Etiketter

Hovden og Frugga

Frugga har jeg tenkt en stund på å besøke. Den ligger litt utsatt til utenfor Hovden ytterst i hjemkommunen min Bø. Her har jeg lest at det i hvert fall noen år har hekket havsvale. Det er en ytterst kul fugl, som ikke så veldig mange har sett. Selv har jeg ikke en gang visst om den, inntil nokså nylig. Den er ikke akkurat så stor sjanse for å få sett på dagtid, men jeg hadde lyst til i det minste å padle ut for å se hvor hen det kunne være at den hekker. Så en rolig dag tok jeg med kajakken og satte kurs for Frugga.

Her et oversiktsbilde fra høyeste punktet på veien til moloen. Her ser vi tydelig frugga midt i bildet, like nedenfor ser vi skulpturen Ræk III - en kunstinstallasjon av drivtømmer.

Regner med alle har lurt på hvordan det ser ut inni bilen min (neida, men det ble et litt uvanlig bilde fra hjelmkameraet) når jeg kjører på tur, så her er det. Et slags system til en viss grad, i hvert fall.

Dette er en helt grei plass å sette ut i Hovden, inne i havna.

Jeg pleier å svinge innunder kaia, her med Ræk-skulpturen rett i front.

Det var litt drag i sjøen men ellers lite liv. Jeg padlet litt imellom her og der, for å få litt action.

Jeg tok meg en tur bortover til Malnessanden, en fantastisk leirplass under Malnesberget. Ja, jeg skulle jo ikke slå leir i dag da, men. Jeg øvet litt på rulling ved stranda også.

Utsikt innover Malnesfjorden.

Etter rullinga satte jeg kursen utover igjen, her utsikt mot Skiftesanden og Hovden.

Men nå padlet jeg ut til Frugga. Der er det stilig. Jeg holdt meg på innsiden av øya siden jeg var alene, selv om det var nokså rolige forhold. Her var det ei kul nesten jettegryte.

Kan det være her havsvalen hekker? Det kunne i hvert fall se ut for at det var muligheter. Men jeg så ingenting – det var jo midt på lyse dagen.

Her var det en kul passasje.

Ikke bare bare å komme seg opp til denne lykta.

En flott dag på yttersia.


4 kommentarer:

 1. Du paddla väl inte mellan klippan o stenbumlingarna o blev hissad av vågsvallet? Du brukar ju vara en försiktig general...
  Härliga bilder o otrolig miljö är det!
  Fortsätt paddla 'roligt' o mycket!

  SvarSlett
 2. Nei, jeg tenkte å suse gjennom motsatt vei, men hvis man da fikk bittelitt feil retning så kunne man tryne baugen inn i en klipe man ikke ser fra der bildet er tatt. Så jeg droppet det nå som jeg var alene.

  SvarSlett
 3. Så flott - du må lage "Padlebok" snart

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kunne vært artig, men når jeg ennå sitter og blogger turer fra i høst så spørs det om det er nok tid til å få gjort sånt. Neppe, antagelig.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)