Etiketter

Malnesfjorden ut og inn

Nordavind betyr at det kan være fint å suse innover Malnesfjorden. Jeg var i manko på sjåfør så det var ikke bare å ta enveistur fra Hovden og innover – men jeg kunne starte på Øra, padle utover så langt jeg gadd og suse i retur. Med det samme kunne jeg nemlig samle posten i Skatvågen, så dette var jo en fin turplan.

Sundsstraumen pleier ikke å merkes nevneverdig, og det var ikke allverdens action her i dag heller. Men det var mer enn normalt, så jeg var spent på forholdene i Survikstraumen.

Slett ikke så galt, selv om det gikk litt hvitt der. Det var ikke voldsomt mye vind, bare vind og straum som kombinert blir litt mer action enn i resten av fjorden.

Skarv til tørk! Hadde med meg speilreflekskameraet i dag, men siden det var uten kort sånn at jeg måtte bytte kort mellom kameraene hele tiden ble det ikke brukt så veldig mye.

Posten! Storspoven hadde allerede samlet den. Tror både den og tjelden hadde unger i nærheten, for de var litt sjokkerte over at jeg skulle i land her. (Men det er så fint at det må man nesten.)

En eller annen marihånd-orkide. Jeg har ikke nok peiling til å skille dem fra hverandre. Men fin!

Tiriltunger er jo en skikkelig glad-blomst!

Strandreddik? Eller er det bare en nær slektning?

Mens jeg satt på stranden kom det plutselig masse fugl og var opptatt av ett eller annet i sjøen. Jeg tror det må ha vært krykkjer, litt usikker for det var så mye vind at jeg ikke fikk hørt lyden som ville gjort meg helt sikker.

Planen var nå å følge land utover på andre siden, etter en snartur innom selve Spjelkvågen. (Inn til høyre for bildet – og en runde bak meg.)

Nærmere bestemt her! Ganske midt i dette bildet er forrige bilde tatt. Jammen bra jeg tok en runde, for her fant jeg ei blåse! Av en type jeg ikke har funnet før, nemlig med feste i begge ender. Den var kul – men som vanlig var spørsmålet – hvordan få den med seg?

Endelig klarte jeg alt på en gang! Nemlig 1. å komme på at det går an å ta lufta ut av blåsa, 2. å faktisk ha med verktøy for å åpne den, og 3. blåsa var hel så det gikk faktisk an. Dermed vips, jeg åpnet, tok ut lufta (dog, det tok sin tid for hullet var lite) og så gikk den fint nedi kajakken i framskottet der jeg 4. også hadde plass.

Turen gikk fra Spjelkvågen hit til Litlselvågen.

Spjelkvågen som jeg kom fra blir nedenfor humpen ca midt i bildet.

Det var nokså grei skuring utover bortsett fra litt sur motvind. Men i alle dager? Andre padlere – og en robåt? Kunne på avstand se ut som en nordlandsbåt, litt usikker. De kom ikke innover i møte med meg, men krysset over fjorden mot Utskor og Jennskaret, så jeg fikk ikke sett nærmere på dem.

Jeg gikk i land ved Småsundan, tett før Malnessanden, for en beinstrekk før retur. Jeg hadde startet litt sent på dagen så det var greit å komme seg tilbake før det ble helt kveld. Dette var for øvrig en skummel plass å gå i land, for det står armeringsjern opp her og der, etter noe remedier som uvær har slengt rundt.

Denne står fremdeles, men det spørs hvor lenge. Den ser litt sliten ut. (Men utrolig tøft sted da, ellers!)

Innover hadde det løyet litt, men tok seg også litt opp igjen etterhvert så jeg fikk høvelig god dreis innover. Her passerer jeg Røsshagan. En dag skal jeg gidde å gå opp til vannet der for å fiske, men det ble ikke i dag selv om stanga var med. Den var nedpakket.

Det var litt mer action i Survikstraumen nå enn utover, men ikke mer enn at det var helt innafor. Det var bare litt ekstra skøy.

Ruta ble omtrent sånn som dette.

Kjempefin tur!

2 kommentarer:

  1. Enda en flott reportasje - nydelige bilder.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Randi, hyggelig du er innom. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)