Etiketter

Eidebuktneset - Hognfjorden og Sørfjorden

Hognfjorden er fjorden som går innover på motsatt side av sundet fra der jeg bor. Jeg ser på et vis rett innover den fra stuevinduet. Likevel har jeg ikke padlet her så ofte, fordi det blir en transportetappe jeg har padlet mange ganger før, pluss kjedelig kryssing over sundet når jeg skal hjem. Men fjellene innover her er jo fine, så strekninga fra Kvalsaukbrua og innover er slett ikke verst.

Jeg  kjørte over brua, tok av første til høyre og satte ut fra første sving. Jeg har padlet her en gang før, men da krysset jeg over fjorden og fulgte fjellene både innover og utover. I dag skulle jeg følge land langs bebyggelsen innover, og fiske underveis. Ikke fordi jeg regnet med at det ville bli så flott, men da har jeg gjort det også. Noen ganger overraskes man jo over at antatt kjedelige strekninger er mye finere enn man trodde. De som har dette naustet har jo fin hengekøyeplass ved siden av, for eksempel.

Nuvel, det skulle ikke bli så mange positive overraskelser her i dag. En annen grunn til at jeg padlet innover på denne siden var at jeg da jeg kjørte bil innover for å sjekke om isen var gått, la jeg merke til dette her. Veldig mye elggnag på buskene! Kanskje jeg kunne få se elg? Jeg gjorde dessverre ikke det. Men fikk bekreftet fra sjøsiden at det må gå mye elg rundt her, for også langs fjæra var mye trestammer og buskas spist på.

Jeg hadde ikke padlet veldig lenge før sluken satte seg skikkelig fast i tang. Men nå hadde jeg lært meg ny knute som skal funke også på nymotens snøre, og den satt faktisk skikkelig. Første test bestått.

Dessverre så slang jeg hele fiskeutstyret på havet da jeg skulle kaste sluken ut igjen. Det er noe med disse isfiskepilkene som jeg bruker i kajakken, de bare glipper ut av nevene når jeg kaster. Det er andre gang det skjer på det viset. (Nesten to år siden sist, da, om ikke annet.) Jaja, det var dyr snelle men i det minste ikke den dyre stanga. Den lå nedpakket, for jeg hadde en plan om å stå på neset midt i bildet og fiske, ytterst i Sørfjorden. Jeg hadde en ide om at der måtte det være fisk. Nuvel, det ble det altså ikke mulighet til.

En og annen fin plass var det innover fjorden, men generelt sett synes jeg det var ei bedriten, stygg fjære. Mye drit, skrammel, forfalne skur og naust, søppelbål, og det meste som var av moloer og denslags var veldig heimlaga, bare slengt på plass. Jeg skal spare dere for bilder, for det sto jo som regel hus tett ved, så jeg vil ikke drite ut noen. Men jeg kommer nok aldri til å padle denne strekningen mer.

Her har jeg kommet nesten helt innerst i fjorden, og skal dreie innover mot Sørfjorden som vi ser her. Tjelden har nå kommet skikkelig på plass i fjæra, man møter på han hele tiden. Storspoven har også kommet.

Her ligger 10 på skjæret-posten! Den ligger tett ved Eidebuktneset, så den får hete det. Fin plassering egentlig, nedenfor dette lille fjellet.

Her står det enda kasse etter Brottsport-tiden, den får henge i fred foreløpig. Noen få har skrevet i boka, men jeg tror de fleste (om ikke alle) har komme til fots. Nå er det i hvert fall endelig blitt post her igjen!

Utsikt fra posten utover Hognfjorden.

Utsikt innover langs land mot Sørfjorden.

Jeg padlet litt innover Sørfjorden for å få litt lengre tur. Like forbi posten sto det en ganske fersk gapahuk, godt tjoret fast. Jeg tror nok det kan bli bra med vind her til tider, så det er sikkert lurt. Like forbi her igjen traff jeg på en oter, men siden det var så flatt hav oppdaget han meg raskere enn jeg rakk å ta fram kamera dessverre. I løpet av turen så jeg også både steinkobbe og havert. Så det er litt dyreliv å oppleve her. (Så også mye spor etter elg på land her også, men ingen dyr.)

Jeg fulgte fjellene utover, og så at det kom en skikkelig eling stadig nærmere. Jeg var spent på om den ville treffe meg. Her går det litt på andre siden av fjorden, og det var begynt å bli litt vind langs land der jeg også var.

Joda, den kommer nok til å treffe meg, tenker jeg. I mellomtiden var det veldig kult lys.

Jeg så noe merkelig utpå fjorden, hva i alle dager kunne det være? Etter hvert som jeg kom nærmere (her ser dere det har begynt å blåse godt opp, begynner å gå hvit) fikk jeg tro på at det kunne være kystvakta som var ute med en av mob-båtene sine. De kjørte idiot rundt her, aner ikke hva de holdt på med. Det viste seg i hvert fall å være riktig, for da jeg kom ned brua på vei hjem holdt de akkurat på å heise den om bord i KV Harstad.

Det var for øvrig ikke lenge siden sist jeg så dem, dagen før hadde de vært og hentet en container på sundet og fraktet den inn til land like bortenfor meg. Da så det sånn her ut på sundet, og jeg holdt meg på land for han var rimelig heftig mye vind!

Dette er det siste bildet jeg tok på denne turen. Like etter traff nemlig elingen meg skikkelig, det blåste så pass at jeg fikk snø i ansiktet hele tiden, for den kom jo vannrett så skjermingen på hjelmen hjalp lite. God peising, måtte gi litt på for å holde framdriften.

Det ble ca 1,5 mil i dag, ikke riktig så langt som jeg hadde tenkt men jeg klarer ikke stort lengre turer med denne kjedelige kajakken på flatt hav. Jeg må snart få reparert Nordkappen så jeg i det minste kan ta den. Men jeg kom meg ut! Heldigvis sto termometeret i solveggen, så jeg trodde det var seks plussgrader. Det sto derimot 1 minusgrad på biltermometeret da jeg kjørte hjem… Hadde jeg visst det spørs det om det hadde blitt tur. Fint å være lettlurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)