Etiketter

Havheng, Annfinnslett til Vestre Oksøy i Svellingan

I fjor dro jeg på et lite solo-havheng i midten av april. Nå involverte jeg klubben, og sørget for et åpent havheng for alle. Værmeldingen var suspekt på forhånd, vinglet og til dels truet. Jeg la opp en worst case plan, og vi satset på tur likevel. Men Stein-Evert hadde lovet å ta med tarp, så dette kunne bli bra selv med noe regn.

På turen ut til Lødingen Vestbygd var det som vanlig mye å se allerede langs kjøreturen. Først rein, så denne karen her, og like etterpå sprang en hare over veien. Det skal ikke stå på det.

Vi testet ut en ny utsetting jeg var anbefalt av flere. Litt kortere å kjøre til enn Naustvika blant annet, vi satte ut fra det gamle steinbruddet ved Annfinnslett. Det var greit nok, og her skal det mer til før biler blir i veien. Men det er litt shabby sted. Da vi var klare for utsetting kom det et par padlere spaserende (helt uten kajakk og utstyr, altså), den ene viste seg å være bloggleser. Så "hei damen, takk for sist" hvis du leser her nå. :)

Utsetting gikk greit, jeg hadde med stroppene så vi kunne være fire stk på hver kajakk. Det er virkelig kjekt å ha! Tenk at jeg har padlet så lenge uten. Konklusjon - man bør egentlig være minst 4 på tur med lastet kajakk. Her er de som trosset værvarslet som antydet mer enn yr på natta: Sara borterst, Stein-Evert og nærmest Jan Viggo. De er ganske vanntette, antar jeg, i motsetning til de som ble hjemme.

Joda, det var litt grått. Litt vind var det også, men slett ikke avskrekkende. Ikke var det neglebitt-temperatur heller! Endelig!

Dette her lurte vi litt på hva var. Det var et pussig sted å ha hatt en kai, det er jo en liten øy. Og den måtte ha vært lang for å nå bort til venstre i bildet der man kunne gå. Og den lille "veien" som var murt opp så ikke bredere ut enn en sti. Snodig. Hva har det vært, tro?

Det var ikke voldsomt mye å se på turen, men så var det ganske sent og det var i hovedsak bare en transportetappe i alle fall. For litt "underholdning" underveis padlet vi rett ut til nærmeste holme og fulgte litt småholmer bortover. Videre rett ut så vi ei lita strand, men det var vrient i gråværet å se hvor langt unna. Det var jo rett i retning Ramnøya, men den skulle jo ligge på tvers. Kunne det være så lav fjære? Og så små holmer imellom? Nuvel, det fikk vi sjekke nærmere senere. 6 km var det bort til øya. På Rotvær var det målt jevnt frisk bris utover kvelden, men det hadde ikke vi så mye av. Hele Svellingflaket tar nok av litt ja.

Her kommer de på rekke og rad inn til stranda på Vestre Oksøy.

Framme!

Sånn var ruta utover. Har aktivtert Spotn nå, sånn at det går an å følge med hvor jeg padler om man vil.
Så var det bare å sette opp det man hadde med seg. Vi hadde jo invitert markkrypere (teltere og denslags folk) til å være med, så Sara og Jan-Viggo hadde med telt. Det er lov. Stein-Evert hadde med hammocken. Det hadde som vi ser jeg også.

Meeen siden det skulle regne og hadde et flunke nytt telt liggende utestet, så satte jeg også opp et bagasjetelt - Hilleberg Rogen så klart. Det var dessuten greit å ha backup om det skulle blåse og regne sidelengs, da kunne det kanskje bli vått i køya, hva vet jeg. Det var første test av køya i regn med mulig vind.

Kassen med boka står her fremdeles, og det var en del som har skrevet i den siden sist, det er skøy. Da får den stå her videre, det er tross alt ikke så mange som er satt ut. 

