst svinn.

Det er nå litt kort å padle bare til stranden her? Jo, vi padler rundt øya i tillegg, om ikke det har blitt ufyselige forhold på andre siden. Men padler vi på lesiden først så er det jo bare å se det an før vi runder.

Det var fine forhold. Litt skvalp, men ikke noe store problemer. Vi kjørte på, og kom oss fint rundt.

Anki kommer nok aldri til å elske den kajakken, men til å ikke være bestekompis med den så gikk det da strålende.

Selv om det gikk byger rundt oss og ennå var noe vind, så var temperaturen fin. Så vi kunne stå en god stund på land og skravle før det begynte å bli kjølig. Veldig uvant, så det var bare å nyte! Slett ikke sikkert det er sånn neste gang. (Plan A, Gjæva, i bakgrunnen. Den var kassert.)

Etter en stund kjente vi at det var på tide å komme oss i retur, det var noen mørke skyer som nærmet seg faretruende også.

Den typen her. Men det hørtes ikke ut for å være tordenvær i hvert fall.

Etter en stund begynte det å regne! Hurra! Endelig fikk jeg bruk for - OG hadde med - sydvesten! Den jeg fikk i Tromsø! Riktig farge og alt.

Det eneste var at jeg ikke egentlig trengte å holde håret tørt, for jeg skulle uansett øve på rulle og sånt når vi kom forbi grunna... Men det var gøy med sydvest likevel. Jeg rullet og det gikk aldeles strålende. Jeg fikk nemlig også til å sculle, begynne med sculling og så videre opp. Som om jeg aldri hadde ikke kunne det, liksom. Men rulle på vrangsiden var ikke lett, for jeg kom ikke ned! Jeg klarte reentry på vrangsiden, men når jeg satt oppreist og skulle gå rundt, så kom jeg ikke ned noen av gangene jeg prøvde. Begriper ikke hvorfor, det gikk helt fint på andre siden. Jaja. Bare å bytte side, så gikk det bra.

Som sagt, det regnet «litt». Etter hvert skikkelig plaskregn rett og slett.

Jeg er ikke storbegeistret for regn på slutten av turer og spesielt ikke når jeg skal ha (tørre) ting fra kajakken til bilen, men det var lite å gjøre med. Det var vel dessuten min feil som brukte tid på rulling og greier. Jaja.

Fint å komme seg på padletur igjen. Artig med to helt nye, og artig med to gamle som har flytta men stakk innom på tur når de er tilbake på ferie. Artig at folk får ting til selv om de ikke er helt kompis med kajakken også. ;)

Takk for turen, Anki, Anja, Trond, Eirik og Hanna. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)