Etiketter

Heime-Kvalsaukbrua

Jeg hadde et håp om å få meg en liten padletur i dag, og da jeg sto opp var været helt som jeg hadde håpet på. Ganske så stille vann, og nydelige farger på himmelen. Jeg tenkte å padle rett over sundet her, og innover her vi ser i bildet - til brua ved Kvalsaukan litt lenger inn.

Så lenge det ikke er helt overskya, gir skyene bare ekstra fargespill og mønster på himmelen.

Jeg hadde litt jeg måtte gjøre i sentrum før jeg kunne komme meg av gårde, på tur heim derifra kom til og med regnbuen fram på himmelen! Ikke helt vanlig på en sånn dag, men fantastisk flott!

Det var ikke så mye som skulle pakkes, det var bare å komme seg ned i naustet. Heldigvis for ryggen min var det ganske stor flo (er vel fullmåne i morra), så jeg slapp drasse den så langt for å komme meg til vannet. Isete og glatt var det også, men det gikk bra - null tryning... (Men en del nestenulykker, he he)

Tangbeltet i fjæra var fullt av rim. 

Utrolig flotte mønster, rett og slett. Skulle nok tatt med speilrefleksen ned der for seriøs knipsing, men så var det om å få vært på tur mens det var lyst... Nå er klokka tre, og det er nesten helt mørkt, så det var lite tid å gjøre på. Hast i vei!

Her er jeg kommet over til Strand-siden av sundet, her fant jeg - en strand...
- Hadet sola, ses vel neste gang godt uti januar antagelig.

Jeg padlet rundt noen småholmer her, kikka litt på teist og etterhvert dukket det også opp et selhode som var ganske nysgjerrig. Tror det var en sånn storskolt. (Havert?) Her kommer Hurtigruta inn til Sortland - noe hitfor den i bildet ser vi en pitteliten, svart flekk - det er en sånn storskolt. Muligens den samme, det spurte jeg ikke om.

Atmed den ene holmen oppdaget jeg forresten en ganske avrundet, ganske stor, grå (delfinfargeaktig) stein som lå sånn akkurat i vannskorpa like bortafor meg, fant ut at jeg skulle unngå å padle på den. Det viste seg å være passelig lurt, for plutselig forsvant hele steinen... Aner ikke hva det var for noe, men en stein var det i hvert fall ikke.

Her ser vi målet for turen, brua ved Kvalsaukan. Bildet er tatt utover. Det viste seg at denne brua har kule bruføtter, ser ut som man kan padle gjennom dem greit hvis det ikke er så veldig flo. Da skal jeg rett og slett padle hele brua en gang det passer. :) Kan man padle under, må man jo gjøre det.

Det var nydelige farger hele turen. Her på tur heimover, sola på tur helt bort. Ikke at den var så veldig oppe i dag, det er jo av de absolutt siste dagene vi kan se den her i år. 

Sortland city i solnedgang... Siste båt på en stund har passert, så nå var det bare å stresse over. Det var en del båttrafikk i dag, da må man passe litt på når man skal krysse rett over.

Ja, da har jeg tatt enda litt innpå, det blei ei drøy mil i dag og. Ikke verst, når man egentlig har ryggtrøbbel. (Men det viste seg at trapper og vanlig gange er mye verre enn padling, så jeg tror jeg holder meg til padling, he he.)

11 kommentarer:

 1. Nydelige bilder :) Tusen takk for turen og ha ei fine helg :)

  SvarSlett
 2. Wonderful pictures. Do you have the northern lights at the moment? We have had some spectacular shows here in Orkney.

  SvarSlett
 3. Mariann S - takk, ha ei fin helg du også. :)

  Mackayak - Thank you! We have had some rainy days lately, not so much northern lights. It could have been yesterday but then I was asleep hole evening... :( (I'll keep an eye upwards this weekend, though, if weather stays like this, then it should be good chances!)

  SvarSlett
 4. Fantastiske bilder som alltid :-)
  Lenge siden jeg har padlet tur, men i morra skal jeg endelig padle igjen og grille :-)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder, som vanlig! :-)

  SvarSlett
 6. Gorgeous and spectacular pictures Maria!

  I love the contrast between the big skies and the detail you saw on the shore.

  Will you continue paddling in the winter now that the sun has gone?

  Kind regards

  SvarSlett
 7. Nydelege bilete. Gode utsnitt! Blir veldig inspirert til ein padletur, men blir ikkje tid denne helga.. :-(

  SvarSlett
 8. Jørn - Takk, og håper du har en fin tur i dag, regner med den blir å lese om snart. ;)

  ToneM - Takk, koselig at du er innom! Flotte bilder av samme farger du har tatt, forresten.

  Ian - Thank you! I will continue paddling during the winter, though not as often because I'll have to be more careful when it comes to weather conditions and such, paddling alone and in the cold.

  Odin - Takk! Det kommer forresten ny helg om ei uke, du får sette av tid da allerede nå... ;)

  SvarSlett
 9. Hei igjen.
  Det er en glede å lese og å se disse flotte bildene du tar.

  SvarSlett
 10. Hei!

  Dette var en veldig fin blogg med masse fine bilder! Jeg kommer til å titte innom denne fremover :)

  SvarSlett
 11. Tusen takk, trivelig at dere er innom og legger igjen kommentarer også. :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)