Etiketter

Våje-Smines

Så var det søndag, og på tide å forlate støa på Våje. ("Episode 1 og 2 ligger her1 og her2) Som vi ser var det finvær da vi våkna - finere og finere blei det.

(Foto: Remi) Siden været var så fint og vi hadde allverdens med tid, blei det en tur innom Eggholmgrunnen også. (Det som er fremst, ca. midt i bildet her.) Den hører til Floholman naturreservat. Egentlig skulle vi padle videre nord og østover rundt Skogsøya (den veien har jeg ikke vært), men da vi kom ut til Eggholmgrunnen fikk jeg greie på at de var istedenfor den andre veien, ikke i tillegg til som jeg trodde var forslaget jeg hadde fått forelagt. ;) Så da blei det hit og vanlig  retur.


(Foto: Remi) Ikke et vindpust nå heller, men fortsatt litt liv i havet så innimellom så man ikke så mye til hverandre, om man padlet med litt avstand. 

(Foto: Remi) Her ser vi utover mot Hovden og den veien, ikke mye bølger den veien heller. 

(Foto: Remi)  Panorama innover mot feigingholmen og resten av Vestbygda. :)

(Foto: Remi) Vi rundet samme veien rundt Hjellsandøya (nå også kalt feigingholmen) som vi hadde kommet på lørdag, her runder vi akkurat spissen ved lykta. Var ei utfordring å komme seg inn forbi her imellom skjærene, men det gikk uten noen kræsjbæng.

(Foto: Remi) Heftig natur her ute. Prikkene i bildet er en ærfuglfamilie, det så vi vel alle dagene faktisk. 

 (Foto: Remi) Krykkja var ikke lettskremt, Remi kom skikkelig innpå.

 Her Skogsøyas vestside, med Remi i forkant.

Her motsatt vei, men kul sky over Tinden og Skipnes.

Desperat forsøk på å ta bilde av en paraglider over fjellet på Skogsøya... Det må ha vært en fantastisk utsikt der oppe i alle fall, selv om vedkommende var litt langt unna for meg med fotoapparatet...



Like stille på sjøen nesten hele veien. Innafor var det jo ikke dønninger heller.

Dette var et lite prosjekt, vi fant ut at her kanskje gikk an å padle gjennom. Remi mente det akkurat ikke gikk for hans del, så da prøvde jeg mens han padlet rundt for å se om det gikk gjennom. Jeg kom meg inn, men så var der steiner i veien... Remi med mer solid båt kom seg over etter noen forsøk (fast-bølgelittmervidere-fast-bølgevidere-fast-bølge-gjennom) - og så var det bare for meg å snu... Det gikk akkurat... Bra jeg ikke har lenger båt, å komme seg ut med roret først og uten å se hvor steinene var kunne blitt interessant... Lærdom - tenk først, resten etterpå.

Her sett fra åpninga. Midt i her er en stein like under vann, der som kommer litt straum...

Som vanlig var det masse fugl å se på turen, blant annet har det etterhvert kommet skikkelig masse lundefugl på fjordene. De er jo både fine og morsomme - har du ikke sett en lundis lette i småbølger med mageplask til mageplask på toppene, så har du noe til gode. :D Hysterisk skøy å se på.

 Sånn blei ruta for returen.

Vi avslutter med et undervannsbilde, jeg kom plutselig på at jeg jo har vanntett kamera og kan ta bilder under vann. Det er bare at de over vann gjerne blir litt dårlige etterpå, med vann på linsa. ;) Synes det ble litt kult, jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)