Etiketter

Tur til Verholmen, med testing av Dome

Jeg har fått ny dings, som ble testet ut denne helgen. Den skal gjøre bilder over/under vann samtidig enklere å få tatt, og det har jeg bruk for siden det har vist seg nærmest umulig å rekonstruere det sjenniale krabbebildet jeg tok for seks år siden. Nå skal jeg få det til. Men først må jeg finne ut av denne dingsen. Dette er første bilde. Ser man bildet stort, så speiler kameraet seg i bildet – ikke bra.

Dette er heller ikke bra. Den kajakktralla fungerer veldig fint, så lenge den henger sammen. Det gjør den ikke alltid, og den sier aldri fra først. Det viste seg denne gang å skyldes en punktering, men jeg har ikke turt å se under kajakken hva som skjedde da den knatra i fjæra. Bedre å risikere ryggen enn å satse på denne tralla, egentlig. (Den klarer fint sånn her flat steinfjære når det er luft i dekkene.)

Mer over/under vann. Her for langt ned, sånn at det ble null som vises over. Her må man lære seg justering, ja.

Etter kort padling satte jeg kursen inn mot land. Jeg var rett og slett sulten oppdaget jeg, og jeg gadd ikke reke bakover for å måtte padle et stykke på nytt igjen… Her på odden målte jeg vind og temperatur, det var som forventet. Dessverre litt mindre enn det hadde vært tidligere på dagen – jeg var litt treg med å komme meg ut.

Det kuleste der er at det blir litt ekstra surfebølger (tett sør for bildet ovenfor) inn mot fjæra. Der fant jeg det for godt å teste rulla – som jo er rimelig enkel i bølger om man bare husker hvilken vei det er lurt å rulle opp. Det gjorde jeg, så det gikk som smurt. Jeg satte kursen etter hvert mot Verholmen.

Der forstyrret jeg allmektig mange fugler, i hovedsak ærfugl og siland. De hadde tydeligvis noe slags allmøte der, for det var skikkelig mange. Men de flakset så fort av gårde at de ble bare små prikker på bildet. :)

Her testet jeg over/under vann-dingsen litt mer. Blir ikke de veldig kule bildene akkurat, men det er greit å ha "fått inn" bruken før knallbildene skal tas, he he. Her ser man ganske godt at kameraet speiler seg i bildet? Lite fornøyd med det, men håper det ikke er sånn på soldager med lysere vann.

Det var ganske stor fjære i dag, litt kronglete å komme i land.

Når det er GoPro man tar bilder med må man huske på å være nært nok… Denne seilbåten ble det lite av, både over og under vann. (Kamerahuset derimot… Det ser man tydelig.)

Njæææ...

Sånn ser den ut i bruk. Det vil si, det er jo håndtak på den, men det er svinkaldt ennå å ha hånden nedi havet så jeg holdt etter hvert heller i toppen.

Nydingsvarianten av kajakk på stranda. Som vi ser er speilbildet mindre tydelig når det er lysere i vannet.

Denne her fant jeg på stranden, har nok vært skikkelig tjukk en gang i tiden.

I løpet av turen ble jeg oppmerksom på en sak. Disse merkene på cockpitkanten – det er ikke sikkert de kommer av da vi prøvde litt ekstra å få setet ut? Denne glidelåsen er veldig upraktisk plassert, når den er i metall. Jeg har den mistenkt for å ha skylda.

Hvilken kar er dette? Er rimelig overbevist om at det var en sildemåke, men det er jo beina som er mest avslørende så jeg er ikke hundre prosent sikker. Ganske.

Jeg hadde forresten med meg denne i dag. Den er supersmart. Det er sånn kopp som kan stå på hodet, uten at det renner ut av den. Samtidig er det ingenting som må åpnes for å få drukket, og man kan drikke rundt langs hele kanten. Wow-cup heter den, og den er virkelig wow. (Jada, det er egentlig en barnekopp, men den er like praktisk for voksne.

4 kommentarer:

 1. Her har det skjedd litt siden sist jeg var innom! Flotte bilder med domen, gleder meg til å se utviklingen videre. Så gøy å se kjentfolk på Børøya racet, både Sara og Stein-Evert. Stein Evert er skikkelig fin i T-skjorta og capsen, måtte den bringe lykke og gode rundetider på neste Børøya race ;) *Ler*

  SvarSlett
  Svar
  1. Som du kanskje har registrert, så tapte han med den påkledningen – på dårligere rundetid enn i fjor, også. Så det var ikke optimalt – men han var advart på forhånd. Sånn kan det gå, padlekarma skal man ikke sløse med.

   Slett
  2. Ho ho ho....ikke det at æ padla saktere uten grunn, æ ville at flest mulig skulle legge merke til mæ lengst mulig. :)
   Gleder meg til jeg kommer på sjøen og får teste domen....den ligg her på bordet og bare venter.... :)

   Slett
  3. Håper det blir fint vær til helgen, så man får testet den i bedre lys (og gjerne litt varme). :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)