Etiketter

NordlysSHOW på onsdagstur til Markedsbrygga Friluftsliv

Sist onsdag var vi invitert til Markedsbrygga Friluftsliv, for en liten prat om hva klubben har for ønsker når det gjelder tilbudet, samarbeid og sånt. Lasse skulle stille med bålkaffe, den ekte typen – altså på bål. Nordlysvarslet så bra ut, og været var fint. 

Klar for tur!

Så var naustet også låst og klart for vår tur – både på den ene og den andre siden. Ikke så stor vits å låse døra på den ene siden når de store dørene på den andre siden står vidåpne, he he he. Kom vi på etter hvert.

Her er hele resten av gjengen. Ikke så fryktelig mange kanskje, men ei som skulle være med var syk og vi er jo så sent som vi vel aldri har onsdagspadlet før. Så alt tatt i betraktning synes jeg vi var ganske mange, nesten.

Live-versjon, altså filmsnutt.

Herlig himmel hadde vi bortover mot sentrum – trodde vi. Det skulle vise seg å bli betydelig bedre etter hvert!

Ta et godt blikk på disse to som padler under Møysalen her. De har nemlig sagt opp klubben her og hele greiene, og flytter et godt stykke sørover! Så de neste årene dukker de nok ikke opp så ofte i bloggen som de har gjort i sommer. Håper de tar til vett snart og kommer tilbake igjen.

Utenfor butikken hadde Lasse fyrt opp bålpanna, og hadde med seg en hjelper som jeg ikke husker navnet på. De hadde ikke bare den fancy bålkaffen, men de hadde altså gjort klar en bålsjokoladefondue!

Jordbær, banan, marshmallows - og to varianter smeltet sjokolade for å dyppe i. Og kjeks. Og hvalkjøtt!!! (Den der gode sorten som jeg så ofte tenker at jeg skal kjøpe, men som jeg alltid glemmer av i praksis.) (Ja, dette er et underveis-bilde, åpenbart...)

Så her satt vi ute mens det ble mørkere. Bålkaffen ble testet, og godkjent. Ja jeg drikker jo ikke kaffe altså, men jeg tok en smak og det var såpass at jeg ikke spyttet det automatisk ut, så det må være godkjent også av ikke-drikkere. (Ikke riktig så god at jeg kommer til å begynne med det, tror jeg. Men det finnes nok heller ikke.)

Nei, jeg holdt meg til marshmallows. Jeg var spent på hvordan Palm-drakten ville fungere, for jeg har jo skiftet hals på den – selv. Dette var første gangen jeg brukte den etterpå, så jeg var spent når jeg dro den over hodet, om den ville løsne. Men det gjorde den ikke, så jeg antar at byttet var vellykket. Slett ikke verst!

Anja og Trond hadde vært skikkelig lure. De hadde rett og slett med seg middag, for grilling på bålet. Pølser, helt enkelt. Genialt.

Rett og slett en god dose bålkos.

Trude som var med på Fjærvoll sist helg, heiv seg med denne gangen også. Forhåpentligvis dukker hun opp på enda flere.

Etter hvert tok vi en tur inn i butikken. Her har han allerede forskjellige greier til salgs – blant annet sånn Biolite som jeg har. Jeg får jo ikke min til å virke, men etter Lasse har vist fram og forklart så skal jeg gi den et nytt forsøk. Som forventet er det godt mulig min manglende tålmodighet har en del med saken å gjøre, og så viser det seg at det som jeg reagerte på ikke var varmt overhodet (og dermed ikke syntes greia fungerte), den SKAL ikke bli varm. Så sånn er det visst med det. Så her skal det gjøres nytt forsøk snart, da kommer nok rapport.

Her er en annen smart ting han hadde. WOW-cup, og den har virkelig fått rette navnet. Dette var WOW. Den seriøst søler ikke om man setter den på hodet eller mister den. Likevel går det an å drikke av den. Hvordan den vet om den er mistet eller man faktisk skal ha noe ut? Den bare vet det, den er genial! Perfekt for å ha i bilen (min bærer preg av at jeg ikke har sånn kopp) for eksempel, eller på tur der ting lett velter overende. Anbefales! (Ikke la deg lure av barnebilder på innpakningen. Passer voksne også, her er det noen som ikke helt har sett det potensielle markedet.)


Etter hvert var det på tide å padle seg i retur, men det var sannelig ikke enkelt. Det var et helt sinnsykt flott nordlys. Ja, det var den dagen som har stått i hele landets aviser.

Som jeg veddet på fikk også søringene se nordlys denne kvelden, men etter hva jeg har lest så har man kunnet se det enda lenger sør i Europa også.

Det kom mange høylytte utrop, og opplevelsen var rett og slett ubeskrivelig. Utdrag fra samtale:
Anja:
– Tom! Du må berre snu deg fort som fy!
... Jaaa?
– Det e ikkje dæ vi ser på...
Tom: Nei?... *Snur seg*  OY OY OY!!!
Anja: Ja...

Lenge pause. Lenge, kun avbrutt av "åååååå!!!!, se der da!, oi se nu!!! osv.
Før Trond til slutt slår fast: – Nu stilna det litt av, nu kan vi padle!
(Da var det ikke vind det var snakk om.)

Det heftigste nordlyset jeg har sett på lenge, i mange farger og STOR bevegelse. I tillegg var det mye av det også, og i perioder virket det som det ikke var så høyt oppe. Ja, jeg kan skjønne at folk kan være redd nordlys, sånn som det oppførte seg denne kvelden, for en stund var det akkurat som om det var like over hodene våre.

Dette ble rett og slett som jeg bestilte, og vel så det. Turen behøver slett ikke være lang, for å bli en stor opplevelse, det er nok en gang bevist. (Bildene tatt med Olympus TG-4, på frihånd. Nordlysbildene også faktisk i kajakk.)

2 kommentarer:

  1. Din jæv... heldig gris, dette misunner jeg deg big time og det er deg vel unt ;ø)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja denne kvelden hadde vi regelrett svinflaks, så heldiggriser var vi nok. :) Vi hadde så mye at vi sendte noe av det sørover også, men forstår det sånn at det var en del skyer sørpå den vkelden, dessverre.

      Slett

Kommentar - ja takk! :)