Etiketter

Jennestad - og TUSEN!

Flott lys i dag, klarvær men litt småskyer her og der. Denne formiddagen skulle ikke soves bort! Her skulle det padles, enten til like oppunder tusen - eller akkurat passert. Det hadde jeg ikke helt klart for meg da jeg satte ut litt seinere - det var jo fristende å bli "ferdig med det" (hvem vet nå hva slags vær nyttårshelga bringer), men så hadde det også vært litt kult å passere tusen akkurat på nyttårsaften også. Vel, jeg satte kursen mot Jennestad og så fikk lengden bli akkurat så lang som den var blitt når jeg kom heim til naustet igjen. :) Bra plan.

Da jeg kom ned til naustet var det tydelig at oteren har feiret i hvert fall deler av jula der. Men Otrus sjøl var ikke tilstede, så jeg vet verken hva han fikk i julegave i år, eller hva som sto på menyen på julaften. Det bare aner meg at det var noe fisk...

Jeg ventet til det var blitt ganske lyst før jeg gikk ned til naustet - men ikke for lyst, for det er så kort tid nå om dagen, at da blir det ikke lange turen. Og så er det jo de fineste fargene akkurat i skjømminga. :)

Dette ser kanskje mystisk ut for mange, men dette er altså padlefangeren borti nabolaget. Jeg hadde et lite sammenstøt på en tur i mars i fjor. Da var det bittelitt mer van, sånn at den lå aaakkurat under vannskorpa, så jeg bare kjørte rett opp - og da sitter man bra fast. Nå har jeg altså dokumentert djækeln, og merket meg hvor den er hen. ;)

 I dag var det rett og slett steike flott uansett hvilken vei man snudde seg!

Jeg hadde en liten plan om å padle innover mot Vikosen, til jeg kom til is. Vanligvis pleier jeg bare å padle hit til Jennestad. Men så viste det seg at jeg traff på isen allerede her ved Jennestad, så da ble det vanlig rute likevel... (Steike som det bråker når man padler gjennom is!)

Jennestad gamle Handelssted sett fra litt uvant vinkel kanskje... I hvert fall uvant for landkrabber vil jeg tro.

Retur, fortsatt like flott. Skulle gjerne hatt med Hurtigruta her i bildet, men for det første var det en sånn liten båt i dag (Lofoten), og så gikk den ganske langt ut herifra. Så om den er med her (jeg husker sannelig ikke) så er den nok ganske umulig å se.

Et stykke borta for her var det jeg så oter en av de første gangene. Det var ingen oter samme plass i dag - men like etter jeg passerte, hørte jeg noe som beveget seg i fjæra like ved. Ottar!!! Joda, det var jammen meg en oter, den må ha vært skikkelig nært da den oppdaget meg, jeg var jo helt inni fjæra og padlet akkurat da. Den hadde fått skikkelig fart på seg før jeg så den - det blir ikke lysere nå om dagen enn at oter, fugler og sånt går i ett med stein og tang. Hadde aldri sett den hvis den ikke hadde fått panikk - selv om den var stor!

Videre heimover var det bare transportetappe, bortsett ifra ei ørn som satt på et skjær ganske like ved, den fikk jeg sett på ganske så nært hold. Det var ei god, gammel ørn, skikkelig stilig ei.

Da jeg nærmet meg heime ble det ganske klart, at enten kom jeg akkurat til å nå tusen - eller akkurat ikke. Her var det ikke lenger snakk om kilometer, men hundremetere. Like før jeg nådde fjæra heime tutet Hurtigruta, og så passerte jeg tusen nesten i det samme!!! (Det er ikke tull en gang! Dog, det KAN være at de ikke visste om min tusengrense, men at de tuta for å få folk ombord før de skulle gå fra kai...)

Sånn ser det foreløpige resultatet ut, og nå tror jeg ikke jeg gidder å padle mer. I hvert fall ikke før til neste år... ;) Jeg kan da vel ikke ødelegge dette kule tallet? (Men hvordan overgår man å padle akkurat til tusen? Det er jo det kuleste tallet!)

Det var på tide å lukke naustdøra for i år. :)

Ei fin romjul og et godt, nytt padleår ønskes alle som er innom.

10 kommentarer:

  1. Gratulerer med 1000km.
    Måtte bare en tur på jobb for å si det!
    (til andre lesere: ja, jeg er en gammel gubbe som ikke har komla meg til å ha nett heime)

    Ja, hva skal slå 1000km?
    10.000?
    Skulle ikke være umulig, hu Freia padla runt den lille øya, Australia heter den, og kom til ca 12.000km på et år...

    Spøk til side:
    Jeg tror ikke det er mange padlere i verden som på første padlesesong har klart 1000km!
    Det er noe å være stolt av.

    Remi

    SvarSlett
  2. Fint ljus och vackra bilder.
    Grattis till Dina paddlade 1000 km.
    Gott Nytt År

    Mvh Kenneth

    SvarSlett
  3. Gratulerer med 1000! Og FOR ein natur! Nydeleg!

    SvarSlett
  4. 1000 gitt! Imponerande! Utruleg kjekt å følgje med på bloggen og turane dine - måtte det bli fleire i 2011! Godt nytt år!

    SvarSlett
  5. Gratulerer!
    Eventyrlig julehelg i Nordland i år. Fabelaktig lys og kuldegrader!

    SvarSlett
  6. Takk folkens! :) Ja det var virkelig flott denne dagen, veldig glad jeg fikk det med meg.

    SvarSlett
  7. Gratulerer med dei 1000 ! Sprekt gjort ! Ser vi har mange like opplevingar på turane våre enten det er her på vestlandet eller i vesterålen. Ørn, oter, flott natur og flott vinterlys feks. Og ein og annan padlefangar ligg på lur uti her også :) Godt nytt år !

    SvarSlett
  8. Ja, det har slått meg også - akkurat nå er det visst ganske likt over store deler av landet, både vær og ellers. :) (Men jeg får nok aldri se bever mens jeg er på padletur, som jeg ser de gjør enkelte plasser.)

    SvarSlett
  9. Congratulations Mia! 2000 next year?? :o)

    A happy Hogmanay (New Year) to you and your family

    Kind regards

    Ian

    SvarSlett
  10. Congratulations on 1000 Mia - perhaps 2011km in 2011?
    I enjoy your writings and pictures.Keep posting!
    Tess

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)