Etiketter

Sykehusbukta-Holmsnesøya

Tur med Vesterålen Padleklubb i dag, fra Sykehusbukta Stokmarknes. Fem stykker var vi, i noe grått men ellers greit nok vær. Her padler Torhild forbi Hadsels bidrag til Skulpturlandskap Nordland, den heter forresten Dager og Netter.

 Stor båt og små båter. (Det ER et par kajakker til høyre for cruiseskipet... Sverger.)

Kult naust. Ja, ikke sånn vakkervakkert, men litt stilig likevel. Det er i hvert fall ikke så mange som har maken, når man har et sånt et. :)

Hmmm... Hvis vi ser nærmere etter nå så er kanskje kajakken like lang som cruiseskipet likevel? ;) Uansett, sikkert er det at et sånt skip lager kule bølger etter seg. :D (Og at det stinker. Fyttirakkarn, vanlig sjøluft er absolutt å foretrekke.)

Siden jeg samler kilometer i mai (håper jeg ikke fortsetter med det, er litt slitsomt egentlig), så syntes jeg det blei litt kort til pausemålet. Så jeg tok en liten sving rundt holmen utafor først - og når de andre tok pause padla jeg rundt en øy før jeg også krøp på land. Innafor Holmsnesøya, var et flott område. Ikke så lett å se på et gråværsbilde, men det var flust med fugleliv her, og små skjær innimellom større holmer. Et par ørner, lite redd ærfugl og diverse ender, blant annet. Utafor var det kule bølger som jeg kunne kosesurfe meg tilbake på. :D

Her satt resten av gjengen og pausa imens. Fjellduk er absolutt å anbefale i pauser, effektivt for å holde varmen også i trekk - og så lett å bare dra over seg. Super sak.

Ja, her er forrseten ruta. Ser man nærmere på den ser det ut som jeg har padla i fylla - men jeg samler altså kilometer så det blei litt hit og dit innimellom, to runder rundt den ene holmen og litt sånn... Helt edru. ;)

Pause ferdig, her pakkes for retur. Det er rart med det, hvor lite bilder det blir på tilbaketurene. Jeg tok et par i dag, men ingen av dem ble bra. Det ble 17 km i dag, det er jeg godt fornøyd med særlig tatt i betraktning at jeg hadde skikkelig kink i nakken allerede før start. (Data er farlig.)

Fin tur i dag også - nå er mai straks over, jeg må telle ihop kilometrene i morra - og så kommer jeg til å definere det som SOMMER og sommerpadling deretter. :D Jippi!

6 kommentarer:

  1. Det e artig å følge med på bloggene til dokker som padle, man får liksom stillet abstinensan mens man e på jobb. flotte bilda enda en gang.

    SvarSlett
  2. Så artig at det er litt til nytte. :) Jeg kosa meg mye med andres blogger mens jeg var sjuk, det er som du sier at man får stillet de verste abstinensene. :) Håper folk har tid til å blogge utover sommeren også, selv om det er enda mer annet man også skulle ha gjort.

    SvarSlett
  3. At båten stinka ja, åhh.
    Setter ennu mer pris på å gli gjennom vannet med kajakk. Stille og lite forurensing i forhold til et kruse-skip.

    For min del hadde jeg ekstra god samvittighet denne dagen, siden jeg først padlet til møteplassen, var turleder, og så padlet tilbake.
    Ingen bileksos produsert heller. Jeg bruker bilen for mye likevel...
    Rakk nu målet mitt for mai: over 100 km, det ble 101,7 km.

    Fjelldukene er utrolig praktiske, har det komfortabelt og det er lett å sovne og ...

    Ps gratulerer med dine 147 km i mai!!!

    Remi

    SvarSlett
  4. Hei Remi. Mai er ikke over før klokka tolv i kveld. ;)

    SvarSlett
  5. Henger meg på Storbuktingen; du er flink til å finne motiver. Etter bålturen vår har det frisket på her oppe i Nordkapp, og i dag har vi kuling og sludd/hagl. Jeg avventer derfor med å snakke om sommerpadling:-)

    SvarSlett
  6. Takk for det Magnus. :) Kuling og hagl høres direkte vondt ut, ikke akkurat det perfekte sommerminne nei. Som regel kortvarig på denne tiden da, heldigvis. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)