Etiketter

Grøtavær aktivitetsledersamling

Det begynner jo å bli uendelig lenge siden aktivitetsledersamlingen på Grøtavær i høst, men det ble en del bilder der så den må jo blogges selv om det blir noe sent. Her møttes vi fra både Vesterålen, Harstad, Midt-Tromsø og Tromsø (flere?) til ei erfaringsrik helg. Vi bodde på leirstedet der det var god bevertning. Eneste problem var for min del at varmedingsen på rommet duret noe allmektig, så jeg fikk nesten ikke sove selv med ørepropper. (Det gikk litt bedre natt to, da jeg la madrassen på ganggulvet og stengte døra videre inn til rommet.) Anyway – morsomst var det jo på havet! Her er gjengen på vei ut dag 1, til fine forhold.

Vi skulle øve på diverse, litt vind var det å ta hensyn til og det passer jo egentlig fint når man skal øve sammen med erfarne folk. Noen var riktignok høvelig ferske aktivitetsledere, men totalt sett var det en god del erfaring i gruppa.

Redninger med litt drag i sjøen nært skjær var ett element. Vi øvet også på kontakttauing rundt et skjær, det var interessant. Jeg har øvd på det før, men tydeligvis ikke samtidig svinget noe særlig - i hvert fall ikke den veien som jeg gjorde nå. Nytt element å ta hensyn til, at kajakken (selvfølgelig) møter motstand der det ligger noen i veien…

Ganske flott lys i dag var det også.

Når man har holdt på ei stund må man så klart ta pause. På aktivitetsledersamling er ikke sandstrand førstevalget, så vi gikk i land her.

Wahoi! Klar etter lunsj!

Lang lang rekke, på jakt etter noen kule utfordringer.

Ilandstigning med drag i sjøen kanskje? Her for eksempel?

Eller her, en litt verre men morsom variant – fin seal launch på ut. (Skli nedover berget ut i sjøen mens man sitter i kajakken.)

Hvem har bestilt regnbuen? Det passet veldig fint at den kom nå, spør dere meg.

Det blir kule bilder når regnbuen plasserer seg skikkelig, sånn som her. Stilig.

Tilføyelse: Som Ståle påpeker i kommentar, så er regnbuen dobbel her, og fargene i omvendt rekkefølge på den ytterste. Stilig! Kan leses litt mer om f.eks. HER. Takk for tipset, Ståle.

Hjelp! Æ ligg her og vil bli berga! En berger, to tar seg av dokumentasjon per kamera…

Flere øver på berging.

God stemning! Johnny er med i naboklubben, så han har jeg truffet noen ganger før. Det er jo også litt av vitsen med disse samlingene, sånn utover det rent padlefaglige på havet – å treffes, imellom miljøene. Det er i hvert fall en av grunnene til at jeg ble med.

Etter dagens økt satte vi kursen tilbake mot bebyggelsen. Det var et større sted her enn jeg var klar over, selv om jeg har vært utenfor her før. Da padlet vi en annen vei, så vi så det mer på avstand.

Litt kulere lys andre veien, mot Elgsnes og Kvæfjord.

Dag to! Vinden hadde tatt seg opp i dag, det kunne bli spennende.

Vi padlet over til nærmeste øyer, og øvet på diverse i le der. Her er det vel rulle eller støttetak eller hva det er noen har for seg. (Jeg husker jo ikke, men det ser noe sånt ut.)

En kul båt lå strandet på hodet i samme bukt. Bildet ble dog ikke like kult som planlagt, i motlyset.

En tur på land blant annet for å få pakka på plass slepetau vi har brukt.

Etterpå skulle vi ut på sundet der det var vind, og øve litt på snuing. Jeg var klar over at jeg hadde litt dårlig vektfordeling i kajakken, og vurderte å pakke om. Men tenkte at det var jo for såvidt en fin anledning til å kjenne på hvordan det var, så kunne jeg heller pakke om når jeg hadde fått gjort det.

Det var jo kjempelurt - eller ikke! Nei, for da fant selvfølgelig han der lederkaren ut at vi skulle få en case med velt og kajakk på avveie og greier. Jeg fikk definitivt merke feilpakkinga - jeg klarte ikke å snu opp mot vinden. Det vil si, jeg klarte det innimellom, men til slutt ga jeg opp å gjøre noe fornuftig, og padlet heller baklengs mot vinden. (Joda, jeg hadde fremdrift bakover… Det er jo greit å vite det også, men ellers var det ikke noe særlig.) Nå er Nordkappen betydelig mer lettpåvirkelig i vind enn Avocet, så jeg får ta den fram heller, når det blir mye vind.

Nuvel, det var flere enn meg som fikk trøbbel, slepet hadde heller ikke akkurat ideell kurs mot land. Det var faktisk en god del vind altså. Jeg husker ikke lenger hva jeg anslo det til, men en av de andre har jeg skriftlig vurderingen til: «Vi hadde godt over 20 ms i kastene og kanskje 16-18 ms jevnt da han sto på som verst.". Såvidt jeg husker var jeg ikke fryktelig uenig i det. Hadde like oppunder det kort tid etter, og dette var betydelig verre.

Nyttig var det i hvert fall. Jeg er blitt noen kilo lettere enn jeg var i fjor på samme tid, og det merkes tydeligvis at jeg ligger høyere i vannet med samme last i kajakken. Når jeg da legger det meste i samme ende av kajakken så ber man jo om trøbbel…

Flott helg ble det i hvert fall, nyttige tips og lærdom, og alltid trivelig å møte andre fra naboklubbene.

4 kommentarer:

 1. Aaah, jeg elsker denne type indlæg. :)

  SvarSlett
 2. Tycker oxå om denna typen av inlägg men ogillar skarpt att den som kallar sig "Inger" länkar namnet till en reklamsida för utlåning i EU! Dålig stil, "Inger"! :-(

  SvarSlett
 3. Det ene regnbue-bildet viser også at det er en dobelt-regnbue, med fargene i motsatt rekkefølge. Stilig.
  - og det er en ting jeg har lurt på mange ganger: er det mulig å komme tørrskodd i land fra en kajakk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den var dobbel, det med fargene la jeg ikke merke til. Kult.

   Det er mulig å komme tørrskodd i land, men vi har som regel våtsko utenpå tørrdrakten. Dog hadde jeg ikke med disse i går, da måtte jeg bruke fjellsko – klarte å komme tørrskodd i land da også. Men tråkket nok i 10 cm dypt vann.

   Man kan også komme seg tørrskodd i land om man går i land på passende stein, og ikke minst flytebrygge.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)