Etiketter

Herlig finværspadling mellom jobboppdrag

Før ferien hadde jeg muligheten for å padle til jobb. Et såkalt frynsegode, antagelig. Jeg skulle på oppdrag til ei øy, og med så dårlig rutetilbud som det er med hurtigbåt, så er det faktisk like greit å padle. Det tar i praksis ikke så mye lenger tid. Her ser vi fjellet på Dyrøya og så er det vel Børøya i bakgrunnen. Men i forkant, ligger den lave Lille Langøya. Hit skulle jeg.

Her bor det nemlig et par som har gjort fjøset om til overnattingssted. Øya er naturligvis bilfri, og fri for det meste av annen støy også. De har villsauer og tilbyr både mat og skinn fra dem, også.

De syntes det så litt mye bølger ut på fjorden imellom deres og den neste øya, og ville gjerne at jeg skulle padle på innsiden bortover til Skipnes som var mitt neste stoppested. Men nå synes jo jeg det er langt bedre med litt bølger enn flatt hav, spesielt når jeg padler denne Døcken (Valley Avocet), så jeg ville i hvert fall padle til ytterenden av øya og se først. Det så på ingen måte ille ut, så jeg satte naturligvis kursen over til Dyrøya her.

Her nærmer jeg meg Børøya, fortsatt fine forhold. Det var jo en kjempeflott dag, ingen tvil om det. Men jeg var spent på om jeg også ville kunne padle yttersiden av Tindsøya, for det ante meg at vinden kunne være dreiet en del, sånn at der ville bli i drøyeste laget. Nuvel, man får bare padle frem og se.

Denne stranda var jo flott, men den fikk ligge i fred til en senere gang. Fin beliggenhet.

Det stemte at vinden hadde dreiet, men den hadde også løyet så det var null problem. Jeg padlet litt på yttersiden av Børøya, der så det artig ut og jeg traff på en diger oter som kom ganske nært før den oppdaget meg. Men så satte jeg kursen mot Tindsøya og yttersida der.

Den er skikkelig flott, den strekninga der. Værhardt, naturligvis, men flott når det er rolig nok til at man får sett den. Praktfull dag.

Her sett bakover der jeg kom fra.

Utsikt videre mot Bø, men jeg skal inn til venstre i dag.

Ved «porten til innersida» satt det et par ørn og voktet. De var skeptiske til meg.

Ved Tinden Handelssted var det rolige tider.

I Skipnes derimot, var det mye liv. De hadde åpent første helg med matservering, en måned forsinket på grunn av disse koronagreine. Folk visste tydeligvis å benytte seg av anledningen. Jeg hadde egentlig pakket for å padle videre og overnatte et sted i Vestbygda etter jobboppdraget her, men da jeg begynte å padle ut av havna traff jeg et par kjenninger som overtalte meg til å bli med på puben istedenfor. Dermed fikk jeg motorbåtskyss i retur. Ikke helt etter planen, men noen ganger får man bare være både impulsiv og sosial, også.

Flott tur - eller jobb, alt etter som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)