Etiketter

Padledag og Børøya Rundt - masse moro

20. juni, den store padledagen i Stokmarknes. Høydepunkt, Børøya Rundt. Her går starten for turklassen, som ikke padler på tid. Ruta går fra brua her, rundt Børøya og Sandøya, før man kommer tilbake til brua - og mål - igjen, etter ca. 7,5 km. 

I år hadde vi Kystvakta med oss som hjelp med sikkerheten, det var veldig kjekt. Husker ikke helt, men lurer på om ikke det var Heimdal som var her - med to Sjøbjørner.

I den ene følgebåten hadde vi med heiagjeng, de var flinke på det etter hvert.

Tom tok raskt føringa i turklassen, de fleste lurte vel strengt tatt på hva i all verden han gjorde i den klassen som skulle padle i et sånt tempo. ;) Hadde nok blitt et respektabelt resultat om han hadde blitt tatt tida på, det der. 

Fredrik og Chipo med megafon i nordlandsbåten sin, gjør her klar for å sette i gang konkurranseklassen. De hadde også ansvaret for å ta tiden på folk når de kom i mål etter hvert. 

Startskuddet er gått også for turklassen, her er det Dag som kommer i god fart i sin Taran.

Adam var med i fjor også, og har ligget i hardtrening i hele vinter. Stadig har vi sett på Facebbook at han har vært på padleturer eller treningsstudio – men ville dette være nok for Harstad-representanten, til å klare å slå Vesterålens Bent Bakkan? Vi regnet selvfølgelig ikke med det for vi skulle jo slå dem, men litt skalv vi i bukseknærne. Man vet jo aldri! Og vi hadde vært litt store i kjeften.

Baktroppen i konkurranseklassen begynner å nærme seg Kinnarps, første odden. Mange av de ferskeste i klubben hadde meldt seg på Børøya Rundt i år, og flere av dem til og med i konkurranseklassen. Det er tøft! Trond hadde som mål å rekke premieutdelinga, såpass tro hadde vi nå på han at vi regnet med han ville klare det. Men innen tidskravet? Det ville vise seg

Tom suste fra resten i turklassen. Han suste så av gårde at jeg en kort stund ble litt bekymret - det var én for lite i turgruppa. Måtte kalle opp kystvakta og høre om de så ham et stykke foran der, og det gjorde de heldigvis.

og kom først av alle helt til mål. Her begynner resten å komme rundt Sandøya. Jorun Skår først her – jada, vi hadde med to Bodø-damer (ish) også. De var på blåtur, og havnet i et innfall innom løpet her. Veldig artig.

Her et par ferskinger til i turklassen på tur rundt Sandøya.

Håkon Haugerud fra Narvik lå alene i tet hele veien. Men turklassen startet et kvarter før, sånn at konkurransefolkene skulle ha noen å ta igjen. Det klaffet bare godt – han klarte å innhente alle foruten Tom, og vant konkurranseklassen for menn.

Standsmessig tidtaking? Vi tror få overgår oss på dette, til og med målflagg har vi når Fredrik har ansvaret.

Vår egen Bent Bakkan kom inn som nummer to, og vi kunne puste lettet ut – vi slo Harstad! 

Morten Eilertsen fra Vest-Lofoten padleklubb kom inn på en respektabel tredjeplass. 

Så kom Dag Eide, også fra Vesterålen, før Harstad-klubben sin Leszek Adamsky kom inn på en fin femteplass, til ny pers og betydelig bedre tid i år enn i fjor. Artig når folk ser fremgang. Her ser vi Stig Pedersen på plassen deretter.
 
En ny narviking, Stein-Evert inn på plassen bak der igjen. Han måtte gi tapt for Adamsky som fikk revansj for i fjor – vi kommer til å vente spent på neste års oppgjør mellom disse to.

Tine Tendeland vant dameklassen!

Trond Larsen rakk ikke bare premieutdelinga, han kom innafor tidsfristen også med ganske god margin.

Sliten! Men også Anja rakk tidsfristen fint – og premieutdelingen.

Dameklassevinner Tine Tendeland var fornøyd etter løpet ser vi.

Etter løpet var det kurs i padleteknikk (hurtigpadling) ved Fredrik Ness.

Etter der igjen var det tid for opprydding og opptelling av kassen, før vi kunne dra videre…

til grilling! Koselig, sosialt samvær ved klubbnaustet med god mat. 

Og så, selvfølgelig måtte vi trekke premiene! Førsteplassene hadde jo fått sine premier, men alle de som skulle trekkes ble avgjort her. Johan leter etter en passende lapp.

Stein-Evert vant en smykkefisk i år også. 

Anja vant ei hette, som blir fin å ha på neste bølgepadling. Gubben hennes Trond, vant gavekort på Tequila så han kan kjøpe seg en han også, så kanskje de slipper å krangle om den ene. Husfrede bevart, forhåpentligvis.

Trivelig for små og store.

Noen godt tilbakelent.

Morten truet med å dra hjem før grillinga, men ombestemte seg. Det var jo lurt, for da vant jo han også noe i trekninga.

Jorun og Nina Skår i godt humør. Veldig artig at de også kom såpass langt ifra.

Grillings. Måtte handle på Rema så det endte med vanlige pølser. Men ble da mett.

Denne truet med å stjele fra grillen, men jeg tror han forlot med uforrettet sak.

Ka du mein æ e for liten? Æ vil padle nu.

Noen tok litt tidligere kveld enn andre. Noen av oss dro imidlertid bare videre til neste padlegreie - tur til Gaukværøya neste.

Tider og sånt finnes HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)