Etiketter

Neshamn og Rotvær

Rotvær sto for tur! Sist jeg var tenkt meg hit var det for mye fralandsvind, men i dag var det fint. Jeg hadde ikke allverdens tid på meg med tanke på lyset, men det betydde samtidig at det lå an til en tur i flotte kveldsfarger.

Jeg satte ut fra Neshamn, tror jeg det heter. Jeg trodde det var jeg har parkerte en gang sist, men i så fall var det skjedd en del her siden sist. Jeg fant et sted å sette ut, i hvert fall, selv om det var litt upraktisk.

En flott ettermiddag med flatt hav. Jeg tok en par ruller her i starten, så var det gjort.

På odden jeg nå padler ut langs, var det tysk fort under andre verdenskrig. Det norske forsvaret hadde deretter fort her frem til litt etter tusenårsskiftet. Nå er det blitt hytteområde, av alle ting. Nuvel, det er jo ved havet, og fin utsikt. Dette her er antagelig toppen av bofors-kanonen som er plassert til minne om den kalde krigen?

Sånn ble tracket fra i dag.

Her har jeg kommet forbi odden, og har fått Rotvær i sikte.

Etter en stund kom det en måke forbi. Den sirklet litt rundt, og jeg stusset på profilen. Den var så elegant til å være måke, både strømlinjeformet og på et vis hadde den bedre stil når den fløy. Den må ha øvet mye, tenkte jeg med meg selv.

Men vent litt… Har den mascara på seg? Det var da veldig hvor mye den ligner på ei havsule? Den ser jo akkurat ut som ei havsule? Hvorfor ser den måken ut som ei havsule, tro?
Hei, vent litt… Kan det være fordi det ER ei havsule?

Når man overhodet ikke er forberedt på at det kan dukke opp ei havsule, så kan det faktisk være at den «store måken» som kommer forbi egentlig er ei havsule. Hurra! Den er jo så fin!

Det er  litt kjedelig kryssing ut til Rotvær, men når man kommer fram er det fint. Det er flere små øyer og holmer, i tillegg er det ofte litt fugl å se. Denne gang blant annet ei ørn på den borterste øya.

Det er den samme øya som selve fyret står på. Ifølge Wikipedia så ble fyret opprettet i 1914, og automatisert i 1985. Jeg synes det er ganske fint, særlig med pastellhimmel bak.

Det var i grunnen pastellhimmel alle veier i dag, og det ble stadig sterkere farger utover kvelden.

Det er noen strender her ute, dette er litt av den ene. Den ligger på samme øy som fyret, på den siden som vender inn mot Lødingen.

Det var akkurat så jeg rakk å padle i høvelig lys tilbake til bilen, og få sjauet meg ferdig uten å måtte ta i bruk hodelykt. Fantastisk fin tur, selv om det drøyet før jeg kom meg hit i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)