Etiketter

Hellfjord

Her ser vi utover fra Guvåghyttenaustet - kajakkene ligger nå trygt langt opp på land...
Før jeg dro av gårde på fredag, meldte yr.no 12 mm nedbør på lørdag, og opp i stiv kuling på utsatte plasser. Det var imidlertid ikke noe som lignet på det været da vi våknet. Vi var klare for tur til Hellfjord.

Med tjukk fjellduk og god sovepose er det ok å ligge i telt fortsatt.
Remi sov godt i teltet, i bakgrunnen her ser vi bygningen med utedoen og badstua, samt et rom til som antagelig brukes av de som har tilsyn med hytta. Vi glemte imidlertid av hele badstua, ja ikke jeg da men de som har interesse av sånt. Men den så veldig fin og koselig ut.

På tur inn til Guvåg.
Det var fortsatt ganske kaldt, håndtaket på kajakken min blafrer ikke i vinden her på bildet - det sto sånn... Frosset i litt kul stilling. Her ser vi Remi på tur inn mot Guvåg, hvor vi skal treffe Hans (han var jo på hytta fredag, men gikk ned da siden det var mørkt) og Ulrika, som skal bli med inn Hellfjord.

Dagens rute
Bildene denne dagen er dessverre av luguber kvalitet. Ser litt ut som man har brukt maleri-filter i Photoshop egentlig. Det kommer av at jeg ble gjort oppmerksom på en kjempebra (trodde vi) funksjon på apparatet, hvor den tar raskt bilder etter hverandre hvis man holder knappen nede. Siden apparatet er så treigt, fant jeg ut at dette var jo genialt, jeg kunne bare ha det stående sånn hele tiden. Aberet var - at oppløsninga da samtidig ble satt ned fra 12mp til 3... Rett og slett begredelig, så den funksjonen kunne de like gjerne drite i - SÅ dårlige bilder er bare for jævlig. Synes ikke det holder til bloggbruk en gang, jeg.

Guvåg
På Guvåg ventet Hans og Ulrika, Remi gikk i land for å hjelpe til med bæring mens jeg knipsa bilder. Det så tydelig ut på bilen til Ulrika at det hadde vært mer snø innerst i Eidsfjorden, så jeg funderte på hva vi kunne vente oss inne i Hellfjord, av den slags.

Sett ut kaia på Guvåg...
Kan man padle under? Ja, da må man jo padle under... Sånn er det bare. Ser det ut som man kan, så må man sjekke om det stemmer.

De to siste hadde planer om fjelltur, men da vi svingte rundt og inn starten av Hellfjord, fant vi dem her fortsatt på leit etter stien. Den fulgte de visst aldri, men det ryktes om deilig eplekake med heimlaga krem, antagelig på Smak på Vinje?

Et av få bilder med meg sjøl på - fint at noen kommer på å låne mitt apparat. :)
Bilde samme plass, tatt motsatt vei. :) (De to siste padla strake veien, bakom øya til venstre.)

Liten pause midt utpå fjorden.
Her er gjengen på tur inn Hellfjord samlet igjen

Her ser vi rett innover. Det ble mer og mer snølagt jo lenger inn vi kom, som jeg antok. Temperaturen sank også etterhvert - bombesikker på det, uten at vi hadde termometer med. Sola var oppe ganske lenge, det gjorde turen ekstra flott.

Der det kan padles imellom, må det padles imellom... Her kommer Hans fykende på tvers samtidig.

Ganske stor brennmanet. Jeg hadde planer om å stikke hånda ned i det iskalde vannet for å ta bilde av den, men så fant han tråder helt borte ved åra der, så jeg fant ut at det ikke nødvendigvis var videre smart. Så dette ble i grunnen det beste bildet av den.

Padlere på tur i sola.
Disse to tok mer strake veien, mens vi andre padlet mer langs fjæra og kikka på ting og tang på nært hold. Blant annet fant vi et glorete tau som vi tok med oss, det er vel ingen andre som rydder der inne.

Vi måtte selvsagt padle helt inn i fjorden - det vil si, den aller innerste tarmen som liksom går "baklengs" fikk være. Jeg så den, det holdt. Og heeelt aller innerst var det ganske tjukk is, så den fikk også stå igjen. Jeg var uansett kommet lenger enn jeg har vært i vanlig båt.

De andre gikk i land her for pause, men det var svinekaldt og en god del snø, så jeg lot dem bare få holde på der og returnerte. Det viste seg å ikke være så dumt, for de pauset omlag nærmere en time, og det var jeg så overhodet ikke innstilt på.

Utoverpadlinga var like flott som innover, selv om sola var litt mer bak skyer nå. Det er mye teist i området her nå, jeg synes det er en flott fugl. Fin om sommeren, når den er ren svar og hvit i fjærene, men også nå på vinteren hvor den er mer ujevnt hvit/grå/svart. Og så er de ikke så kjempesky, så man får sett dem på ganske nært hold noen ganger. Dukker de under så kommer de gjerne opp igjen ikke så langt unna.

Aldeles nydelig, og helt stille på vannet hele dagen. Stiv kuling ble vi kraftig snytt for, og ellers hva andre vindtyper som finnes også. Knapt et drag i lufta, rett og slett. Noen har antagelig vært dritings på yr.

Etterhvert kom også de andre tilbake til hytta.
Jeg kom tilbake til hytta som var tom, og fikk slappet litt av i fred og ro. Det er godt innimellom. Spiste mat først, før jeg la meg til å lese litt i ei bok og spise potetskruer. (Ja, jeg hadde fått plass til både det og saltstenger! Uten knus!) Fikk fyrt opp i ovnen igjen, til de andre kom tilbake.

Utpå ettermiddagen kom de siste også, en gående og to padlende. Nå var vi blitt en passelig gjeng, og hadde en hyggelig kveld. Vi hadde også besøk fra gjengen som bodde på naustloftet, noen voksne og en drøss med unger, lånte langbordet i hovedhytta når de skulle spise.

Det ser kanskje noe mystisk ut, dette, men vi ser altså på dagens bilder. Og når fotoapparatet sitter tapet fast til åra, så må jo den sitte på når man skal se på kamera også... Det var et par stykker som var nære ved å få seg en kakk i hodet når apparatet skulle overleveres til andre, men det gikk bra. :) Om noen har sett bilder i bloggen her til tider, av en padler sett bakfra - med en åre ut av ørene - så ser vi altså her hvorfor. Når apparatet holdes opp, så blir det sånn...

Nok en fin dag på Guvåghytta. (Fredagsinnlegget ser du her) Og enda var det en dag igjen av helga. :)

Kajakk • Padling • Friluft • Natur • Vesterålen • Sortland • Padlemia • Tur • Padletur • Kart

2 kommentarer:

  1. Selv med bare 3mp ser man tydelig hvor utrolig flott natur dere har rundt dere, men jeg kjenner savnet etter 12mp bildene som aldri ble... ;) De bildene ville nok ha vært flotte!

    SvarSlett
  2. Malerier er jo også fint da, en del av dem blir jo solgt dyrt, he he. ;) Hellfjord er utrolig flott, må tilbake hit når det blir sommer. (Skulle jo det denne sommeren, men plutselig var den over før jeg rakk det så da ble det vintertur heller.)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)