Etiketter

Første onsdagspadling med klubben - Strengelvåg

Årets første onsdagspadling i klubben ble i forrige uke, og vi var så heldige at været ble aldeles strålende. Vi satte ut fra Strengelvåg, og ble fire stykker på havet i dag - Alexia, Frank-Robert, Merethe og jeg. I tillegg var Bente med på land, koselig at folk slenger innom sånn ved anledning, selv om de ikke blir med på selve padlinga. Siden vi bare fire så var det jo innenfor "korona-kvota" også, som fortsatt var fem på det tidspunktet.

Det var naturligvis god stemning i dette været. Jeg hadde egentlig tenkt at vi skulle starte utover langs Strengelvågøya og Kloøya først, men den planen gjorde vi glatt om på. Det var nemlig så pass flo at det skulle være ypperlig å padle innover Straumen før Strengelvågfjorden, inn til «anlegget». Her er det veldig langgrunt, så det er slett ikke alltid ideelt å komme innover her.

Denne brua er skiftet ut for ikke så lenge siden, så det ville ikke overraske meg om vi (Alexia) var de første som padlet under her. Førstegangspadling, litt skøy.

Vi tok turen under brua alle fire, selv om vi ikke kom lenger enn akkurat det. Som vi ser var det ganske presis på straumstille vi kom dit – jeg kan dessverre ikke påberope meg iskald beregning, det var nok kun flaks.

Litt lenger bort holdt de fortsatt på med veiarbeid, skiftes ut noen rør der også.

Vi så en del fugl, men ingen helt spesielle. Men tjelden er jo alltid koselig å se, vi så mange gjess, en del ender og ulike måker. Hettemåke så jeg på Strengelvåg før vi satte ut, og hørte underveis.

Vi snirklet oss utover igjen, det var akkurat så det gikk noen steder.

Her er den gamle delen av anlegget. Det var vei før, men nå er det en mye brukt tursti. Alltid spennende å se disse gamle murene, hvordan de er puslet sammen av små og store steiner. Interessante byggverk, synes jeg.

God stemning! Vi tok oss god tid i finværet i dag, til å skravle og se på fugler, sel og andre ting som dukket opp.

Pause! Den var planlagt her på Klo, så land-gjesten vår i dag fikk være med. Det er jo alltid artig med fotograf på land. Det ble forresten artikkel i lokalavisa (Øksnesavisa, kan kjøpes enkeltside på Buy and read), helside fra denne turen. En av turdeltakerne ble intervjuet, så det ble et flott oppslag.

Vi satte oss litt bortenfor stranda, for å komme litt i le for sniktrekken.

Etter pausen satte vi kursen mot Kloøya, der dette søppelet lå i bukta ut mot havet. Dessverre alt for stort til at vi kunne få det med oss.

Fortsatt god stemning! Nå begynte det å bli sånn flott, gyllent lys. Denne turen ble bare finere og finere.

I neste vik fant jeg en greie! Tror det er sånt fiskefartøy merker bruk med, det var festet en AIS-sender i toppen på den. Ganske tung sak, med flyte-elementer også på. Den så veldig herreløs ut, så jeg tok den med meg. Foreløpig ingen eier funnet dessverre.

Sånn her så den ut. Flere meter lang, så lang at jeg måtte ha den på taket for å få den med meg.

Vi fulgte øyene innover, men litt vanskelig å finne noe her som kan representere 10 på skjæret-posten som dokumentasjon. Ergelig. men fint å padle her likevel. Blant annet kom det ei rype flygende, litt uvanlig når man er på havet. Men for å komme seg til ei øy må de jo nødvendigvis fly over litt saltvann. Har opplevd det bare en gang tidligere.

Som nevnt, gyllent, flott lys mot slutten av turen.

Utrolig fint, rett og slett. Jeg trodde lenge at det ikke skulle bli så seint, men vi padlet saktere og saktere for dette ble en sånn tur som man bare ikke vil skal ta slutt.

Takk for turen, både Merethe, Alexia, Frank og Bente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)