Etiketter

Enveis til Jennestad - vårtur?

Rundt naustet var det fullt av spor i dag - oteren har vært på besøk igjen. Jeg synes det er ganske artig at den liker seg rundt der, men det er kanskje ikke så bra i kombinasjon med ehusene (der jeg har tenkt at ærfugl skal lage seg reir...) jeg skal lage straks snøen går?

Det er så flott lys for tiden, og utrolige farger. Havet kan være skikkelig blått om sommeren også, men nå på vinteren er det knall blått med litt "ispreg". Jeg klarer ikke helt å fatte at folk kan bosette seg så de ikke får sett havet... En hel vinter uten tilsvarende syn som dette, så tror jeg muligens jeg hadde blitt gær'n.

Her ser vi årsaken til "vårklangen" i innleggstittelen. Tjelden har kommet! Ikke bare i flokker på enkelte plasser i kommunen, nå har den også spredt seg rundt om i fjæra. Jeg så tjeld langs fjæra hele veien, og hørte den karakteristiske lyden. Fuglene har bestemt seg for vår, så får bare snøen ligge så lenge den vil. Jeg er enig med fuglene - vår nå. Har ikke hørt småmåsen (ordforklaring for søringer og andre uinnvidde: måse=måke) her ennå, men stormåsen har begynt å hoie med sommerlyd. Teisten har forsvunnet siden "vinterturene", men det var flere ender også nå, og ærfugl.

Her satt det også flere fugler i dag enn det har gjort tidligere. (Men de fleste rekker å fly før jeg har komlet opp apparatet...) Det skjedde forresten noe morsomt på turen i dag. Jeg så en fugl innmed fjæra, og satte kursen mot den for å se hva det var. Den så meg på ganske lang avstand, og dukket, så jeg slakket nå bare opp mens jeg funderte på hvor jeg skulle ta veien videre. Plopp!!! Der dukket den opp ganske rett ved! Helt vill i trynet - åpenbar total feiberegning - plopp igjen! Så var den borte igjen. Ha ha ha!!! Til pass for den å bomme så grovt når den skulle stikke av fra meg!!! ;)

Vi har aldeles nydelig påskevær for tiden. Men da jeg skulle ut på sundet i dag, begynte det å skye til. Det holdt seg omtrent sånn her, skydekket rakk akkurat bort til sola - men jeg fikk padle i sol. :) Omtrent helt fram! Storveis.

Denne holmen har jeg vist bilde av før, men jeg er like begeistret for den fortsatt.

Og her, målet for turen. Jennestad Handelssted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)