Etiketter

Åsandfjorden

I dag gikk turen til Åsandfjorden, sammen med Alexia.

Utsetting i Husvågen, plan A tur innom Åsand og Sandviksanden til Nykan på fuglesafari. Alexia og jeg skulle på dagstur.

Vi fulgte land utover mot Åsand, og det kom folk gående hele veien fra Spjelkvågen. Vi slo raskt fast at det går kjappere når man padler kajakk.

Flott dag på havet kom det til å bli uansett i dag, det var nå helt sikkert med disse fargene. Dette ble for øvrig avskjedsturen for Alexia og Playen. Den var rett og slett et sorgens kapittel, men Tequila ordnet greit opp. God service på det, skal de ha.

Stemningen på havet var jo utvilsomt god uansett da – det kan jo også ha ørlite med å gjøre at en ny kajakk straks ville være underveis fra Tromsø. Mer om det lenger ned.

Åsand i sikte – så fikk vi oss en post med det samme, kom jeg plutselig på.

Herved dokumentert. Hm. Nå kom jeg på at jeg må mangle noen bilder, jeg fant jo et kranie (med noen råtne greier på - stinket død og pine) og en haug med tau og plastkavler. Jeg tok med meg alle jeg fikk til å skjære løs. Men hvor er kraniebildet tro? Må ha en gjennomgang av minnekort her, skjønner jeg.

Vi tok oss en tur utenfor Husøya her, og snudde. Det var en del drag i sjøen så jeg på brottene, kombinert med noe fralandsvind, og ikke helt utstyrt for det i dag.

Plan B ble iverksatt – padle rundt i fjorden og snirkle mellom alt som kunne snirkles mellom, og så videre. Jeg testet også ut å ta bilder med domen, det har jeg gjort for lite hittil. Vi var også i land på Husøya, og gikk en runde der.

Alexia hadde lest på turlaget at de skulle innom her på kyststitur, og lurte veldig på hvordan de hadde tenkt å komme seg dit – det er kort inn til Åsand, men for dypt til å kunne gå tørrskodd, syntes vi. Flere som lurer? Jeg har i hvert fall sjekket opp, og de skulle bruke båt ja. (Men blir ingenting av i år pga koronaen.)

 Mer testing av dome. Motsol er ikke det beste. (Mer Goproen sin skyld enn domen faktisk.

Litt usikker på hva jeg synes blir kulest. Det er vanskelig å få det til å treffe med denne domen.

Her er noen av murene på Husøya, som turlaget sikkert skulle kikke på og få informasjon om.

Enda mer testing av domebilder… Litt kult med den til høyre der?

Vi krysset fjorden et par ganger og padlet litt i åttetall rundt øyene for å få med oss alt. Det var mye kul stein her, litt vegetasjon, og så klart strender.

Ei lykt padla vi også forbi, det er jo alltid et motiv.

Ved Haversandøya ble det nok en fotoseanse. Men det var mye sand i vannet, så ikke perfekt akkurat.

Utsikten derimot, ganske perfekt. Her var det også fine teltplasser. Padler man først her så camper man jo som oftest på Åsand, men hvis man vil være litt mer alene og ikke ha mye trafikk av turfolk forbi, så er Haversandøya et godt alternativ. (Men det er sjøfugl som hekker her, så da må man vise mye hensyn også.)

Denne var nesten litt ekkel.

Fra Hvarsandøya krysset vi over fjorden ved lykta igjen, motsatt vei. Nå hadde jeg som dere ser funnet meg ei blåse! Ganske liten, så den gikk greit å ha foran meg på dekk.

De kommer stadig lenger opp i fjellet med maskinene i Kobbvågen, der det er knuseverk. Ikke så fint, men på bildet ser det jo faktisk ikke så jævlig ut. Vi la ruta litt sånn at vi ikke skulle få det midt i glaninga mer enn nødvendig.

Ett eller annet vannrørgreier hadde sprunget lekk, men det så ut som at de var klar over det for det lå nye rør i nærheten og var åpnet opp her.

What? Hvordan havner en blå rattkjelke her? Eller styreakebrett, jeg husker ikke. Uansett - det er jo ikke et helt typisk sted å ake.

Vi padlet helt inn fjorden etter hvert, her under den gamle kaia. Jeg har sikkert padlet under her før selv om jeg ikke kan huske det.

Den står ikke akkurat så solid den til venstre her…

Ikke denne heller, for såvidt…

Utsikten utover igjen… Fantastisk lys!

Noen var i land for et nødvendig ærend i ei steinete bukt, der det var alvorlig mye trøffeltang for de som er interessert i sånt. Jeg trodde denne kassen var hel men det var den dessverre ikke – jeg tok den med likevel. Den lå greit oppå blåsa på dekk, så det gikk fint. Renovasjonsselskapet neste – jeg må dit uansett snart, med et lass. Kavlene og blåsa (fangsten fra denne turen i den venstre halvdelen, høyre halvdel fra tidligere turer i år) får de imidlertid ikke!

Jeg hadde shoppet litt ting fra Tromsø som skulle med samme transport som kajakken til Alexia. Så jeg fikk litt inside information om når ankomsten var stasjon Sortland, og troppet opp med kamera. Sånn her bredt glis får man når man får en peise, flunke ny P&H Scorpio LV i hende.

Takk for turen, og lykke til på nye eventyr med «Smurfette».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)