Etiketter

En snartur på Sortlandssundet

Det ble en snartur utpå i dag, fra naustet hjemme.

Det var såvidt åpninger i skydekket, men det ble ikke direkte lyst i dag heller. Jeg gleder meg til januar.

Vinden hadde dreiet sørlig, så jeg satte kursen sørover for å få medvind på tilbaketuren. Her er jeg ved Sjøhussenteret. Jeg hadde husket neseklype i dag, så jeg stoppet jevnlig og tok noen ruller. Men det var bare kompaktkameraet som var med, så det har jeg ikke noe bilder av.

Her er den mye fotograferte piren der det pleier å sitte skarv og hegre. Det gjorde det i dag også, helt til jeg nærmet meg.

Straks de så meg lettet de, og mange skarv fløy i ring rundt meg en god stund.

Jeg hadde kurs mot brua og trodde en stund at jeg skulle kunne ligge der borte når dagens hurtigrute passerte, men den var for rask så det gikk ikke. Mulig det hadde gått hvis jeg hadde kuttet rullinga underveis, men det vurderte jeg jo ikke. Det sto ikke akkurat om liv, jeg så den jo godt herfra også. Det viste seg jo også å være den styggeste av dem, så det var ikke så farlig akkurat.

Tut tuuuuuut tut! Men i dag så det ikke ut til å være noen busser på brua som hilste tilbake. Desto kjedeligere.

Det var fint lys i dag også. Godt med litt frisk luft imellom all julematen.

Jeg holdt meg godt utpå sundet på returen, for å få mest mulig medbør. Det var ikke så sterk vind, men det ble grei fart. Det kan være straumen gikk samme veien, kunne det nesten virke som på farten.

Jeg rullet litt da jeg var tilbake ved naustene også. Men det ble veldig mye venting, for jeg ruller helst ikke når det kjører biler forbi. De kan jo begynne å lure på om jeg trenger hjelp, har det jo vist seg. Men å få rullet uten at det passerte biler var virkelig ikke lett i dag, man skulle tro butikkene ikke hadde vært åpne på ukevis. De kjørte nesten i ett, syntes jeg. Nuvel, til slutt ga jeg blaffen. Jeg fikk prøvd reentry på begge sider i dag, og det funka også. Da går jeg inn i et nytt tiår med rulla ganske intakt, det får man være fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)