Etiketter

Kval på nært hold

Det kommer blogg fra turen Digermulen-Risvær etterhvert, men jeg kan simpelthen ikke vente med å legge ut denne filmen. Vi fikk nemlig hilse på grindkval (først tatt for å være vågekval), og se den helt på nært hold. Nærmere kommer man rett og slett ikke, tror jeg. Her var det snakk om kun få meter ifra kajakkene våre, spesielt den ene gangen de kom imot oss.





Det som ikke kommer fram så godt fram på filmene her, men vi kan se det til venstre her i bildet (det lille grå bak den store svarte finnen), er at de også hadde med seg unger. (Jeg så bare en, men en annen så to forskjellige.) Før vi kom helt bort hoppet ungene opp i lufta flere ganger, lekte seg skikkelig, men etterhvert som vi kom nærmere så holdt de seg tett opptil de store.

Og disse kvalene var store. Vanligvis er det skøy å treffe niser også, men da vi traff nise dagen etterpå så ble det jo rene knotten i forhold. Det tar nok litt tid før nisa blir stas igjen, etter denne opplevelsen.

(Fotograf er Kristian Jakobsen, mitt apparat havnet i sjøen så de filmene er tapt...)

2 kommentarer:

  1. Artig å oppleve slikt! Delfinen vi har hatt på besøk blir berre småguten i forhold, men det var gøy det også :-)

    SvarSlett
  2. Grindkval hører vel også med til delfinene. :) Ungen hoppet og spratt før vi kom nært utover, så det var ikke så helt ulikt vanlig delfin, heller. (Ungen var nemlig litt mer grålig enn de voksne.) Slike naturopplevelser husker man lenge. Skulle gjerne vært og sett delfinen deres også, men video er jo en fin erstatning. ;)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)