Etiketter

Om meg og bloggen

Hei! Trivelig at du besøker bloggen min. Jeg kjøpte kajakk med utstyr høsten 2009, og startet bloggen samtidig. Tanken var at det var en kjekk måte å skrive «turdagbok» som kan være artig for meg å se tilbake på etter hvert. Men det er en fin bonus at noen synes at det er hyggelig å følge med. Tilbakemeldinger er ekstra artig, så legg gjerne igjen en kommentar når du er innom! :)

Etter hvert har jeg utvidet bloggen til også å omhandle andre turer jeg er på i området, for eksempel klatring, fjellturer eller bare turer i marka. Så blir forhåpentligvis ikke bloggen liggende død selv om jeg skulle få en skade som gjør at jeg ikke kan padle en periode, for eksempel. Men padling synes jeg er den fineste måten å oppleve naturen på, så det blir nok i hovedsak en padleblogg også i fremtiden.

Erfaring
Jeg gikk et nybegynnerkurs i 2002 eller når det var, og så satt jeg knapt i en kajakk før jeg endelig kom meg til å kjøpe en sju år etter... Da skulle man kanskje tro at den mest ville bli liggende pal i naustet, men så har faktisk ikke skjedd. Et par måneders opphold på den verste vinteren ble det første året. Men når man har tørrdrakt så går det ganske greit å padle når det er ganske kaldt også.

Nå er det siden jeg startet bloggen gått en tid, men jeg er fortsatt ikke av de som ruller rundt og holder på med alt mulig i kajakken hele tiden. Taktikken min er liksom å holde meg oppå vannet, ellers hadde jeg vel heller holdt på med dykking... Men for å holde vannskrekken (å ja da!) i sjakk sørger jeg nå for å rulle hver måned, i hvert fall.

Vesterålen, stort sett
Jeg holder meg mest i området her jeg bor, og nabokommunene. Stort sett innenfor Vesterålen, med andre ord. Men så er her også veldig flott, med utrolig mange fine plasser å padle til. Arctic Sea Kayak Race (ASKR) arrangeres med base i nabokommunen Øksnes, og samler padlere fra mange land siste uka i juli hvert år – i over 30 år nå, faktisk. Er du padler, må du vurdere å ta turen innom et år. Beregn gjerne noen ekstra dager, Vesterålen er større enn man rekker over under ASKR.

Navnet - Padlemia
Navnet på bloggen er det kanskje noen som lurer på bakgrunnen til. Det egentlige navnet mitt forkortes noen ganger til Mia, og på nett kjenner mange meg som Miamaria. Når jeg da begynner å padle, vil jo det fort bli padle-Mia, eller Padlemia.

Men egentlig tenkte jeg mer på Padlémia - som en slags padleverden, eller et padle-land. Med trykk på e istedenfor a. Padlémia, den verden man padler rundt i. :D

- Så må vi ikke glemme den siste tolkningen av navnet, som er et innspill jeg har fått i ettertid, når pandemiene herjet. Altså, en sidevariant for padlegale kan bli padlemi... Altså Padlemia... ;)
(Snedig nok skrevet lenge før Covid 19. «Pandemiene herjet» har fått litt annet innhold nå kan man si.)

Kajakken(e)
Joda, når man blir såpass hekta på kajakk, så blir det fort mer enn én etter hvert. Jeg begynte med en Tahe Reval mini, som tilfeldigvis var til salgs brukt (med alt av nødvendig utstyr) da jeg bestemte meg for å komme i gang. Etter halvannet år gikk jeg til innkjøp av en Nelo Inuk i karbon, fordi ryggen ikke helt likte å løfte på glassfiberkajakken som var tyngre. I desember 2013 kom det en Valley Avocet i termoplast og en Valley Nordkapp i glassfiber. Nå for tiden er det de to siste som padles mest. Nordkappen har jeg nylig skaffet meg seil til, det er også artig.