Etiketter

Storskjæret – for siste gang, kanskje?

Denne ukes onsdagspadling gikk fra klubbnaustet, etter at vi først hadde styremøte. Vi ble fire stykker i gråværet, som etter hvert ble riktig så fint! Når man bare kommer seg ut, og så videre, you know.

Det begynner å bli bra schwung på vernebygget til hurtigruta som er plassert på land, det blir litt av et museum omsider. Ifølge Lillian er fasongen på bygget hentet fra hurtigruta som står inni, ikke så dumt kanskje. Det blir spennende å se hvordan det blir når det står ferdig i hvert fall.

Vi padlet rundt flo i dag, så det gikk an å komme helt inntil Hadsel sitt bidrag til Skulpturlandskap Nordland. Kunstner er Sarkis Zabunyan. Jeg trodde den het Dagenes og Nettenes Hus, men ifølge hjemmesiden om prosjektet ser det ut til at den bare heter Dager og Netter.

Anyhow, kunst man kan padle til er jo uansett kul. Her er gruppebilde, med så nær meter som det gikk an å holde. Det kan for øvrig se ut for at platten husene står på har slått sprekker? Hm.

Det ble etter hvert stiligere og stiligere lys over hurtigruta.

Og enda stiligere etter det igjen. Men nå var vi helt på enden av Børøya, og det var på tide å svinge videre. Vi skulle jo rundt, bortover til Storskjæret.

Ikke så verst lys her bortover heller, og god antydning til blå himmel.

Ja, og se her da! Det er ikke ofte kjipe båter og industri gjør seg så godt på bilder.

 Denne lurer ikke meg, selv om den har bytta navn og malt over. Dette er en av de desidert mest migrenefremkallende båtene som ferdes i området. Hadde jeg hatt en torpedo hadde den neppe gått forbi lenger, men det har jeg ikke så trenger ikke ringe politiet. Men jeg virkelig hater denne drittbåten. Bråker på den verste måten, jeg håper den blir spiker snart.

Dagens turmål var altså Storskjæret. Det kan fort bli for siste gang, for det skal fylles ut til industriområde helt hit! Hvor lang tid det tar vet ikke jeg, men de har begynt. Vi fikk i hvert fall samlet den som 10 på skjæret-post i år også, så får vi nå se om det er her til neste år. I så fall kommer vi nok tilbake, for den er vitterlig ganske fin, med hvitsand og brua i bakgrunnen.

Brua ja, den er egentlig ganske kul den også. Det er liksom litt mer schwung over bru med sving på enn de helt rette. Når det først skal være ei bru, så kan den gjerne være litt dekorativ i det minste.

Takk for turen, Sigbjørn, Wenche og Lillian! Den startet litt grått, men så ble det flott!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)