Herlig sted! Selv om det var litt smågrått!

Men det var en del søppel, det så vi allerede på avstand. Du la sikkert merke til den blå, store sekken midt på stranda i forrige bilde, og denne her var også synlig på god avstand. Det er mye søppel i fjæra overalt! Her lå det strødd. Fysj.

 Men det var også fin natur, sånn som rosenroten som er i full fart nå.

Den er fin. (Dette er litt juks, bildet er tatt dagen etter så det er sol på dråpene.)

Stein-Evert hadde som lovet tatt med tarp. Attpåtil var det en av de jeg vurderer å kjøpe, så fikk jeg sett den. For jeg skal ha tarp, det er i grunnen et must for sånne turer. Presenning tar for stor plass. Frisport sin var helt grei, rimelig og middels pakkstørrelse. Det ligger vel an til at det blir en sånn.

Bål ble det også,  jeg fikk stekt ostesmørbrødet jeg hadde med. Lettvint og godt. Jan Viggo var litt småmisunnelig på oss andre som hadde diverse stoltyper med, men jeg synes nå det så ut som han hadde det mest behagelig, der han lå på en myk duk i lyngen, foran bålet. Han var forresten veldig god med bål, det har han gjort før.

Søplete utsikt fra hengekøya. Det må vi nesten gjøre noe med. Men nå skal det soves, etter en trivelig kveld ved bålet.

Stay hungry? Hva er det for tull, amok, hvorfor skal man det? Jeg sovnet til fuglesang og sov egentlig ganske godt, til jeg våknet og hadde skikkelig vondt i hofta. Det var så vondt at jeg vurderte å legge meg i teltet. Har aldri skjedd før, dette. Men jeg prøvde å legge meg på magen, og det funka. (Ja, det går helt fint an å ligge på magen i denne hengekøya. Null problem.)

Da vi våknet langt på dag, var det klarnet opp! Solskinn! I løpet av natta hadde det vært oppi stiv kuling på Rotvær, men det hadde vi nå ikke merket noe til. Vinden var løya og enda svakere enn dagen før. Ikke hadde den dreiet ennå, heller. Hurra.

Fabelaktig flott, så hvor i all verden var du som ikke var med? Denne gikk du glipp av.

Til og med bekkeblomen har kommet i sving nå, og lyste opp.

Vi tok oss en liten ryddesjau før vi forlot, blant annet fordi det var så fint vær at vi hadde ikke noe stress med å komme oss på havet. Var ikke denne (halve) brillen flott? Det var jo sol, så solbrille var passende å finne.

Vi fant mye annet også, det aller meste var som vanlig plast. 97 prosent-ish.

Vi stopper her, så kommer det ny episode med turen tilbake litt senere. Da får du blant annet se en stor frynsesnegle! Den er tøff. Den som leser får se - del 2 finner du HER.

4 kommentarer:

 1. Det var en flott tur, ikke minst stunda under tarpen. Tidenes fyrvakt.....han må vi ta med på tur flere ganger. Han kunne det med bål. Æ fulgte med på hvordan han håndterte matlaging på bål, og neste gang skal han få passe litt mat for mæ også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, han va flink å snu på ostesmørbrød.

   Slett
 2. Hei, der. Takk for en flott padletur, med hyggelige deltagere og en super turleder!! En turleder som hadde full kontroll i alle ledd!! Beklageligvis tok ingen av oss bilder av Marian, som hadde plukket søppel i en stor søppelsekk som hun festet bak på kajakken. Ja, selv Blekkulf ville blitt storveis imponert!! Håper vi treffes over en «bølgetopp» en annen gang. Mvh Jan Viggo

  SvarSlett
 3. Sjøl takk. :) Stein-Evert tok et man såvidt kan skimte sekken på, så jeg har bevis, he he. :) Nå er det bare å huske på å skrive ut strandryddeskjemaet så jeg kan få det levert til mottaket. (y)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)