Etiketter

Årets første – Silsandholmen

Årets første tur! Jeg satte ut fra Vik i dag, med kurs i første omgang for Årnesan. Målet for dagen var faktisk ikke så samle posten på Skjervøyan, slik det vanligvis er når jeg setter ut her. Nei, tvertimot er det på tide med en ny post i området – og da må vi jo ha et bilde. Her har jeg kommet til Årnesan (taket på uværsgammen mot venstre i bildet).

Bilde fra nyposten var altså dagens mission – men jeg skulle også gjennomføre årets første rulle, og teste ut den nye storm cagen. Her har jeg gått i land på stranda ved uversgammen på Årnesan – du tror kanskje det er den nye posten (for øvrig til høyre i bildet nå, på odden)? Niks.

Nei, den nye posten er nemlig Silsandholmen. Det er noen år siden sist jeg var i land her. Men det er fint her, spesielt på fjære sjø en solskinnsdag om sommeren. Det er en grei tur fra Stokmarknes også, men det synes jeg personlig blir kjedeligere padling underveis.

Noen hadde vært i land her før meg.

Her. Vi ser øverst på tracket hvor jeg satte ut, nederst til høyre på tracket er Silsandholmen. Som vi ser tok jeg runden rundt Holmsnesøya (og en del brott det var mye liv i) også. Men jeg droppet Skjervøyan – både fordi jeg har lyst til å dra hit senere og da er det greit å ha en post som lokker, men kanskje mest fordi jeg hadde glemt både mat og drikke (nuvel, jeg hadde varmtvann men det var jo for å varme hender) hjemme…

Fortsatt Silsandholmen, utsikt over fjorden til Bø. Var høvelig flo i dag så det var ikke mye strand i forhold til hva det vanligvis er.

Rart merke på stake, grønt på farge. Ikke helt standard sjømerke akkurat?

Wow! O lykke! Hva jeg ser? Jo, jeg ser et sted det vanligvis ikke går an å padle, men som det på grunn av stor flo går an i dag – og jeg er, helt tilfeldig, på riktig tidspunkt! Hurra!

Et  lite gløtt i skyene! Det er ikke lenge siden vintersolverv, men det er merkbart lysere selv på en overskyet dag. Fredag var jeg også hos optiker og fikk nye linser, så det var merkbart lettere å se når det skumret til også. Det var en del fugl å se i dag, mest måker, teist og skarv.

Jeg gikk i land på Årnesan på returen også, jeg hadde som sagt glemt maten. Så jeg tok et lite dykk i sjokoladenøtteboksen før de siste meterne. Jeg skulle jo også ta noen flere ruller på slutten.

Ikke minst skulle jeg kle på meg storm cagen (for øvrig personlig leveranse på rekordtid fra Alfa Fritid), sånn at jeg fikk testet den også.

Det gikk aldeles utmerket. Den var grei å få på seg, og jeg merket tvert at det var kommet et ekstra lag på. Det er jo tynt stoff, men bare det at det er et vindtett lag gjør susen. Denne kommer jeg ikke til å angre på at jeg har skaffet meg.

Jeg husket ikke om man skulle bruke spruttrekket under eller ikke, kanten på denne "jakken" passer jo også på cockpitkanten. Jeg padlet derfor med bare den til jeg kom i fjæra, så satte jeg på spruttrekk og cagen, og rett og slett testet. Ja seriøst testet, først høyt støttetak, så rulling og sculling og så wet exit.

Akkurat det siste fungerte helt fint frem til jeg kom opp av vannet. Da var jeg blitt drita kanon, så det var nå bra at jeg ventet til jeg var kommet tilbake til Vik der bilen sto! Helt susa, det ble vel litt for mye kaldt vann i skallen kanskje. Jaja, det gikk over og jeg har opplevd det i svakere grad før så jeg ble ikke skremt heller. Det er sånt som skjer.

Uansett – flott tur, og de som melder seg på 10 på skjæret til Vesterålen i år har fått en ny post å glede seg til?

2 kommentarer:

  1. "cag".... hmmmpfh .... ligner da granngivelig på en tuilik (eller "helpels" som nansen kalte det)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, fasongen er jo nokså lik, bortsett fra at den er gedigen for å få den utenpå alt vanlig stæsj, så jeg har også lurt på hvorfor det ikke bare heter det samme. Men den var ikke så bra å rulle med akkurat, det er jo et veldig løst plagg. Mulig de bare har funnet et annet navn for ikke å fornærme tuiliken. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)