Etiketter

Vestre Oksøy

Det var ikke allverdens til flott vær denne dagen, men det var heller ikke for ille til å dra på tur. Jeg la i vei og var ved godt mot, for å samle Vestre Oksøy i Lødingen Vestbygd. Jeg er ikke så fornøyd med den Kokatat-vesten, så i dag skulle jeg teste å bruke gammelvesten med Kokatat-dingsen med lommer festet på den. Det måtte da bli bra?

Jeg satte ut fra Naustvika, det er helt greit når man er bare en bil. Ikke regnet jeg med at det ville være så mange ute på båtene sine i dag heller, det var ikke akkurat stasvær for kosetur. Så det var god plass for parkering.

Jeg kom tidlig under kjøreturen på at jeg hadde glemt kart og kompass og GPSen var heller ikke med. Men jeg er nå rimelig kjent her, så det skulle nå gå bra. Det gjør det jo som regel.

Jeg husket til og med å se meg tilbake, for å legge meg på minnet hvordan det ser ut når jeg kommer i retur andre veien. Det er fort å glemme, men det klarte jeg i dag. Det er som regel en stor fordel å ha gjort det.

Men sikten videre utover til øyene var ikke akkurat noe å skryte av… Skulle jeg ta meg vann over hodet i dag tro? Hm. En del vind var det også, innimellom, og meldt mer.

Her har de i hvert fall lagt ut et oppdrettsanlegg siden sist. Det var for såvidt kjekt, det er som oftest lys på dem og da er de jo greie å orientere seg etter.

Nuvel, det var litt lenger siden sist jeg var her enn jeg trodde, når jeg først tenkte meg litt om. Jeg følte meg sånn høvelig trygg på hvor jeg skulle, men det ville jo bli desto verre da hvis jeg skulle bomme.

Neida, det gikk helt fint, øya og stranda lå akkurat der jeg trodde. Boksen sto der fremdeles.

Utsikt fra 10 på skjæret-boksen. En litt grå dag, men kjekt å være ute likevel.

Jeg gikk litt rundt her en stund før jeg padlet tilbake. Det så ut for at noen har tatt med seg søpla vi ryddet en gang tidligere, heldigvis. Det var ikke så mye her nå.

Ha ha, ja det var jo veldig vits at jeg snudde meg, ikke mye å se på returen uansett. Her har jeg kommet så langt at jeg i det minste skimter land såvidt.

Det gikk likevel greit å finne tilbake også.

Jeg testet å klipse løs den Kokatat-lomme-greia for å nå det som er i lommene, og det fungerte utmerket. Da har jeg en grei løsning her forhåpentligvis. Riktignok har det vist seg at jeg ikke kan ha mye i den for da forpurrer den rulling. Men den gir jo mulighet til å ha en del ting veldig lett tilgjengelig – det er viktig når jeg padler Inuken, som ikke har noen luker jeg når fra cockpit.

Joda, jeg fant fram. Etterpå kjørte jeg til Lødingen for å kanskje padle til Rotvær, men det var i overkant med vind og feil vindretning. Fant et mulig sted å sette ut som jeg ikke har prøvd før, men da ble det maks feil med retninga. Det fikk stå igjen til en senere anledning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)